Zie Overzicht van beveiliging in Acrobat DC en PDF's voor een volledige lijst van artikelen over beveiliging.

Beveiligde weergave biedt een extra beveiligingslaag. Als Beveiligde weergave ingeschakeld is, worden PDF's weergegeven in een beperkte omgeving die de zandbak wordt genoemd. Deze isolatie van de PDF's verkleint het veiligheidsrisico in gebieden buiten de zandbak. Adobe raadt u ten zeerste aan Acrobat in de Beveiligde weergave te gebruiken als u zich zorgen maakt over beveiliging, of als u regelmatig met PDF's werkt op internet.

Adobe Reader beschikt over een vergelijkbare beperkte omgeving die Beveiligde modus wordt genoemd. Zie Reader Help voor meer informatie over de Beveiligde modus van Reader.

Als Beveiligde weergave ingeschakeld is, is alleen nog gewone navigatie toegestaan. U kunt bijvoorbeeld PDF's openen, door pagina's bladeren en op koppelingen klikken. U kunt de Beveiligde weergave inschakelen in een PDF die u in een zelfstandig draaiende versie van Acrobat of in een webbrowser bekijkt.

PDF in een zelfstandige versie van Acrobat

In Beveiligde weergave toont Acrobat een waarschuwing voor een PDF die niet afkomstig is van een vertrouwde locatie. De waarschuwing geeft de mogelijkheid om ervoor te kiezen het document alsnog te vertrouwen.

Opmerking:

U kunt erachter komen of een PDF die in een browser geopend is, in de Beveiligde weergave is. Klik met de rechtermuisknop op het document in de browser en kies Documenteigenschappen. Klik op het tabblad Geavanceerd. Als de Beveiligde weergave is ingeschakeld, meldt de status Beveiligde modus: Aan.

Beveiligde weergave, dialoogvenster
Als u de PDF en de oorsprong van de PDF vertrouwt, klikt u op Alle functies inschakelen. De PDF wordt dan toegevoegd aan de lijst met geprivilegieerde locaties en wordt vanaf dan vertrouwd.

Beveiligde weergave in- of uitschakelen

Anders dan de Beveiligde modus in Reader is de Beveiligde weergave in Acrobat standaard uitgeschakeld.

1. Kies Voorkeuren.

2. Kies bij de Categorieën aan de linkerkant de optie Beveiliging (Uitgebreid).

3. Selecteer de optie Uitgebreide beveiliging inschakelen.

4. Kies een van de volgende opties:

Uit

Schakelt Beveiligde weergave uit als die was ingeschakeld. Beveiligde weergave in standaard uitgeschakeld.

Bestanden van potentieel onveilige locaties

Schakelt Beveiligde weergave in en toont de waarschuwing voor alle bestanden die afkomstig zijn van een niet-vertrouwde locatie. Bestanden en locaties die u toevoegt aan het vak Geprivilegieerde locaties in het venster Uitgebreide beveiliging worden uitgesloten van de Beveiligde weergave.

Alle bestanden

Schakelt Beveiligde weergave in voor alle PDF's die u in een op zichzelf draaiende versie van Acrobat of in een webbrowser opent.

Beperkingen van de Beveiligde weergave omzeilen

Kies een van de volgende opties:

Aanvullende bronnen

Zie voor meer informatie over Beveiligde weergave de volgende bronnen: