U kunt PDF's openen op een webpagina in uw webbrowser, of in Acrobat of Reader. Zoek instructies die specifiek zijn voor elke hieronder vermelde browser.

Opmerking:

Elke browser heeft zijn eigen instellingen om te bepalen hoe PDF's van een webpagina worden geopend. Acrobat XI en Adobe Reader XI bevatten geen voorkeurinstelling voor het openen van PDF's op het web. Als u het weergavegedrag wilt wijzigen, volgt u de onderstaande instructies voor uw browser of raadpleegt u de documentatie over het beheren van invoegtoepassingen.

Internet Explorer 8 en 9

1. Open Internet Explorer en kies Extra > Invoegtoepassingen beheren.

2. Onder Typen invoegtoepassingen selecteert u Werkbalken en uitbreidingen.

3. In het menu Weergeven selecteert u Alle invoegtoepassingen.

Selecteer Alle invoegtoepassingen in het menu Weergeven
    Selecteer Alle invoegtoepassingen in het menu Weergeven in het dialoogvenster Invoegtoepassingen beheren.

4. In de lijst met invoegtoepassingen selecteert u Adobe PDF Reader.

Opmerking:

Als de Adobe PDF Reader-invoegtoepassing niet wordt weergegeven, probeert u de andere opties in het menu. Op bepaalde systemen wordt de invoegtoepassing weergegeven wanneer u de optie voor uitvoeren zonder toestemming selecteert.

5. Klik op de knop Inschakelen of Uitschakelen (afhankelijk van de status van de geselecteerde invoegtoepassing):

Met Inschakelen kan de Adobe PDF Reader-invoegtoepassing PDF's openen in de browser.

Met Uitschakelen wordt de invoegtoepassing uitgeschakeld, zodat er geen PDF's in de browser worden geopend.

Klik op de knop Inschakelen/Uitschakelen
    Selecteer Adobe PDF Reader en klik op de knop Inschakelen/Uitschakelen.

Voor meer informatie raadpleegt u het Internet Explorer-Help-onderwerp Invoegtoepassingbeheer van Internet Explorer 8 gebruiken of Invoegtoepassingen beheren in Internet Explorer 9.

Mozilla Firefox

1. Kies Extra > Add-ons.

2. Klik in het venster Add-onbeheerder op het tabblad Plug-ins en selecteer de invoegtoepassing Acrobat of Reader.

3. Klik op de knop Inschakelen of Uitschakelen (afhankelijk van de status van de geselecteerde invoegtoepassing):

Met Inschakelen kan de invoegtoepassing PDF's openen in de browser.

Met Uitschakelen wordt de invoegtoepassing uitgeschakeld, zodat deze geen PDF's opent in de browser.

Selecteer de invoegtoepassing voor Acrobat of Reader
    Selecteer de Acrobat- of Reader-invoegtoepassing in Add-onbeheerder.

Voor meer informatie raadpleegt u het Mozilla Firefox Help-onderwerp Een PDF Reader-plug-in gebruiken.

Google Chrome

Chrome en Acrobat zijn niet meer compatibel. Acrobat/Reader-insteekmodule voor Google Chrome is gebaseerd op de Netscape Plug-In API (NPAPI)-technologie. Google heeft aangekondigd dat in april 2015 de ondersteuning voor NPAPI-insteekmodules standaard wordt beëindigd in de Google Chrome-webbrowser, met een mogelijkheid om dit te negeren voor geavanceerde gebruikers.  In september 2015 wordt de NPAPI-ondersteuning in de Google Chrome-webbrowser volledig opgeheven.

Zie voor meer informatie Wijziging in ondersteuning voor Acrobat- en Reader-insteekmodules in moderne webbrowsers.

Apple Safari

Als u PDF's met Safari wilt weergeven, kunt u het volgende doen:

• Safari-voorkeuren instellen om de Adobe Reader-insteekmodule te gebruiken
  • AdobePDFViewer-insteekmodule uitschakelen om de standaard Safari PDF-viewer te gebruiken

Safari-voorkeuren instellen om de Adobe Reader-insteekmodule te gebruiken voor het weergeven van PDF's

1. Start Safari en ga naar Voorkeuren

Safari-voorkeuren
  2. Klik in het venster Voorkeuren op Beveiliging. Klik vervolgens bij Internetplugins op de knop Website-instellingen.

Klik op Beveiliging
  3. Selecteer nu Adobe Reader in de lijst met invoegtoepassingen.

Kies in de vervolgkeuzelijst bij de optie Bij bezoeken van andere websites de instelling Sta altijd toe en klik op Gereed.

Selecteer Altijd toestaan en klik op Gereed

Opmerking:

De browser gebruikt nu de invoegtoepassing Adobe Reader voor het weergeven van PDF's

AdobePDFViewer-insteekmodule uitschakelen om de standaard Safari PDF-viewer te gebruiken

U moet de rechten van een rootgebruiker hebben om de Safari-invoegtoepassingen te wijzigen. Als u een PDF-bestand wilt weergeven met de Safari PDF-viewer, moet u de Adobe PDF-viewer uitschakelen.

1. Sluit Safari af.

2. Meld u aan als rootgebruiker. De rechten van een rootgebruiker worden niet standaard ingeschakeld omdat de rootgebruiker systeembestanden kan wijzigen. Raadpleeg een van de volgende Apple-documenten voor meer informatie en instructies: De rootgebruiker in Mac OS X inschakelen en toepassen of OS X Mountain Lion: de rootgebruiker in- en uitschakelen.

3. Kies Ga > Ga naar map.

Kies Ga > Ga naar map
  4. Typ /Library in het veld Ga naar map en klik op Ga.

Het veld Ga naar Map
  5. Maak een nieuwe map in de map Bibliotheek en noem deze Internet Plug-ins Disabled.

Nieuwe map in de map Bibliotheek
  6. Open de map Internet Plug-ins en verplaats zowel AdobePDFViewer.plugin als AdobePDFViewerNPAPI.plugin naar de nieuwe map Internet Plug-ins Disabled.

De map met internet-invoegtoepassingen

Opmerking:

Als de AdobePDFViewer-invoegtoepassingen nog steeds in de map Internet Plug-ins staan, sleept u ze naar de prullenbak. U wordt mogelijk naar uw gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd.

Zie Apple Safari Help voor meer informatie over het uitschakelen of verwijderen van insteekmodules.