Een achtergrond wordt achter de tekst en afbeeldingen op een pagina weergegeven. De achtergrond kan slechts uit een egale kleur bestaan of kan een afbeelding zijn. U kunt een achtergrond selectief toepassen op bepaalde pagina's of paginabereiken in een of meer PDF's. Een PDF biedt slechts ondersteuning aan één achtergrond per pagina. Wel kunt u voor elke pagina een andere achtergrond kiezen.

Voor en na het toevoegen van een achtergrond
Voor en na het toevoegen van een achtergrond

Achtergronden toevoegen, vervangen of bewerken, met een geopend document

1. Kies Gereedschappen > Pagina's > Achtergrond > Achtergrond toevoegen.

Opmerking:

Als een bericht wordt weergegeven dat het huidige document al een achtergrond heeft, klikt u op Achtergrond vervangen. Wanneer u een nieuwe achtergrond wilt toepassen op een beperkt paginabereik, behouden de pagina's buiten het bereik de oude achtergrond.

2. (Optioneel) Als u de achtergrond selectief wilt toepassen op afzonderlijke pagina's, klikt u op Opties voor paginabereik. Geef vervolgens een paginabereik op en kies zo nodig een subsetoptie.
  3. Geef de achtergrond op:
    • Als u een achtergrond en de achtergrondopties wilt gebruiken die u in een eerdere sessie hebt opgeslagen, selecteert u deze in de vervolgkeuzelijst Opgeslagen instellingen.

• Wanneer u een achtergrond met een egale kleur wilt toepassen, selecteert u Van kleur. Selecteer een kleurstaal of een aangepaste kleur met de kleurenkiezer .

• Als u een afbeelding wilt gebruiken, selecteert u Bestand. Selecteer vervolgens het afbeeldingsbestand. Als u een specifieke afbeelding in een bestand met meerdere pagina's wilt selecteren, geeft u de pagina op in Paginanummer.

Opmerking:

U kunt voor achtergrondafbeeldingen alleen PDF-, JPEG- en BMP-bestanden gebruiken.

4. Pas de weergave en de positie van de achtergrond desgewenst aan.
  5. (Optioneel) Als u dezelfde achtergrond wilt toepassen op andere PDF's, klikt u op Toepassen op meerdere. Klik op Bestanden toevoegen, kies Bestanden toevoegen of Geopende bestanden toevoegen en selecteer de bestanden. Geef vervolgens in het dialoogvenster Uitvoeropties de map en voorkeuren voor bestandsnamen op en klik op OK.

Achtergronden toevoegen, vervangen of bewerken, zonder geopend document (Alleen Windows)

1. Kies Gereedschappen > Pagina's > Achtergrond > Achtergrond toevoegen.
  2. Klik in het dialoogvenster op Bestanden toevoegen, kies Bestanden toevoegen en selecteer vervolgens de bestanden.

Opmerking:

U kunt ook bestanden of mappen toevoegen door deze te slepen naar het dialoogvenster.

3. Klik op OK om het dialoogvenster Achtergrond toevoegen te sluiten.
  4. Voer stap 2 tot en met 4 in de procedure uit om een achtergrond in een geopend document toe te voegen, te vervangen of te bewerken. Klik op OK als u de achtergrond hebt ingesteld.
  5. Geef vervolgens in het dialoogvenster Uitvoeropties de map en voorkeuren voor bestandsnamen op en klik op OK.

Achtergrond toevoegen, vervangen of bewerken van deel-PDF's in een PDF-portfolio

1. Selecteer een of meer deel-PDF's in een PDF-portfolio.
  2. Voer de stappen in de procedure uit om een achtergrond in een geopend document toe te voegen, te vervangen of te bewerken.

Pas bewerkte achtergrondafbeeldingen bijwerken

Als het originele afbeeldingsbestand dat u als achtergrond gebruikt, wordt gewijzigd, kunt u de PDF bijwerken zodat de nieuwe versie van de afbeelding wordt weergegeven. U hoeft niet eerst de oude versie te verwijderen om de nieuwe te kunnen toevoegen.

1. Open één PDF.
  2. Kies Gereedschappen > Pagina's > Achtergrond > Bijwerken.
  3. Klik op OK of breng andere wijzigingen in de achtergrondopties aan en klik vervolgens op OK.

Opmerking:

Dit proces is alleen van toepassing op achtergronden die in Acrobat 7.0 of hoger zijn toegevoegd.

Achtergrond uit geselecteerde pagina's verwijderen

1. Open één PDF of selecteer één deel-PDF in een PDF-portfolio.
  2. Kies Gereedschappen > Pagina's > Achtergrond > Achtergrond toevoegen/vervangen.
  3. Klik op Opties voor paginabereik en geef een paginabereik op. Kies zo nodig een subsetoptie.

Achtergronden uit alle pagina's verwijderen

1. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Open één PDF of selecteer een of meer deel-PDF's in een PDF-portfolio. Kies vervolgens Gereedschappen > Pagina's > Achtergrond > Verwijderen.

• Als u een achtergrond wilt verwijderen uit meerdere PDF's, sluit u eventueel geopende PDF's en kiest u Gereedschappen > Pagina's > Achtergrond > Verwijderen. Klik in het dialoogvenster op Bestanden toevoegen, kies Bestanden toevoegen of Geopende bestanden toevoegen en selecteer de bestanden. Klik op OK, geef vervolgens in het dialoogvenster Uitvoeropties de map en voorkeuren voor bestandsnamen op.