Acrobat PDF maken-extensie wordt gebruikt om webpagina's te converteren naar PDF-bestanden. Als u deze extensie inschakelt, wordt de Acrobat PDF maken-werkbalk toegevoegd. Klik met de rechtermuisknop voor een contextmenu met opties voor het converteren van webpagina's of koppelingen naar PDF.

De Acrobat PDF maken-extensie inschakelen in Chrome:

1. Start Google Chrome.

2. Ga naar Extra -> Extensies (zoals in de afbeelding hieronder) of typ chrome://extensions/ in de Chrome-adresbalk.

Optie voor Chrome-extensies
  3. Er moet een extensie met de naam Adobe Acrobat – PDF maken aanwezig zijn waarvoor het selectievakje Ingeschakeld niet is aangevinkt. Schakel het selectievakje Ingeschakeld in voor deze extensie.

Adobe Acrobat - PDF maken-extensies

Wanneer deze optie is ingeschakeld, worden de werkbalk PDF maken-extensie en opties van het contextmenu (dat verschijnt door op de rechtermuisknop te klikken) weergegeven, zonder dat u het programma opnieuw moet starten. De insteekmodule wordt grijs weergegeven (zie de onderstaande afbeelding).

De extensie wordt grijs weergegeven
  4. Open een webpagina op een nieuw Chrome-tabblad of vernieuw een bestaand tabblad dat een geladen webpagina bevat. De extensie wordt ingeschakeld nadat de webpagina volledig is gedownload en voor conversie kan worden gebruikt (zie de onderstaande afbeelding).

Extensie ingeschakeld
PDF maken-opties