Basisbeginselen

Wat is Adobe Acrobat 2017?

Acrobat 2017 is de nieuwste onbeperkte versie van Acrobat. Het is de volledige bureaubladoplossing voor het werken met PDF-documenten. Acrobat 2017 vereenvoudigt alledaagse PDF-taken en bevat een aantal productiviteitsverbeteringen voor het werken met PDF-bestanden vanaf uw bureaublad.

U kunt met Acrobat 2017 werken op alleen het bureaublad of u kunt een Acrobat DC-abonnement kopen om te genieten van de extra mogelijkheden van de nieuwe Adobe Document Cloud-services.

Hier zijn slechts enkele van de vele dingen die u met Acrobat 2017 kunt doen:

• Gescande documenten direct bewerken: converteer gescande papieren documenten in bewerkbare PDF's met automatische afstemming van het lettertype, zodat nieuwe bewerkingen niet te onderscheiden zijn van de bestaande tekst.
  • Beveiligde PDF's maken: maak hoogwaardige PDF-bestanden vanuit Acrobat of populaire Microsoft Office-apps. Voeg beperkingen toe om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gekopieerd, bewerkt of afgedrukt door anderen.
  • PDF-tekst en -afbeeldingen bewerken: bewerk PDF-documenten op intuïtieve wijze in Acrobat met behulp van een vertrouwde interface voor aanwijzen en klikken.
  • PDF's naar Office exporteren: converteer PDF-bestanden naar de Word-, Excel- of PowerPoint-indeling met behoud van lettertypen, opmaak en indeling.
  • Werken met Dropbox, Box en OneDrive: open, bewerk en sla bestanden op in uw Dropbox-, Box- of Microsoft OneDrive-account terwijl u in Acrobat 2017 werkt.
  • Elk gewenst document ondertekenen: vul formulieren direct in, en onderteken en verzend ze met onze slimme functionaliteit voor automatisch invullen.
  • Gevoelige informatie verwijderen:zoek naar tekst, afbeeldingen of zelfs metagegevens en verwijder ze voorgoed.

Ik heb al een eerdere versie van Acrobat. Wat heeft Acrobat 2017 mij te bieden?

Hier zijn enkele nieuwe dingen die u kunt doen met Acrobat Pro 2017 voor het bureaublad:

Redenen om de onbeperkte Acrobat DC-versie bij te werken:

• Snel en nauwkeurig alle verschillen tussen twee versies van een PDF-bestand achterhalen met het volledig nieuwe gereedschap Bestanden vergelijken.
  • Open meerdere PDF's in één venster om sneller te kunnen werken met de nieuwe weergave op meerdere tabbladen.
  • Gloednieuwe genummerde lijsten of lijsten met opsommingstekens maken terwijl u met het gereedschap PDF bewerken werkt.
  • Met de nieuwe workflow Scannen naar PDF kunt u gemakkelijk de beste scanopties voor optimale resultaten kiezen
  • U kunt documenten gemakkelijker digitaal ondertekenen, certificeren en verifiëren met het bijgewerkte gereedschap Certificaten
  • Gebruik de verbeterde zoekfunctie voor gereedschappen om snel het juiste gereedschap voor het uitvoeren van een bepaalde taak te vinden.
  • Nieuwe 'First Time Experience'-kaarten en takenlijst met stapsgewijze instructies.
  • Start op SharePoint gebaseerde, gedeelde revisies op een Mac om snel feedback te geven en ontvangen.
  • Het uiterlijk van Acrobat volledig aan uw smaak aanpassen door het standaard lichte thema of het nieuwe donkere thema te kiezen.
  • De nieuw ontworpen interface is perfect geschikt voor aanraakbewerkingen en biedt u een directe en duidelijke respons
  • Uw vinger of een hardware-pen gebruiken om nog vloeiender te tekenen of schrijven op PDF's op Windows 10-apparaten.
  • Bekijk voorbeelden van bestanden en gebruik sneltoetsen om populaire taken en gereedschappen rechtstreeks vanuit de weergave Start te starten.

Redenen om Acrobat XI bij te werken, zijn alle bovenstaande voordelen, plus:

• Converteer gescande papieren documenten in direct bewerkbare PDF's
  • Bewerk PDF's sneller doordat u alinea's op volledige pagina's opnieuw kunt plaatsen en sneller en gemakkelijker lijsten met opsommingsteken kunt bijwerken
  • PDF's exporteren naar Word, Excel, PowerPoint, met verbeterde opsommingstekens en tabellen
  • U kunt formulieren direct invullen, ondertekenen en vanaf elke locatie verzenden met onze slimme functionaliteit voor automatisch invullen
  • Gebruik spellingcontrole om spelfouten in uw PDF te identificeren en te corrigeren
  • U kunt automatisch foto's uit papieren documenten bijsnijden en corrigeren
  • Los tekstherkenningsfouten in scans sneller op door documenten naast elkaar weer te geven
  • Sla uw bestanden veilig online op met 2 GB gratis opslagruimte

Met een abonnement op Acrobat Pro DC krijgt u alle Acrobat Pro 2017-functies en bovendien:

