Adobe Sign comprend l’authentification SAML pour les clients qui souhaitent un système de connexion fédérée.

Introduction

La norme de la fédération d’identité SAML (Security Assertion Markup Language) 2.0 permet l’échange en toute sécurité de données d’authentification utilisateur entre des applications web et des fournisseurs de services d’identité.

Lorsque vous utilisez le protocole SAML 2.0 pour activer l’authentification unique (SSO, Single-Sign On), des jetons de sécurité contenant des assertions transmettent des informations sur un utilisateur final (entité de sécurité) entre une autorité SAML, un fournisseur
d’identité
, et un consommateur, SAML, un fournisseur de service

Adobe Sign, agissant en tant que fournisseur de service, prend en charge l’authentification unique via SAML à l’aide de fournisseurs d’identité externes comme Okta, OneLogin, Oracle Federated Identity (OIF) et les services ADFS (Active Directory Federation Services) Microsoft. Adobe Sign est compatible avec tous les fournisseurs d’identité externes qui prennent en charge SAML 2.0.

Vous trouverez des informations supplémentaires sur ces fournisseurs d’identité dans les guides suivants :

Vous pouvez également configurer Adobe Sign pour l’authentification unique (SSO) avec d’autres systèmes déjà utilisés dans votre entreprise comme Salesforce.com, ou d’autres fournisseurs prenant en charge SAML 2.0.

Adobe Sign utilise l’authentification fédérée par opposition à l’authentification déléguée. L’authentification fédérée ne valide pas le mot de passe de l’utilisateur dans Adobe Sign. Par contre, Adobe Sign reçoit une assertion SAML dans une requête HTTP POST. Adobe Sign prend également en charge les assertions chiffrées.

L’assertion SAML, dont la période de validité est limitée, contient un identifiant unique et est signée numériquement. Si l’assertion est toujours valide, si elle possède un identifiant qui n’a pas été précédemment utilisé et si elle contient une signature valide d’un fournisseur d’identité approuvé, l’utilisateur est autorisé à accéder à Adobe Sign.

Le tableau ci-dessous contient un résumé des spécifications d’authentification d’Adobe Sign :

Spécification (nom standard) Valeur
Protocole de fédération SAML 2.0
Profil de fédération Publication de navigateur
Identifiant unique de fédération Adresse e-mail
État de relais N’est pas nécessaire.  Adobe Sign possède la logique permettant de savoir où faire pointer l’utilisateur une fois qu’il a été authentifié.
4-1(a1)

Conditions préalables

Pour activer SSO, votre réseau d’entreprise doit prendre en charge le protocole SAML 2.0. Si ce n’est pas le cas, contactez le service d’assistance Adobe Sign pour envisager d’autres solutions afin d’activer l’authentification unique dans votre compte.

Avant de commencer à configurer l’authentification unique SAML, vous devez effectuer les opérations suivantes :

• Créez un nom de domaine. (Pour les exemples de ce guide, le nom de domaine est rrassoc.com.)
  • Activez SAML pour votre domaine à l’aide d’un fournisseur tel que Microsoft Active Directory Federation, Okta, Onelogin, Oracle Identity Federation ou d’autres fournisseurs. Vous devrez peut-être effectuer une demande de support pour que le domaine soit activé à partir du back-end.
  • Créez ou vérifiez que vous disposez d’un compte d’administrateur auprès du fournisseur d’identité à l’aide d’une adresse e-mail (pour les exemples de ce guide, cette adresse est susan@rrassoc.com.)
    • Si vous ne disposez pas de compte Okta, vous pouvez créer une organisation Okta Developer Edition gratuite à l’aide de ce lien : https://www.okta.com/developer/signup/.
    • Si vous ne disposez pas de compte OneLogin, vous pouvez créer un compte d’évaluation gratuite à l’aide de ce lien : https://www.onelogin.com/ et cliquer sur le bouton d’évaluation gratuite situé dans le coin supérieur droit.
  • (Facultatif) Ajoutez une adresse e-mail supplémentaire pour la configuration utilisateur dans les fournisseurs d’identité et de service. Vous pourrez ainsi ajouter des utilisateurs supplémentaires qui pourront se connecter à Adobe Sign à l’aide de leurs informations d’identification SSO.
  • (Obligatoire) Vérifiez que vous disposez d’un utilisateur administrateur pour Adobe Sign et d’un utilisateur administrateur pour le fournisseur d’identité.
    (Facultatif) Créez ou vérifiez que vous disposez d’un compte administrateur Adobe Sign qui utilise la même adresse e-mail que le compte du fournisseur d’identité (pour les exemples de ce guide, cette adresse e-mail est susan@rrassoc.com.) Vous pourrez ainsi administrer plus facilement les comptes.
  • Dans Adobe Sign, définissez le mode SAML sur SAML autorisé. (Pour plus d’informations, voir Utilisation des paramètres SAML.)

Remarque :

Lors de la configuration de l’authentification unique SAML, il est recommandé de définir le mode SAML sur SAML autorisé jusqu’à ce que la procédure entière de configuration soit terminée et que vous ayez vérifié la configuration. Une fois la configuration vérifiée, vous pouvez définir le mode SAML sur SAML obligatoire.

Activation de l’authentification unique à l’aide de SAML

À un niveau supérieur, l’activation de l’authentification unique SAML entre Adobe Sign (fournisseur de service) et le fournisseur d’identité implique les étapes suivantes :

1. Si cela est demandé (par votre fournisseur d’identité), configurez le fournisseur d’identité à l’aide des informations sur le fournisseur de service (FP) Adobe Sign.

2. Configurez Adobe Sign à l’aide des informations du fournisseur d’identité.

3. Vérifiez que l’authentification unique SAML a été correctement configurée.

Utilisation des paramètres SAML

Pour accéder aux paramètres SAML Adobe Sign, connectez-vous en tant qu’administrateur de compte ou administrateur de groupe, puis cliquez sur Compte. Sous Paramètres de compte, cliquez sur Paramètres SAML

2. SAML UI - Unbranded

Pour afficher les options de Création d’utilisateur, Personnalisation de la page de connexion, Configuration du fournisseur d’identité (FI) et Informations sur le fournisseur de service (FS) SAML Adobe Sign, faites défiler la page Paramètres SAML vers le bas.

Paramètres du mode SAML

Dans Adobe Sign, il existe trois options pour le mode SAML et une option supplémentaire pour l’option SAML obligatoire.

7-1(a3)
  • SAML désactivé : activez cette option si vous n’utilisez pas SAML pour votre compte. Lorsque cette option est sélectionnée, un des paramètres SAML est accessible.
  • SAML autorisé : activez cette option pour permettre à tous les utilisateurs, notamment les administrateurs de compte, d’utiliser l’authentification unique SAML. Les utilisateurs peuvent également continuer à utiliser leurs informations d’identification Adobe Sign.
  • SAML obligatoire : activez cette option pour appliquer l’authentification unique SAML à tous les utilisateurs.

Comme indiqué dans la section Conditions préalables, il est recommandé de définir le mode SAML sur SAML autorisé jusqu’à ce que vous ayez vérifié la configuration de l’authentification unique SAML.

Nom d’hôte

Le nom d’hôte correspond à votre nom de domaine. (Voir la section Conditions préalables ci-dessus.) Une fois le nom d’hôte saisi, il
forme une partie de l’URL de consommation d’assertions, de l’URL de déconnexion
unique (SLO) et de l’URL et d’authentification unique (connexion).

7-2(a4)

Paramètres de création d’utilisateur

Seul le premier paramètre Création d’utilisateur est directement lié à la configuration de SAML. Le deuxième paramètre concerne tous les utilisateurs en attente, qu’ils soient ou non ajoutés suite à l’authentification via SAML.

8-1(a5)
  • Ajouter automatiquement des utilisateurs authentifiés via le mode SAML : si cette option est activée, les utilisateurs qui sont authentifiés par le fournisseur d’identité sont automatiquement ajoutés en tant qu’utilisateurs en attente Adobe Sign.
  • Rendre automatiquement actifs les utilisateurs en attente de mon compte : si, sous Vérification de l’identité (Paramètres de sécurité), l’option Demander aux signataires de mon compte de se connecter à Adobe Sign avant de signer est activée, cette option doit être également activée. Lorsqu’une signature est demandée par un nouvel utilisateur, celui-ci est créé en tant qu’utilisateur en attente dans votre compte. Si cette option n’est pas activée, ces utilisateurs ne peuvent pas signer les accords qui leur sont envoyés pour signature.

Paramètres de personnalisation de la page de connexion

Vous pouvez personnaliser le message de connexion visible par les utilisateurs sur la page de connexion Adobe Sign lorsque l’authentification unique SAML est activée.

8-2(a6)
  • Message de connexion à authentification unique : vous pouvez éventuellement saisir un message à afficher au-dessus du bouton S’identifier de page de connexion Adobe Sign.Vous trouverez ci-dessous un exemple de message de connexion à authentification unique personnalisé et le message de connexion à authentification unique par défaut pour Okta.
7-1 Authentication - Rebranded
7-2 Authentication - Rebranded

Configuration du fournisseur d’identité (FI) dans Adobe Sign

Pour configurer la plupart des fournisseurs d’identité, à l’exception d’Okta, vous devez saisir les informations du fournisseur d’identité dans les champs de configuration du fournisseur d’identité d’Adobe Sign.

10-1(a9)
  • ID d’entité/URL de l’émetteur : cette valeur est fournie par le fournisseur d’identité afin d’identifier votre domaine de manière unique.
  • URL de déconnexion/Point de terminaison SLO : lorsqu’un utilisateur se déconnecte d’Adobe Sign, cette URL est appelée pour le déconnecter aussi du fournisseur d’identité.
  • URL de connexion/Point de terminaison SSO : URL qui est appelée par Adobe Sign pour demander une connexion utilisateur au fournisseur d’identité. Le fournisseur d’identité est chargé d’authentifier l’utilisateur et de le connecter.
  • Certificat du FI : certificat d’authentification émis par le fournisseur d’identité.

Informations sur le fournisseur de service (FS) SAML Adobe Sign

La section sur les informations du fournisseur de service affichent les informations par défaut pour Adobe Sign. Une fois le nom d’hôte et les informations de configuration du fournisseur d’identité saisis et enregistrés, les informations contenues dans la section des informations du fournisseur de service sont mises à jour pour inclure le nom d’hôte.

(Dans notre exemple, https://secure.echosign.com/public/samlConsume
devient https://globalcorp.na1.echosign.com/public/samlConsume.)

11-1(a10)

Les informations sur le fournisseur de service sont les suivantes :

• ID d’entité/Audience SAML : URL qui décrit l’entité qui doit recevoir le message SAML. Dans ce cas, il s’agit de l’URL pour Adobe Sign.
  • Certificat du FS : certains fournisseurs exigent l’utilisation d’un certificat pour identifier le fournisseur de service. Dans cette vue, le lien pointe vers le certificat du fournisseur de service Adobe Sign.
  • URL de consommation d’assertions : il s’agit du rappel envoyé par le fournisseur d’identité pour indiquer à Adobe Sign de connecter un utilisateur.
  • URL de déconnexion unique (SLO) : URL vers laquelle les utilisateurs sont redirigés lorsqu’ils se déconnectent.
  • URL d’authentification unique (connexion) : URL à laquelle le fournisseur d’identité envoie les demandes de connexion.

Telechargement

Microsoft Active Directory Federation Services Configuration

Guide for Configuring Microsoft Active Directory Federation Services

Overview

This document describes the process for setting up Single Sign On for Adobe Sign using Microsoft Active Directory Federation Service. Before proceeding, please review the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

• The process of setting up SAML SSO includes the following:
  • Installing the Active Directory Domain Service
  • Installing the Active Directory Federation Service
  • Creating a Test User
  • Adding Adobe Sign as a relying party

Installing the Active Directory Domain Service

Before configuring SAML for MSAD, you must install the Active Directory Domain Service if it is not already installed. You must have system administrator privileges in Windows Server to install Active Directory Domain Services.

Installing the Active Directory Federation Service

1. If required, launch the Server Manager, then click Dashboard.

3-1(a11)

2. In the Dashboard, click Add roles and features. The Add Roles and Features Wizard displays.

3. In the Select installation type dialog, select Rule-based or Feature-based Installation then click
Next.

4-1 (a12)

4. In the Select destination server dialog of the wizard, leave the Select a server from the server pool option enabled, select a Server Pool, then click Next.

4-2(a13)

5. In the Select server roles dialog, select Active Directory Federation Services, then click Next.

5-1(a14)

6. In the Confirm installation selections dialog of the wizard, accept all the defaults by clicking Install.

7. On the post install options, select Create the first federation server in a federation server farm.

8. On the Welcome page, leave the options as is and click Next.

6-1 (a15)

9. In the Connect to Active Directory Domain Services dialog of the wizard, select the Administrator account if not by default, then click Next.

7-1 (a16)

10. In the Specify Service Properties dialog, import the pfx file that you created using the steps defined in the Certificate Creation section, enter a Federation Service Display Name, then click Next.

8-1 (a17)

11. In the Specify Service Account dialog, select Use an existing domain user account or group Managed Service Account. Use Administrator as the service account and provide your administrator password, then click Next.

9-1 (a18)

12. In the Specify Configuration Database dialog, select Create a database on this server using Windows Internal Database, then click Next.

10-1 (a19)

13. In the Review Options dialog, click Next.

10-2(a20)

14. In the Prerequisite Checks dialog, once the prerequisite check is done, click Configure.

11-1 (a21)

15. In the Results dialog, ignore the warning and click Close.

11-2(a22)

Adding Adobe Sign as a relying party

1. From the Apps menu, launch AD Federation Service Management.

12-1(a23)

2. In the AD FS console, select Authentication Policies then Edit.

12-2(a24)

3. In the Edit Global Authentication Policy dialog, under both Extranet and Intranet, enable Forms Authentication

13-1(a25)

4. In the AD FS console, under Trust Relationships, select Relying Party Trusts and click Add Relying Party Trust. The Add Relying Party Trust wizard displays.

5. In the Select Data Source dialog of the wizard, enable the Enter Data about the relying party manually option, then click Next.

14-1(a26)

6. In the Specify Display Name dialog, enter a Display Name, then click Next.

14-2(a27)

7. In the Choose Profile dialog, enable the AD FS profile option, then click Next.

15-1(a28)

8. In the Configure Certification dialog there is no certificate to configure, so click Next.

15-2(a29)

9. In the Configure URL dialog, select Enable support for the SAML 2.0 WebSSO protocol and enter the Assertion Consumer URL from Adobe Sign, then click Next.

(See the Hostname section of the Single Sign On with SAML Guide for more information about the Assertion Consume URL.)

16-1(a30)

10. In the Configure Identifiers dialog, enter http://echosign.com for Relying party trust Identifier and click Add, then click Next.

17-1(a31)

11. In the next screen, leave the defaults as-is, and click Next.

17-2(a32)

12. In the Choose Issuance Authorization Rules dialog, confirm that the Permit all users to access the relying party option is enabled.

18-1(a33)

13. In the Ready to Add Trust dialog, click Next.

18-2(a34)

14. In the Finish dialog, click Close.

19-1(a35)

15. In the Edit Claim Rules dialog, click Add Rule.

19-2(a36)

The Add Transform Claim Rule Wizard displays.

16.  In the Select Rule Template dialog of the wizard, select Send LDAP Attributes as Claims from the Claim rule template drop-down.

20-1(a37)

17. In the Configure Rule dialog, select the options shown in the dialog and click Finish. Adobe Sign only supports the email address as the unique identifier. You need to select E-Mail Addresses as the LDAP Attribute and E-Mail Address as the Outgoing Claim.

21-1(a38)

18. When the Select Rule Template dialog of the wizard redisplays, select Send Claims Using a Custom Rule from the Claim rule template drop-down, then click Next.

21-2(a39)

19. In the Configure Rule dialog, enter the following:

• Name of rule—Enter EmailToNameId
  • Custom rule desription—enter the following:

c:[Type == "http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/emailaddress"]

=> issue(Type =
"http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/nameidentifier",
Issuer = c.Issuer, OriginalIssuer = c.OriginalIssuer, Value = c.Value,
ValueType = c.ValueType, Properties["http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claimproperties/format"]
= "urn:oasis:names:tc:SAML:1.1:nameid-format:emailAddress",
Properties["http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claimproperties/spnamequalifier"]
= "");

22-1(a40)

20. Click Finish. The Add Transform Claim Rule Wizard closes.

21. Back in the Edit Claim Rules for Adobe Sign dialog, click the Issuance Authorization Rules tab and Delegation Authorization rules tab and ensure that the Permit Access to All Users is enabled for both as shown below.

