Met Acrobat en Reader kunt u bestanden openen en opslaan naar onlineservices voor bestandsbeheer zoals bijvoorbeeld Adobe.com, Microsoft Office 365 en Microsoft SharePoint. U kunt PDF-bestanden die zijn gehost op deze onlineservices, openen via hun webinterface of rechtstreeks in Adobe Acrobat of Adobe Reader.

Opmerking:

Uw SharePoint-beheerder moet de SharePoint-server configureren om het bewerken van PDF-documenten mogelijk te maken. Zie deze TechNote voor meer informatie.

Toegang tot PDF-bestanden in een onlineaccount

In de Acrobat-dialoogvensters Openen en Opslaan Acrobat kunt u een onlineaccount kiezen.

De dialoogvensters Openen en Opslaan
Met de dialoogvensters Openen en Opslaan kunt u bestanden van onlineaccounts openen.

Voor het openen van Office 365- of SharePoint-bronnen kiest u Nieuwe account in het menu Openen/Opslaan naar een onlineaccount.

Dialoogvenster Onlineaccount kiezen
In het dialoogvenster Onlineaccount kiezen geeft u de URL voor het account op.

U kunt de URL opgeven met de volgende opties:

• (Windows) URL van de gegevensopslagruimte; bijvoorbeeld http://mysharepointserver/mysite/mydoclib

• (Windows) Volledig UNC-pad; bijvoorbeeld \\mysharepointserver\mysite\mydoclib

• Toegewezen netwerkstations

Een bestand uit SharePoint uitchecken

De veiligste manier om te werken aan een PDF-bestand op een Office 365- of SharePoint-server is het uitchecken van het bestand. Andere gebruikers kunnen het bestand niet bewerken terwijl u eraan werkt.

1. Voer een van de volgende handelingen uit om een PDF-bestand uit te checken:

• (Windows) Met Internet Explorer navigeert u naar het PDF-bestand in de Office 365- of SharePoint-portal. Klik op het document of kies Document bewerken in het bestandspop-upmenu.

• In Acrobat of Reader kiest u Bestand > Openen en vervolgens Nieuw account in het menu Onlineaccount openen. Selecteer vervolgens Office 365 of SharePoint en geef de URL of het volledige UNC-pad op van het PDF-bestand.

2. De bestandsnaam en -locatie worden weergegeven in een dialoogvenster. Klik op van de volgende opties:

• Uitchecken en openen

• Openen, als u het bestand wilt openen zonder uit te checken

Opmerking:

Als u zich moet aanmelden bij de SharePoint-server, voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.

Uitchecken annuleren

U kunt de uitgecheckte versie van een PDF-bestand verwijderen als u de wijzigingen niet wilt opslaan.

1. Kies Bestand > SharePoint-/Office 365-server > Uitchecken negeren.

2. Er wordt een bevestiging weergegeven. Klik op OK.

Opmerking:

U kunt een document niet offline bewerken.

Documenteigenschappen voorbereiden

U kunt de Office 365- of SharePoint-eigenschappen van een document opgeven in Acrobat of Reader.

1. Kies Bestand > SharePoint-/Office 365-server > Documenteigenschappen voorbereiden.

2. Dubbelklik op de eigenschap die u wilt bewerken. Het dialoogvenster Bewerken verschijnt. Voer een waarde in en klik op OK.

Inchecken

Nadat u uw wijzigingen hebt aangebracht, kunt u het bestand inchecken op de Office 365- of SharePoint-server. Andere gebruikers kunnen de wijzigingen zien. Als versiebeheer is ingeschakeld, beheert Office 365 of SharePoint ook de versiehistorie voor het bestand.

1. Kies Bestand > SharePoint-/Office 365-server > Inchecken. Het dialoogvenster Inchecken verschijnt.

2. Als versienummering is ingeschakeld, verschijnen de versiegegevens. Kies primaire versie, secundaire versie of huidige versie overschrijven.

3. Voer de versieopmerkingen in.

4. Schakel desgewenst Houd het document uitgecheckt nadat deze versie is ingecheckt in en klik op OK.