• Maak, bewerk en onderteken PDF's met de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten
  • Maak PDF-bestanden van Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-documenten, -afbeeldingen of -foto's vanaf uw mobiele apparaat of online
  • Converteer PDF's naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel- PowerPoint- of RTF-bestanden vanaf uw mobiele apparaat of online
  • Bewerk tekst in een PDF-bestand op uw iPad
  • Deel pagina's in in PDF-bestanden vanaf uw iOS- of Android-tablet of smartphone.
  • Gebruik de camera van uw mobiel apparaat als draagbare scanner
  • Combineer meerdere bestanden tot een enkel PDF-bestand
  • U kunt handtekeningen verkrijgen van anderen, antwoorden bijhouden en ondertekende documenten archiveren
  • U kunt belangrijke documenten verzenden, bijhouden en de ontvangst ervan bevestigen, zonder dat u met de exprespost moet versturen
  • Met 100 GB aan opslagruimte kunt u bestanden veilig online opslaan en bekijken
  • Continu toegang tot nieuwe functies, beveiligingsupdates en upgrades, zonder extra kosten

Welke producten zijn opgenomen in de Adobe Acrobat 2017-productfamilie?

Adobe Acrobat bevat bureaubladproducten, gratis mobiele apps en gratis onlineservices die beschikbaar zijn via Adobe Document Cloud.

Bureaubladproducten voor Windows:

Bureaubladproducten voor Mac OS:

Mobiele apps:

Webtoepassing:

Hoe koop ik Acrobat 2017?

Zie de Adobe-productcatalogus voor informatie over aankoopopties voor Adobe Acrobat.

Biedt Adobe gereedschappen waarmee IT-afdelingen Adobe-software in de hele onderneming eenvoudiger kunnen implementeren?

Ja, Acrobat biedt allerlei gereedschappen en hulpmiddelen waarmee u de implementatie van Acrobat in uw hele onderneming kunt stroomlijnen en IT-kosten kunt beperken. Ga voor meer informatie naar de pagina IT-bronnen.

Waar vind ik informatie over het gebruik van de nieuwe functies in Acrobat?

Voor informatie en zelfstudies over hoe u de nieuwe kenmerken en functies in Acrobat kunt gebruiken, gaat u naar Acrobat - Leren en ondersteuning.

Hoe werkt de productactivering in Acrobat 2017?

Productactivering is een vereist proces. Hiermee controleert Adobe of de software origineel is en wordt gebruikt conform uw productlicentieovereenkomst. Deze controle is bedoeld om uw rechten als consument én de rechten van Adobe als softwareontwikkelaar te beschermen. Met activering wordt ook bevestigd dat de software die u hebt aangeschaft niet vervalst is.

Acrobat-producten worden automatisch via internet geactiveerd. Tijdens de activering worden er geen persoonlijke gegevens verzonden. Elke licentie voor individuele gebruikers biedt het recht dat Acrobat op twee computers tegelijkertijd mag zijn geïnstalleerd. Zie de Adobe-softwareactiveringspagina voor meer informatie.

Als uw organisatie werkt met computers die niet online mogen zijn voor activering, kunnen IT-beheerders als uitzondering een offline activering instellen met de Adobe Customization Wizard. Meer informatie over IT-bronnen.

Wat zijn de minimale systeemvereisten om Acrobat 2017 uit te voeren?

Zie de Acrobat-pagina met technische specificaties voor meer informatie.

In welke talen is Acrobat 2017 beschikbaar?

Zie de Acrobat-pagina met technische specificaties voor meer informatie.

Welke talen kan ik gebruiken in gratis Adobe Document Cloud-services en opslagverbindingen?

Zie de pagina met Talen van Adobe Document Cloud voor meer informatie.

Adobe Document Cloud

Wat kan ik doen met gratis Adobe Document Cloud-services wanneer ik werk in Acrobat 2017?

De services van Adobe Document Cloud werken met Acrobat voor het bureaublad, internet en mobiele apps. Hiermee blijft u altijd productief en in contact, waar u ook bent.

Meld u aan voor de gratis Adobe Document Cloud-services voor de volgende voordelen:

• Adobe Document Cloud-opslag: sla uw bestanden online op met 2 GB aan gratis opslagruimte
  • Invullen en ondertekenen: vul formulieren snel en gemakkelijk in en onderteken ze elektronisch, met directe toegang tot uw persoonlijke verzameling van automatische aanvulgegevens op uw bureaubladcomputer, internet en mobiele apparaten
  • Bestanden verzenden: upload grote bestanden en deel deze eenvoudig met anderen

Koop een abonnement op Acrobat Standard DC of Adobe Acrobat Pro DC om essentiële PDF-taken uit te voeren met een webbrowser of mobiel apparaat en om de functionaliteit van de Acrobat-bureaubladsoftware uit te breiden.