If not, add a rule, so that Permit Access To All Users is enabled.

23-1(a41)
24-1(a42)

22. Click OK to accept all changes can close the Edit Claims Rules for Adobe Sign dialog.

Adding the Certificate from Adobe Sign

1. In the AD FS console, under Trust Relationships, select the Adobe Sign Relying Party click Properties.

2. Once launched, select Authentication Policies and then Edit.

25-1(a43)

3. Select the Signature tab.

4. Click Add and add the SP certificate file you downloaded from Adobe Sign.
(See the Adobe Sign SAML Service Provider (SP) Information section of the Single Sign On with SAML Guide for more information about the SP certificate.)

5. Select the Advanced tab and change the Secure Hash Algorithm to SHA-1.

6. Select the Endpoints tab and add the Single Logout (SLO) URL from Adobe Sign.
(See the Hostname section of the Single Sign On with SAML Guide for more information about the Single Logout (SLO) URL).

7.  Disable Claims Encryption – Open power shell on the ADFS server and type

8. Set-ADFSRelyingPartyTrust -TargetName "Adobe Sign" -EncryptClaims $false

Adobe Sign specific settings

• The account should have SAML_AVAILABLE=true
  • Host Name
  • SAML Mode
  • ACCOUNT_USER_ADD_EMAIL_DOMAINS setting to be for example dev.com
  • Select the token signing certificate in ADFS and export it as a cer file ( do not export private key) and add it to the account admins SAML Settings page in Adobe Sign.
26-1(a44)
26-2(a45)

Open this certificate file in notepad, and Adobe Sign Admin copy its contents into the IdP Certificate field in SAML Settings.

Now you should be able to test.

Certificate Creation

1. On Windows, install openssl. On Mac , openssl is present.

2. Launch a command prompt and type:
openssl req -x509 -newkey rsa:2048 -keyout .pem -out .pem -days <#ofdays>

Enter the following:

• Country code- US
  • State - Californiacity – San Jose
  • Enter some Organization and Organization unit
  • Common Name- This is the fully qualified name that is the same as your host system name example sjtest.es.com

3. Now create the pkcs12 key
pkcs12 -export -in <yourkeynameCer>.pem -inkey <yourkeyName>.pem -out my_pkcs12.pfx

4. Enter password when prompted

5. Click Import and select the my_pkcs12.pfx selected above and enter password that you provided at pkcs12 export time when prompted

Telechargement

Okta Configuration

Guide for Configuring Okta Single Sign-On

Overview

Adobe Sign can support Security Assertion Markup Language (SAML) single sign-on (SSO) using external identity providers (IdPs) such as Okta. This document describes the steps for configuring Adobe Sign for SAML SSO with Okta. This document also provides information on testing your SAML SSO configuration. Before proceeding, please see the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

Configuring SAML SSO with Okta

You must be an administrator for both your Adobe Sign and Okta accounts to enable SAML SSO. The username for both accounts must be the same. The passwords can be different.

When enabling SAML SSO with Okta, information only needs to be entered in Adobe Sign. Okta has developed a custom Adobe Adobe Sign Provisioning app that makes it unnecessary to transfer the SP Information from Adobe Sign to Okta.

Remarque :

Note: For the most up-to-date instructions for Okta, see http://developer.okta.com/docs/guides/setting_up_a_saml_application_in_okta.html

1. Log in to Okta and Adobe Sign in different browsers or in different windows within the same browser.

• In Okta, log in to your account with the same administrator account you use for your Adobe Sign Admin Account.
3-1 (a46)
  • In Adobe Sign, log in to your account using the same admin account credentials that you use for Okta.
4-1 (a47)

2. Click the blue Admin button.

4-2 (a48)

3. Click the Add Applications shortcut.

4-3(a49)

The Add Application page displays.

