Details verbeteren wordt mogelijk gemaakt door Adobe Sensei en zorgt voor heldere details en een verbeterde weergave van kleuren in RAW-afbeeldingen.

Details verbeteren wordt geïntroduceerd in Adobe Camera Raw 11.2. Deze functie wordt mogelijk gemaakt door Adobe Sensei en levert heldere details, een verbeterde en nauwkeurigere weergave van kleuren en randen, en minder artefacten. Details verbeteren is met name handig voor het maken van grote afdrukken waarop kleine details beter zichtbaar zijn. Deze functie kan worden toegepast op RAW-mozaïekbestanden van camera's met Bayer-sensoren (Canon, Nikon, Sony en andere) en Fujifilm X-Trans-sensoren.

Minimale systeemvereisten

Uw computer moet voldoen aan de volgende minimale technische specificaties om Details verbeteren te gebruiken:

Zie Overwegingen voor functies met GPU-versnelling voor GPU-systeemvereisten.

Opmerking:

Details verbeteren maakt zwaar gebruik van de beschikbare GPU en kan een externe GPU (eGPU) gebruiken als deze beschikbaar is.

Details verbeteren gebruiken

Volg onderstaande stappen om Details verbeteren toe te passen op uw foto:

1. Open een ondersteunde afbeelding in Camera Raw.

2. Klik in de filmstrip op het pictogram () en selecteer Details verbeteren in het pop-upmenu in Camera Raw.

Ga voor Lightroom of Lightroom Classic naar Details verbeteren gebruiken in Lightroom en Details verbeteren gebruiken in Lightroom Classic.

3. In het deelvenster Voorvertoning Details verbeteren kunt u een voorvertoning van de verbeterde foto bekijken. U kunt klikken op de voorvertoningsafbeelding om de afbeelding te bekijken zonder dat de functie is toegepast op de afbeelding. U kunt de afbeelding binnen het voorvertoningsvenster pannen of klikken op het hoofdcanvas van de afbeelding om het voorvertoningsgebied aan te passen.

4. Klik op Verbeteren om een verbeterde DNG-versie van uw foto te maken.

Opmerking:

De verbeterde afbeelding wordt opgeslagen als een nieuw DNG-bestand met de volgende bestandsnaam: 'Oorspronkelijk bestandsnaam-Verbeterd.dng'.

Het dialoogvenster Details verbeteren omzeilen

U kunt het dialoogvenster Details verbeteren overslaan door de toets Option (macOS)/Alt (Win) in te drukken als u het pop-upmenu Details verbeteren selecteert.

Batchmodus

U kunt de functie Details verbeteren toepassen op meerdere afbeeldingen tegelijkertijd. Selecteer hiervoor meerdere ondersteunde afbeeldingen en klik in de filmstrip op het pictogram () en selecteer Details verbeteren.

U kunt het dialoogvenster Voorvertoning Details verbeteren niet zien als u meerdere afbeeldingen hebt geselecteerd voor batchverwerking.

Ondersteunde afbeeldingsindelingen

Details verbeteren kan alleen worden toegepast op RAW-mozaïekbestanden van Bayer- en X-Trans.

Niet-ondersteunde afbeeldingsindelingen

Details verbeteren kan niet worden toegepast op onderstaande typen bronafbeeldingen:

• Niet-RAW-bestanden, zoals JPEG-, TIFF- en HEIC-afbeeldingen
  • Lineaire DNG-bestanden (waaronder HDR- en panorama-DNG-afbeeldingen die eerder zijn gemaakt met Lightroom en Camera Raw)
  • DNG-proxy's en slimme voorvertoningen
  • Monochrome RAW-bestanden (zoals Leica M MONOCHROM)
  • Vierkleuren camera's
  • Foveon-sensorafbeeldingen
  • Fujifilm-camera's met SR-, EXR- of 2x4-mozaïeksensoren.
  • Canon S-RAW/M-RAW-bestanden
  • Kleine RAW-bestanden van Nikon
  • PSR-bestanden (Pentax Pixel Shift Resolution)
  • Sony ARQ-bestanden