• PDF maken: converteer documenten, afbeeldingen of foto's naar PDF-bestanden (internet en mobiel)
  • PDF exporteren: converteer PDF's naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint-, of RTF-bestanden (internet en mobiel)
  • PDF bewerken: voeg tekst toe of bewerk tekst in een PDF-bestand (alleen iPad met Acrobat Pro DC-abonnement)
  • PDF indelen: rangschik, verwijder of roteer pagina's in een PDF (internet en mobiel, alleen met een Acrobat Pro DC-abonnement)
  • PDF combineren: voeg meerdere bestanden samen tot een enkel PDF-bestand (alleen internet)
  • Verzenden en bijhouden: verzend, volg, en bevestig de levering van documenten op elektronische wijze, in plaats van via fax of avondpost (deze service biedt ondersteuning voor bureaublad, internet en mobiele apparaten)
  • Verzenden ter ondertekening: verzend documenten voor ondertekening en beheer, volg en sla de documenten online op (deze service biedt ondersteuning voor bureaublad, internet en mobiele apparaten)
  • Invullen en ondertekenen: vul formulieren snel en gemakkelijk in en onderteken ze elektronisch, met directe toegang tot uw persoonlijke verzameling van automatische aanvulgegevens (deze service biedt ondersteuning voor bureaublad, internet en mobiele apparaten)
  • Adobe Document Cloud-opslag: met 100 GB aan opslagruimte kunt u bestanden online opslaan en bekijken

Moet ik met Adobe Document Cloud-services werken als ik Acrobat 2017 koop?

Nee. De Acrobat 2017-bureaubladsoftware kan op zichzelf worden gebruikt. U hoeft de extra functies en voordelen van de Adobe Document Cloud-services dus niet te gebruiken.

Moet ik online zijn om Acrobat te gebruiken?

De eerste keer dat u de Acrobat 2017-bureaubladsoftware opent, hebt u een internetverbinding nodig om de software te activeren. Hierna kunt u eenvoudig offline werken.

In mijn bedrijf kan ik software niet in de cloud uitvoeren, maar toch heb ik Acrobat nodig. Wat moet ik doen?

Acrobat 2017-bureaubladsoftware kan niet worden uitgevoerd in de cloud. Dit is lokaal geïnstalleerde software die op uw bureaublad wordt uitgevoerd.  Acrobat 2017 kan echter wel verbinding maken met de gratis Document Cloud-services om u toegang tot meer functies en mogelijkheden te bieden.  Als uw bedrijf verbiedt dat software verbinding maakt met de cloud, kunt u het beste contact opnemen met uw IT-beheerder. De instellingen van Acrobat kunnen worden aangepast om toegang tot de cloudservices te verwijderen. Meer informatie over IT-bronnen.

Is Adobe Document Cloud veilig?

Ja. Bij Adobe is de beveiliging van uw digitale ervaringen onze prioriteit. Beveiligingsmethoden die voldoen aan industriële normen zijn diep geworteld in onze interne bedrijfscultuur, alsook in onze processen voor softwareontwikkeling en onze bedrijfsvoering voor services. Of het nu gaat om identiteitsbeheer, gegevensvertrouwelijkheid of documentintegriteit, Adobe Document Cloud implementeert beveiligingspraktijken die voldoen aan de industriële normen om uw documenten, gegevens en persoonlijke informatie te beschermen. Voor meer informatie over onze beveiligingspraktijken, de Adobe-levenscyclus van veilige producten (Adobe Secure Product Lifecycle), of de beveiliging van de Adobe Document Cloud-oplossing raadpleegt u www.adobe.com/nl/security.html.

Mobiel

Wat kan ik doen met de Adobe Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten?

Met de gratis Adobe Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten kunt u gemakkelijk PDF-bestanden bekijken en gebruiken op al uw Android-, Windows- en iOS-apparaten. Ook kunt u professionele Document Cloud-functies ontgrendelen, zodat u nog meer taken met PDF's kunt uitvoeren wanneer u een abonnement aanschaft voor Adobe Acrobat Standard DC of Adobe Acrobat Pro DC. Ontdek meer over de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. U kunt deze ook downloaden van Google Play, de iTunes App Store of de Windows Phone Store.

Wat is de Adobe Sign-app voor mobiele apparaten en hoe werkt deze app met Acrobat Reader voor mobiele apparaten?

De Adobe Sign-app voor mobiele apparaten is een gratis, zelfstandige app die werkt als een mobiele aanvulling op Adobe Sign. De app is onderdeel van abonnementen op Acrobat Standard DC, Acrobat Pro DC en Adobe Document Cloud voor bedrijven. Met Adobe Sign kunt u volledige zakelijke transacties afronden, waar u ook bent. Met eSign Manager kunt u documenten ter ondertekening verzenden, ondertekenen, bijhouden en beheren, allemaal via uw iOS- of Android-apparaat. Deze app is ook ideaal om de elektronische handtekeningen van uw klanten te verzamelen. Adobe Sign werkt onafhankelijk van de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. U kunt de software downloaden van Google Play of de iTunes App Store.

Wat is de Adobe Fill & Sign-app voor mobiele apparaten en hoe werkt deze app met Acrobat Reader voor mobiele apparaten?

Adobe Fill & Sign is een gratis app voor mobiele apparaten die op zichzelf kan worden gebruikt, of met de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten. Hoewel u in Reader al kunt werken met invulbare PDF-formulieren en uw handtekening met uw vinger kunt intekenen, is het gereedschap Invullen en ondertekenen erg handig voor het werken met papieren formulieren en met PDF's die niet zijn geoptimaliseerd om als formulier te worden ingevuld.  U kunt de software downloaden van Google Play of de iTunes App Store. Met Invullen en ondertekenen op een iPad of Android-tablet, kunt u:

• Een PDF-bestand openen, een foto maken of een afbeelding van uw mobiele apparaat kiezen
  • Reacties rechtstreeks in het formulier typen, of automatische suggesties accepteren
  • Uw formulier ondertekenen door uw handtekening te typen of tekenen, of door een afbeelding te gebruiken
  • Uw persoonlijke verzameling voor automatisch invullen bewerken, zodat u veelgebruikte informatie niet telkens opnieuw moet invoeren wanneer u een nieuw formulier invult.