5-1 (a50)

4. In Search, type Adobe Sign.

• Click the Add button to add the Adobe Sign Provisioning application.
5-2(a51)

The Add Adobe Sign Provisioning wizard launches displaying the General Setting tab.

6-1 - Rebranded

5. In Adobe Sign, navigate to the SAML Settings page. Note the Hostname for your account.

7-1 - Unbranded

6. In Okta under General Settings, enter the Hostname for your Adobe Sign account in the Your Adobe Sign Sub domain field. Click Next to continue.

Remarque :

Note: If you don’t want users to automatically log in to Adobe Sign when they log in to Okta, disable the Automatically log in when user lands on the login page option.

8-1 - Rebranded

7. On the Sign-On Options tab, enable SAML 2.0.

9-1 - Rebranded

The SAML 2.0 section displays.

8. Under SAML 2.0, click View Setup Instructions.

10-1 - Rebranded

The Okta How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign page displays in a new browser window. This page includes instructions and the IdP information that you must enter in the Adobe Sign SAML Settings page.

11-1 (a57)

9. Copy the Entity ID/Issuer URL from the Okta page, and enter it into the Entity ID/Issuer URL field in Adobe Sign.
(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

Remarque :

Note: The "Entity ID/Issuer URL" does not need to be a well formatted URL. It can be an any unique value.

12-1 (a58)

10. Copy the Login URL/SSO Endpoint from the Okta page, and enter it into the Login URL/SSO Endpoint field in Adobe Sign.
(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

Remarque :

Note that in Adobe Sign, the Logout URL/SLO Endpoint is before the Login URL/SSO Endpoint.

12-2 (a59)

11. Copy the Logout URL/SLO Endpoint from the Okta page and enter it into the Logout URL/SLO Endpoint field in Adobe Sign.
(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

13-1 (a60)

Remarque :

Note: The Logout URL/SLO Endpoint shown above is only a suggestion. You can actually specify any valid URL (e.g., Google).

12. Copy the IdP Certificate from the Okta page to the IdP Certificate field in Adobe Sign.

• Make sure there are no spaces or returns after “-----END CERTIFICATE-----“.

(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

13-2(a61)

You can close the browser window that displays the Okta How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign page after you copy the IdP Certificate.

13. In Adobe Sign, click Save.

14-1 (a62)

14. Click the browser window that displays the Okta Sign-On Options if needed.

15. In the Credential Details section of Sign-On Options (see step 8 above), select Email from the Application username format drop-down, then click Next to continue.

14-2 (a63)

16. Under Provisioning, you have the option to select the Enable provisioning features option. (See Setting up Auto-Provisioning for more information.) Click Next to continue without setting up Auto-provisioning.

14-3 - Rebranded

Remarque :

Note: If you enable the Enable provisioning features option, you must enable the Automatically add users authenticated through SAML in SAML settings in Adobe Sign.

17. Under the Assign to People tab, in the People section check the box next to your name to assign at least one active user (yourself), then click Next.

15-1 - Rebranded

18. Click Done.

15-2 - Rebranded

You can now log out of Okta and proceed with testing your SAML setup. (See Testing Your Okta SAML SSO Configuration for more information.)

Setting Up Auto-provisioning in Okta

If this option is enabled, and the “Automatically add users authenticated through SAML” option in Adobe Sign is also enabled, you can automatically provision users in Adobe Sign.

16-1 - Rebranded

Setting up Auto-launch for Adobe Sign

You can automatically launch Adobe Sign when you log in to Okta. If this feature is enabled, Adobe Sign will open in a separate window when you log in to Okta. You must have pop-ups enabled in your browser for this feature to work.

Remarque :

Note If you also enabled the “Automatically log in when user lands on login page” option, when you launch Okta two Adobe Sign windows will open.

1. Log in to Okta. Your Home page will display.

2. On the Adobe Sign Provisioning app, cursor over the gear icon, then click to activate it.

Okta 17-2 - Rebranded

3. When the Adobe Sign Provisioning Settings popup displays, click the General tab.

Okta18-1 - Rebranded

4. Enable the Launch this app when I sign into Okta option.

Okta18-2 - Rebranded

5. Click Save.

Testing Your Okta SAML SSO Configuration

There are two ways to test your Okta SAML setup.

Log in to Adobe Sign through Okta

1. If logged in, log out of Okta.

2. Log in to Okta. Your Okta Home page displays.

3. On the Home page, click the Adobe Sign Provisioning app.

Okta 19-1 - Rebranded

You are automatically logged into Adobe Sign.

Okta19-2 - Rebranded

Log in to Adobe Sign using your URL

1.  Enter your company login URL in your browser. The Adobe Sign Sign In page displays.

2. On the Sign In page, click the second Sign In button. If you’ve entered a custom Single Sign On Login Message that message displays above this button. If you have not entered a custom message, the default message displays.

Okta 20-1-3 - Rebranded

You are logged into Adobe Sign.

Okta 20-2 - Rebranded

Telechargement

OneLogin Configuration

Guide for Configuring OneLogin Single Sign-On

Overview

Adobe Sign can support Security Assertion Markup Language (SAML) single sign-on (SSO) using external identity providers (IdPs) such as OneLogin. This document describes the steps for configuring Adobe Sign for SAML SSO with OneLogin. This document also provides information on testing your SAML SSO configuration. Before proceeding, please see the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

Configuring SAML SSO with OneLogin

1. Log in to OneLogin and Adobe Sign in different browsers or in different windows within the same browser.

• In OneLogin, log in to your account with the same administrator credentials you use for your Adobe Sign Admin Account.
3-1 (a76)
  • In Adobe Sign, log in to your account using the same admin account credentials you use for OneLogin. The passwords for these two logins do not have to be the same, but you must log in as the administrator for each account.
3-2(a77)

2. In OneLogin, click Add Apps.

4-1 (a78)

3. Search for Adobe Sign.

OneLogin 4-2 - Rebranded

4. Click the row for Adobe Sign.

OneLogin 4-3 - Rebranded

5. In the Add page, under Connectors select SAML 2.0 – user provisioning, then click Save at the top.

OneLogin 5-1- Rebranded

6. Navigate to the SAML Settings page. Note the Hostname for Adobe Sign.

OneLogin 6-1 - unbranded

7. In OneLogin, click the Configuration tab. In the Subdomain field, enter your Hostname from Adobe Sign, then click Save.

6-2(a83)

8. Click the SSO tab.

7-1 (a84)

9. In the SSO tab, click View Details to display the Standard Strength Certificate (2048-bit) page.

7-2 (a85)

10. In the Standard Strength Certificate page that displays, click the Copy to Clipboard button for the X.509 Certificate field to copy the certificate to the clipboard.

8-1 (a86)

If the certificate successfully copies, the rollover text says “Copy to Clipboard” text updates to “Copied”.

11. In Adobe Sign, paste the copied certificate into the IdP Certificate field. Be sure to remove any returns that may have been copied. The cursor should be at the end of the last line as shown below.

8-2 (a87)

12.  In OneLogin, click the Copy to Clipboard button for the Issuer URL.

9-1 (a88)

13. In Adobe Sign, paste the Issuer URL into the Entity ID/Issuer URL field.

9-2 (a89)

14. In OneLogin, click the Copy to Clipboard button for the SAML 2.0 Endpoint (HTTP) URL.

10-1 (a90)

15. In Adobe Sign, right click to paste the SAML 2.0 Endpoint (HTTP) URL in the IdP Login URL field.

10-2 (a91)

16. In OneLogin, click the Copy to Clipboard button next to SLO Endpoint (HTTP).

11-1 (a92)

Remarque :

Note: The OneLogin SAML 2.0 Endpoint URL is only a suggestion. You can actually specify any valid URL (e.g., Google).

17. In Adobe Sign, copy the SLO Endpoint value into the Logout URL/SLO Endpoint field.

11-2 (a93)

18. In Adobe Sign, click Save.

11-3(a94)

19. In OneLogin, click the back arrow to return to the SSO page.

12-1 (a95)

20. Click the Users tab to add users.

12-2 (a96)

21. Click the row to add the user. The Save button is not activated until you click at least one user.

12-3(a97)

22. When done, click Save

Testing Your OneLogin SAML SSO Configuration

There are two ways to test your OneLogin SAML Setup.

Log in to Adobe Sign through OneLogin

1. If logged in, log out of Adobe Sign.

2. Log in to OneLogin.

13-1 (a98)

3. On the App Home page, click the Adobe Sign app.

OneLogin 13-2 - Rebranded

You are automatically logged into Adobe Sign.

OneLogin 13-3 - rebranded

Log in to Adobe Sign using your URL

1. Enter your company login URL for Adobe Sign in the address line of your browser (such as myCompany.adobesign.com). The Adobe Sign Sign In page
displays.

2. On the Sign In page, click the second Sign In button. If you’ve entered a custom Single Sign On Login Message that message displays above this button. If you have not entered a custom message, the default message displays.

OneLogin 14-1 - Rebranded

3. You are logged into Adobe Sign.

OneLogin 14-3 - rebranded

Telechargement

Oracle Identity Federation Configuration

Guide for Configuring Oracle Identity Federation

Overview

Adobe Sign can support Security Assertion Markup Language (SAML) single sign-on (SSO) using external identity providers (IdPs) such as Oracle Identity Federation (11g). This document describes the steps for configuring Adobe Sign, acting as the SAML consumer or service provider (SP), to use OIF. This document also provides suggested steps for configuring OIF, however, please contact your OIF system administrator before making any configuration changes to your OIF Server. Before proceeding, please see the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

Configuring OIF as an IdP in Adobe Sign

Your organization’s instance of OIF needs to be configured within Adobe Sign as the external SAML Identity Provider (IdP). As an administrator for your Adobe Sign Account, navigate to SAML Setting in Adobe Sign as an (Account | Account Settings | SAML Settings).

You will need metadata information from your OIF IdP
configuration. Typically, the metadata for the OIF is available as an XML
content at: http://:/fed/idp/metadata.
Please contact your OIF administrator to gather the relevant. You will need the
following configuration information.

• Entity ID/Issuer URL—The entityID attribute on EntityDescriptor element
  • Logout URL/SLO Endpoint—When someone logs out of Adobe Sign, this URL is called to log them out of the IdP as well.
  • Login URL/SSO Endpoint—The Location attribute on SingleSignOnService element
  • IdP Certificate—Certificate information under the element EntityDescriptor -> IDPSSODescriptor -> KeyDescriptor use="signing"

This information should be configured in the appropriate fields in the Adobe Sign SAML configuration. See image below:

OIF 4-1 - Unbranded

Configuring Adobe Sign as a SP in OIF

Once the OIF SAML configuration is complete within the Adobe Sign UI, the next step is to configure Adobe Sign as a Service Provider within OIF. The information required for configuring Adobe Sign within OIF is available on the Adobe Sign SAML Service Provider (SP) information section under Account | Account Settings | SAML Settings

OIF 5-1 - unbranded

The metadata description for Adobe Sign is shown below:

code(a105)

Telechargement

You must customize this metadata description and change the highlighted section in the XML to match the URL for your account. The Assertion Consumer URL for your specific account is shown in SAML Settings.

The steps for completing the configuration in OIF are as follows:

1. Go to the Federations configuration screen on the OIF Administration panel

7-1 (a106)

2. Create a new federation profile

7-2 (a107)

3. Create a new Service Provider (SP) listing for Adobe Sign

Import the Adobe Sign SP configuration XML or manually create the SP listing using the provider information from the Adobe Sign SAML settings.

8-1 (a108)

4. Complete the configuration. Adobe Sign will appear as a new Service Provider listing in the OIF list of SPs.

8-2 (a109)

Verifying Email Address as NameID Format

Adobe Sign uses email address as the unique user identifier. Before testing the single sign-on one last step is the ensure that the email address field is mapped to the appropriate user attribute within OIF and that email address is enabled as a valid NameID format.

9-1 (a110)
9-2 (a111)

Telechargement

©2016 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved.

Products mentioned in this document, such as the services of identity providers Microsoft Active Directory Federation, Okta, Onelogin, and Oracle Identity Federation, and Salesforce software retain all of the copyrights and trademark rights of their specific corporations.

Dernière mise à jour : 23 juin 2016