Wat is de Adobe Scan-app voor mobiele apparaten?

Met de gratis Adobe Scan-app voor mobiele apparaten kunt u overal gemakkelijk documenten scannen en met scans werken via uw Android- en iOS-apparaten. Scan snel iets in, een bon, notitie, document, visitekaartje, whiteboard of wat dan ook, en zet uw afbeeldingen om in doorzoekbare, hoogwaardige Adobe-PDF's.

De Acrobat Reader- en de Adobe Scan-app gebruiken een vergelijkbare scan-engine, maar de zelfstandige Adobe Scan-app bevat extra functies, zoals automatisch scannen en tekstherkenning (OCR).

Ondersteunen de mobiele apps van Adobe Enterprise Mobility Management (EMM)?

Ja. Adobe streeft ernaar bedrijfsklanten te helpen bij hun vraag naar mobiele oplossingen met betrekking tot bedrijfsproductiviteit terwijl hun beveiliging en naleving worden gewaarborgd. De Acrobat Reader- en Adobe Sign-apps voor mobiele apparaten ondersteunen beide het Android for Work EMM-platform. Bovendien is Adobe Acrobat Reader voor Microsoft Intune beschikbaar voor iOS en Android. Acrobat Reader biedt ook ondersteuning voor het AppConfig-platform. Meer informatie over IT-bronnen.

Bevat Acrobat Reader voor mobiele apparaten alle functies die beschikbaar zijn op mijn computer?

Nee, maar de mobiele app van Acrobat Reader bevat wel alle essentiële PDF-gereedschappen, inclusief de populairste Acrobat-functies. Met Acrobat Reader op Android- of iOS-apparaten kunt u PDF's eenvoudig maken, exporteren, ondertekenen en verzenden. Als u op een iPad werkt, kunt u ook tekst in een PDF-bestand bewerken en pagina's indelen. Ontdek meer over de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten.

Acrobat 2017 aanschaffen

Hoe kan ik Acrobat 2017 kopen?

Acrobat 2017 is beschikbaar als een eenmalige bureaubladaankoop.

Krijg Acrobat Pro 2017 of Acrobat Standard 2017 voor alleen uw bureaublad. Een speciale upgradeprijs is beschikbaar voor eigenaars van een onbeperkte Acrobat XI- of DC-softwarelicentie. Selecteer een Adobe-leverancier van Acrobat 2017-producten of neem contact op met een Adobe Authorized Reseller. Als u Acrobat 2017 voor uw organisatie wilt aanschaffen, is het handig wat meer te weten te komen over volumelicenties.

Ik heb al een eerdere versie van Acrobat. Wat is voor mij de beste optie om Acrobat 2017 te kopen?

Als u al eigenaar bent van een onbeperkte softwarelicentie voor Acrobat Pro XI of DC (of voor Acrobat Standard XI of DC), komt u bovendien in aanmerking voor een verlaagde upgradeprijs wanneer u een onbeperkte (eenmalige) licentie voor Acrobat 2017 aanschaft. Met een eenmalige aankoop krijgt u de bureaubladsoftware en kunt u alleen werken met de gratis Adobe Document Cloud-services.

Is er een proefversie van Acrobat 2017?

Nee. U kunt echter een proefversie van de Acrobat Pro DC-bureaubladsoftware downloaden voor Windows of Mac. Met de proefversie van Acrobat DC geniet u van alle krachtige functies van de bureaubladsoftware voor Windows of Mac. Hoewel Document Cloud-services niet automatisch zijn opgenomen, kunt u zich registreren voor een gratis Adobe Document Cloud-account. De volledige Document Cloud-services zijn alleen beschikbaar via een abonnement. De proefperiode is beschikbaar in het Engels, vereenvoudigd en traditioneel Chinees, Tsjechisch, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Zweeds en Turks. Bekijk de Veelgestelde vragen over de proefversie.

Blijft Acrobat 2017 beschikbaar als softwarelicentie voor bureaubladen alleen?

Ja, Adobe streeft ernaar verschillende aankoopopties van de Acrobat-software te bieden om te voldoen aan klantvereisten. De Acrobat-productfamilie blijft beschikbaar via een onbeperkte softwarelicentie (alleen bureaublad) die wordt verkocht via volumelicentieprogramma's zoals het Transactional Licensing ProgramCumulative Licensing-programma, en via reguliere en online winkels via productcodesleutels en digitale levering.

Zijn er wijzigingen in de beschikbaarheid van het Upgrade-abonnement voor Acrobat?

Er zijn geen wijzigingen aangebracht in de beschikbaarheid van het Upgrade-abonnement in het kader van het Cumulative Licensing-programma voor Acrobat, en er zijn op dit moment geen wijzigingen gepland.

Wat krijg ik als ik een abonnement neem op Acrobat DC in vergelijking met de eenmalige aankoop van de Acrobat 2017-bureaubladsoftware?

Wanneer u zich abonneert op Acrobat Pro DC of Acrobat Standard DC, betaalt u een maandelijks bedrag en krijgt u:

• Acrobat Pro- of Acrobat Standard-bureaubladsoftware, met inbegrip van nieuwe functies en doorlopende service-updates.
  • Volledige toegang tot de professionele Adobe Document Cloud-services zodat u met de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten of met uw webbrowser uiteenlopende PDF-taken kunt uitvoeren, zoals het online opslaan en delen van bestanden. De Document Cloud-services bieden u ook volledige workflows voor het verzenden, elektronisch ondertekenen, bijhouden en beheren van documenten.

Wanneer u een onbeperkte licentie van Acrobat 2017 koopt als eenmalige aanschaf, krijgt u:

• Acrobat Pro 2017- of Acrobat Standard 2017-bureaubladsoftware.
  • Als u zich aanmeldt voor een gratis Adobe Document Cloud-account, kunt u de standaardtaken voor PDF-bestanden, zoals het online opslaan en delen van bestanden, ook voltooien met de mobiele app van Acrobat Reader of met uw webbrowser.

Welke abonnementen zijn beschikbaar als ik Acrobat 2017 in volume wil aanschaffen?

Neem contact op met een Adobe Authorized Reseller om Acrobat 2017 aan te schaffen via het Transactional Licensing-programma of Cumulative Licensing-programma, of neem contact op met Adobe voor meer informatie over abonnementen van Adobe Document Cloud voor ondernemingen.

Mijn bedrijf is geïnteresseerd in het aanschaffen van Acrobat 2017 in volume. Hoe kan ik beginnen?

Neem contact op met een Adobe Authorized Reseller of met een Adobe-verkoopvertegenwoordiger voor ondernemingen.

Functionaliteit

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in Acrobat 2017, vergeleken met eerdere onbeperkte versies van Acrobat-bureaubladsoftware?

Adobe Acrobat Pro 2017 vereenvoudigt alledaagse PDF-taken en bevat een aantal productiviteitsverbeteringen voor het werken met PDF-bestanden vanaf uw bureaublad.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de onbeperkte Acrobat DC-versie zijn:

• Snel en nauwkeurig alle verschillen tussen twee versies van een PDF-bestand achterhalen met het volledig nieuwe gereedschap Bestanden vergelijken.
  • Open meerdere PDF's in één venster om sneller te kunnen werken met de nieuwe weergave op meerdere tabbladen.
  • Gloednieuwe genummerde lijsten of lijsten met opsommingstekens maken terwijl u met het gereedschap PDF bewerken werkt.
  • Met de nieuwe workflow Scannen naar PDF kunt u gemakkelijk de beste scanopties voor optimale resultaten kiezen
  • U kunt documenten gemakkelijker digitaal ondertekenen, certificeren en verifiëren met het bijgewerkte gereedschap Certificaten
  • Gebruik de verbeterde zoekfunctie voor gereedschappen om snel het juiste gereedschap voor het uitvoeren van een bepaalde taak te vinden.
  • Nieuwe 'First Time Experience'-kaarten en takenlijst met stapsgewijze instructies.
  • Start op SharePoint gebaseerde, gedeelde revisies op een Mac om snel feedback te geven en ontvangen.
  • Het uiterlijk van Acrobat volledig aan uw smaak aanpassen door het standaard lichte thema of het nieuwe donkere thema te kiezen.
  • De nieuw ontworpen interface is perfect geschikt voor aanraakbewerkingen en biedt u een directe en duidelijke respons
  • Uw vinger of een hardware-pen gebruiken om nog vloeiender te tekenen of schrijven op PDF's op Windows 10-apparaten.
  • Bekijk voorbeelden van bestanden en gebruik sneltoetsen om populaire taken en gereedschappen rechtstreeks vanuit de weergave Start te starten.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van Acrobat XI zijn alle bovenstaande voordelen, plus:

• Converteer gescande papieren documenten in direct bewerkbare PDF's
  • Bewerk PDF's sneller doordat u alinea's op volledige pagina's opnieuw kunt plaatsen en sneller en gemakkelijker lijsten met opsommingsteken kunt bijwerken
  • PDF's exporteren naar Word, Excel, PowerPoint, met verbeterde opsommingstekens en tabellen
  • U kunt formulieren direct invullen, ondertekenen en vanaf elke locatie verzenden met onze slimme functionaliteit voor automatisch invullen
  • Gebruik spellingcontrole om spelfouten in uw PDF te identificeren en te corrigeren
  • U kunt automatisch foto's uit papieren documenten bijsnijden en corrigeren
  • Los tekstherkenningsfouten in scans sneller op door documenten naast elkaar weer te geven
  • Sla uw bestanden veilig online op met 2 GB gratis opslagruimte

Met een abonnement op Acrobat Pro DC krijgt u alle Acrobat Pro 2017-functies en bovendien:

• Maak, bewerk en onderteken PDF's met de Acrobat Reader-app voor mobiele apparaten
  • Maak PDF-bestanden van Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-documenten, -afbeeldingen of -foto's vanaf uw mobiele apparaat of online
  • Converteer PDF's naar bewerkbare Microsoft Word-, Excel- PowerPoint- of RTF-bestanden vanaf uw mobiele apparaat of online
  • Bewerk tekst in een PDF-bestand op uw iPad
  • Deel pagina's in in PDF-bestanden vanaf uw iOS- of Android-tablet of smartphone.
  • Gebruik de camera van uw mobiel apparaat als draagbare scanner
  • Combineer meerdere bestanden tot een enkel PDF-bestand
  • U kunt handtekeningen verkrijgen van anderen, antwoorden bijhouden en ondertekende documenten archiveren
  • U kunt belangrijke documenten verzenden, bijhouden en de ontvangst ervan bevestigen, zonder dat u met de exprespost moet versturen
  • Met 100 GB aan opslagruimte kunt u bestanden veilig online opslaan en bekijken
  • Continu toegang tot nieuwe functies, beveiligingsupdates en upgrades, zonder extra kosten

Is Acrobat 2017 compatibel met 64-bits?

Ja. Acrobat wordt uitgevoerd als 64-bits toepassing op de Mac.  Acrobat voor Windows wordt uitgevoerd in Windows Server 2016 (64-bits), Windows Server 2008 R2 (64-bits), 2012 (64-bits) of 2012 R2 (64-bits); Windows 7 (32-bits en 64-bits); of Windows 8 (32-bits en 64-bits); of Windows 10 (32-bits en 64-bits).

Welke beveiligde weergavemodi zijn beschikbaar in Adobe Acrobat 2017 en Adobe Acrobat Reader 2017?

Net als de Beveiligde modus in Acrobat Reader is de Beveiligde weergave een implementatie van Sandboxing-technologie voor de veelzijdige Acrobat-functieset. Voor Acrobat 2017 heeft Adobe de functionaliteit van de Beveiligde weergave uitgebreid, zodat niet alleen op schrijven gebaseerde aanvallen worden geblokkeerd (waarbij wordt geprobeerd om schadelijke code op uw computersysteem te implementeren via de PDF-bestandsindeling), maar ook op lezen gebaseerde aanvallen (waarbij wordt geprobeerd om uw vertrouwelijke gegevens of intellectuele eigendommen te stelen via PDF-bestanden).

Net als de Beveiligde modus, beperkt de Beveiligde weergave de uitvoering van niet-vertrouwde programma's (bijvoorbeeld elk PDF-bestand en de bijbehorende processen) tot een beperkte sandbox om te voorkomen dat schadelijke code via de PDF-indeling naar het bestandssysteem van uw computer schrijft of van het systeem leest. De Beveiligde weergave beschouwt alle PDF-bestanden als potentieel kwaadaardig en beperkt de verwerking ervan tot de sandbox, tenzij u aangeeft dat een specifiek bestand kan worden vertrouwd.

Acrobat 2017 en Microsoft

Hoe werkt Acrobat 2017 met Microsoft Office?

Acrobat 2017 kan naadloos worden geïntegreerd met Office 365-, Office 2013-, Office 2010- en Office 2007-toepassingen.

In de Windows-omgevingen kunt u:

• Professionele Adobe PDF's maken vanaf het Acrobat-taaklint in Office-toepassingen (Microsoft Word, Excel, PowerPoint of Outlook).
  • Beveiliging toevoegen aan PDF's die zijn gemaakt via het Acrobat-lint in Office, om te voorkomen dat vertrouwelijke inhoud worden gekopieerd of bewerkt door onbevoegden.
  • Het Acrobat-lint gebruiken in Word, Excel of PowerPoint om meerdere stappen in een proces in één keer te implementeren. Snel een PDF-bestand via e-mail versturen en het beveiligen met een wachtwoord, gebruiksbeperkingen instellen voor een bestand, of een bestand uitsturen voor voor gedeelde revisie. In Acrobat Pro 2017 kunt u ook een PDF-bestand maken en direct een vooraf ingestelde actie uitvoeren om zo vooraf gedefinieerde taken uit te voeren, bijvoorbeeld om een document voor te bereiden op archivering of openbare distributie.
  • De Verzenden en bijhouden-invoegtoepassing voor Microsoft Outlook gebruiken om grote of kleine bestanden te verzenden naar anderen en bericht te ontvangen wanneer uw bestand wordt bekeken (alleen bij een abonnement op Acrobat DC)
  • Opmerkingen vanuit een PDF-bestand importeren in het Word-brondocument als markeringen die kunnen worden geaccepteerd of geweigerd met de Microsoft Word-functie Wijzigingen bijhouden.
  • Het zoeken naar en ophalen van e-mails vereenvoudigen. E-mails of e-mailmappen van Microsoft Outlook archiveren met één druk op de knop.
  • Professionele Adobe PDF's maken, rechtstreeks vanuit Microsoft Project of Visio.

Aanvullende manieren om te werken met Microsoft-hulpprogramma's:

• Met behulp van het Acrobat-lint in Microsoft Word voor Mac kunt u professionele PDF-bestanden maken, compleet met interactieve koppelingen.
  • In Acrobat 2017 werken om bestaande PDF's te converteren naar Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden met toonaangevende opmaaknauwkeurigheid. Houd alle indelingen, lijsten met opsommingstekens en tabellen intact voor eenvoudig bewerken in Office-toepassingen.
  • Werken met Windows 10-apparaten met aanraakfunctionaliteit
  • Uw vinger of een hardware-pen gebruiken om nog vloeiender te tekenen of schrijven op PDF's op Windows 10-apparaten, dankzij de DirectInk-technologie van Microsoft.
  • Leg webpagina's vast als PDF-bestanden met één klik van Microsoft Internet Explorer. Converteer de volledige pagina (of gedeelten ervan) met behoud van koppelingen, indelingen, en opmaak.

Kan Acrobat 2017 worden geïntegreerd met Microsoft SharePoint?

Ja. Vanuit SharePoint-documentbibliotheken kunt u:

• Een PDF-bestand openen en in Acrobat bewerken, en het vervolgens weer opslaan in de opslagplaats.
  • Elk opslagplaatsbestand omzetten in een PDF en opslaan
  • Elk opslagplaatsbestand omzetten in een PDF en via e-mail verzenden
  • Combineer meerdere bestanden tot een enkel PDF-bestand

U kunt ook processen automatiseren door gedeelde documentrevisies of gegevensvastlegging voor PDF-formulieren te hosten op Office 365 of uw SharePoint-server.

Werkt Acrobat 2017 met de meest actuele Microsoft-omgevingen?

Ja, Acrobat 2017 werkt met de 32- en 64-bits versies van Microsoft Windows 7, 8 en 10. Het werkt ook met 64-bits versies van Windows Server 2008, 2012, 2012 R2 en 2016.

Ondersteuning

Welke versies van Acrobat worden momenteel ondersteund door Adobe?

Adobe ondersteunt actief Acrobat DC, Acrobat 2017 en Acrobat XI. Volgens de Adobe Enterprise Support Lifecycle Policy verliep de ondersteuning voor Acrobat X op 15 november 2015 en verloopt de ondersteuning voor Acrobat XI op 15 oktober 2017. Meer informatie over Ondersteunde productversies.

Welke opties zijn beschikbaar voor de ondersteuning van Acrobat 2017-producten?

Geregistreerde eigenaars van de huidige versie van Acrobat komen in aanmerking voor persoonlijke ondersteuning bij problemen met betrekking tot de installatie en de producten, met per-incident-ondersteuning tegen betaalbare prijzen. Bezoek de Acrobat Help-pagina voor meer informatie, inclusief telefoonnummers voor wereldwijde ondersteuning, Knowledgebase-artikelen en zelfstudies, allemaal gratis. De Acrobat Help-pagina bevat ook gedetailleerde informatie over algemene problemen met Acrobat.

Hoe verwerkt Acrobat 2017 updates en beveiligingspatches?

Als eigenaar van een onbeperkte (eenmalige) licentie krijgt u foutcorrecties en beveiligingsupdates tijdens de ondersteunde levenscyclus van het product. Acrobat 2017 gebruikt een driemaandelijkse updatecyclus om alleen beveiligings- en platformverbeteringen en probleemoplossingen te leveren. Hierdoor krijgt u geen toegang tot nieuwe of verbeterde functies. Ook zijn alleen de gratis Adobe Document Cloud-services beschikbaar. IT-beheerders kunnen desgewenst ook Document Cloud-services uitschakelen. Meer informatie.

Als uw bedrijf de updates liever zelf volgens eigen planning wil beheren, biedt Acrobat ook flexibele gereedschappen voor IT-beheerders. Meer informatie over IT-bronnen.

Standaarden en toegankelijkheid

Welke versie van de PDF-specificatie ondersteunt Acrobat 2017?

Acrobat 2017 ondersteunt ISO 32000-1, de open industriestandaard die wordt onderhouden door ISO (International Organization for Standardization).

Welke PDF-standaarden worden ondersteund door Acrobat 2017?

Acrobat 2017 ondersteunt het maken en de validatie van de volgende workflow-specifieke PDF-standaarden:

• PDF/A voor archivering (ISO 19005): PDF/A-1a, PDF/A-1b, PDF/A-2a, PDF/A-2b, PDF/A-2u, PDF/A-3a, PDF/A-3b en PDF/A-3u
  • PDF/E in Acrobat Pro 2017 voor engineering (ISO 24517): PDF/E-1
  • PDF/X voor afdrukproductie (ISO 15930): PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4, PDF/X-4p, PDF/X-5g en PDF/X-5pg
  • PDF/VT in Acrobat Pro 2017 voor variabele gegevens en transactioneel drukwerk (ISO 16612-2): PDF/VT-1 en PDF/VT-2

Wat is PDF/A?

PDF/A biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van digitale documenten voor behoud op lange termijn. Recordmanagers, archivisten en professionals insectorcompatibiliteitkunnen Acrobat 2017 gebruiken om de definitieve versies van belangrijke documenten te behouden en beveiligen als op zichzelf staande bestanden.

Wat is PDF/E?

PDF/E biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van documenten die in engineeringworkflows worden gebruikt. Architecten, engineers en professionals in bouw- en productieteams kunnen Acrobat Pro 2017 gebruiken om de uitwisseling van documentatie en tekeningen met anderen in de toeleveringsketen te vergemakkelijken en om de revisie en annotatie van documenten te stroomlijnen.

Wat is PDF/X?

PDF/X biedt specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van pagina's die klaar zijn om te worden afgedrukt of gedrukt bij een drukkerij. Deze standaard biedt richtlijnen voor PDF-instellingen die van invloed zijn op belangrijke aspecten van drukwerk, zoals kleurruimte en overvullen. Drukkers, grafisch ontwerpers en andere creatieve professionals kunnen Acrobat 2017 gebruiken om voorspelbare, drukklare PDF/X-compatibele bestanden te maken en te leveren.

Wat is PDF/VT?

PDF/VT bevat specificaties voor het maken, weergeven en afdrukken van bestanden zoals bankafschriften en bedrijfsfacturen die in branches voor het drukken van variabele gegevens en transacties worden gebruikt. Professionals die werken met grote documenten die variabele gegevens bevatten, kunnen Acrobat Pro 2017 gebruiken om ervoor te zorgen dat de gegenereerde bestanden voldoen aan de vereiste internationale standaarden.

Werkt Acrobat 2017 ook in combinatie met andere PDF-standaarden of -initiatieven?

Ja. Acrobat 2017 ondersteunt het maken en gebruiken van PDF's in combinatie met de volgende extra standaarden en initiatieven:

• PDF/UA (Universal Accessibility): PDF/UA is een ISO-standaard (ISO 14289-1) waarmee PDF-specifieke technische vereisten worden verduidelijkt, zodat gemakkelijker kan worden gegarandeerd dat PDF-bestanden met de norm ISO 32000-1 voor iedereen toegankelijk en bruikbaar zijn, met inbegrip van gebruikers die moeten vertrouwen op ondersteunende technologieën.
  • W3C-Web Content Accessibility Guidelines (WCAG): Adobe is lid van de WCAG-werkgroep van W3C om te helpen bij de ontwikkeling van technologie-onafhankelijke WCAG 2.0-standaarden en van adviserende technieken, zodat auteurs en ontwikkelaars gemakkelijker kunnen voldoen aan deze toegankelijkheidsstandaard.
  • PAdES (ETSI): 'PDF Advanced Electronic Signatures' biedt specificaties om de compatibiliteit te garanderen met de standaarden voor digitale handtekening in de Europese Unie. Adobe Acrobat 2017 biedt ondersteuning voor PAdES Parts 2, 3 en 4.

Hoe biedt Acrobat 2017 toegankelijkheidsopties voor mensen met een handicap?

Acrobat 2017 voorziet zowel in de behoeften van gebruikers met een handicap als in de benodigdheden voor auteurs van toegankelijke inhoud. Met Acrobat Pro of Acrobat Standard kan vrijwel iedereen toegankelijke PDF-documenten maken die door andere gebruikers kunnen worden bekeken met Adobe Acrobat Reader. Hierdoor kunnen gebruikers met een handicap gemakkelijker toegang krijgen tot PDF-bestanden en formulieren in meerdere talen, en deze bestanden en formulieren gebruiken.

Met Acrobat Pro 2017, Acrobat Standard 2017 of Acrobat Reader DC voor Windowskunnen gebruikersen auteurs het volgende doen:

• Toegankelijkheidsvoorkeuren aanpassen met een gebruiksvriendelijke wizard
  • Werken met vergrootglazen
  • PDF's hardop lezen met ingebouwde functies of werken met professionele schermlezersoftware
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast en dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst

Met Acrobat Pro 2017 of Acrobat Reader DC voor de Mac kunnen gebruikers:

• Werken met de voiceover-schermlezer op Mac OS X-computers
  • Werken met vergrootglazen
  • Hoge contrastkleuren instellen voor betere zichtbaarheid
  • Tekst gemakkelijker lezen in de modus voor hoog contrast en dynamische aanpassing van de achtergrond
  • Lettertypen groot weergeven doordat tekst opnieuw op pagina's wordt geplaatst
  • Bovendien kunnen auteurs Acrobat Pro 2017 gebruiken om PDF-bestanden toegankelijker te maken:
  • Codes toevoegen om de leesvolgorde te beheren en de navigatie te verbeteren
  • De leesvolgorde voor pagina's of tekstkolommen controleren en aanpassen
  • PDF-documenten valideren op conformiteit aan standaarden, controleren op mogelijke toegankelijkheidsproblemen en bestanden corrigeren zodat ze voldoen aan toegankelijkheidsstandaarden
  • Verbeterde functies gebruiken voor het maken van PDF-documenten die voldoen aan WCAG 2.0- en PDF/UA-standaarden
  • De knop Geleide handeling gebruiken om nog makkelijker PDF-bestanden te maken, controleren en corrigeren die moeten voldoen aan de standaarden voor toegankelijkheid

Meer informatie vindt u op de website Bronnen voor toegankelijkheid van Adobe.

Voldoet Acrobat 2017 aan de regelgeving met betrekking tot toegankelijkheid, zoals Sectie 508 van de Amerikaanse wetgeving?

Adobe ziet toegankelijkheid als een essentiële waarde en streeft ernaar om producten en services toegankelijk te maken. Sectie 508 is bedoeld om barrières in informatietechnologie te elimineren, gehandicapte personen nieuwe mogelijkheden te bieden en de ontwikkeling van technologieën te bevorderen die een bijdrage leveren aan het bereiken van deze doelstellingen. Een overzicht van de Adobe Acrobat 2017-toegankelijkheidsfuncties voor personen met een handicap vindt u hier: Adobe Acrobat Voluntary Product Accessibility Templates (VPAT).