Lees dit artikel voor informatie om collega-accounts in Captivate Prime te maken en beheren.

Het is mogelijk gekochte plaatsen te delen in Captivate Prime met behulp van de functie Collega-account. Een beheerder kan met behulp van collega-accounts in Captivate Prime de gekochte plaatsen delen met de collega-accounts waaraan de beheerder is gekoppeld. De beheerder die het delen van plaatsen heeft gestart, kan ook de rapporten van de collega-accounts zien.

Een collega-account toevoegen

1. Klik in het dashboard Beheerder op Instellingen > Collega-accounts.

2. Klik rechtsboven op Toevoegen.

Een collega-account maken vanuit het dashboard Beheerder
    Een collega-account maken

3. Geef in het veld Subdomein van account aan met welk subdomein u een collega-account wilt opzetten.

Het subdomein voor uw collega-account opgeven
    Het subdomein voor uw collega-account opgeven

4. Voer de e-mail-ID in van de beheerder die het verzoek voor het collega-account accepteert of afwijst.

5. Geef het aantal plaatsen op dat u met uw collega wilt delen. Wanneer u plaatsen met het collega-account deelt, krijgt het collega-account de status Actief voor de ontvangen plaatsen, of voor de eigen gekochte plaatsen van de collega.

Opmerking:

Als u een cijfer invoert dat hoger is dan de beschikbare plaatsen, geeft het systeem een waarschuwing weer.

6. Selecteer het vakje als u de inschrijvingsrapporten en gedeelde catalogusrapporten van uw collega's wilt bekijken.

7. Klik op Toevoegen om het collega-account toe te voegen.

Opmerking:

Als een beheerder plaatsen deelt met een collega, kan de collega deze niet met iemand anders delen. De collega kan echter afzonderlijk een aantal plaatsen kopen en deze delen.

Rapporten gekoppeld aan collega-accounts weergeven

Nadat u een collega-account heeft gemaakt, kunt u ook rapporten voor de collega-accounts uitzetten. Als u als beheerder het verzoek om een collega-account initieert, kunt u de rapporten voor het collega-account bekijken.

Als de collega ook de beheerdersrapporten wil bekijken, moet de collega een apart verzoek voor een collega-account naar de beheerder sturen.

Zie Collegarapporten weergeven voor informatie om de gedeelde catalogi voor het collega-account te genereren en bekijken.

Collega-accounts verwijderen

Als u plaatsen of aankopen niet langer met een account wilt delen, kunt u het collega-account verwijderen.

1. Klik in de Captivate Prime-beheerdersapp op Instellingen > Collega-accounts.

2. Selecteer het collega-account of de accounts die u wilt verwijderen.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Klik op Verwijderen rechtsboven op de pagina.
    • Klik op het pictogram Verwijderen naast het collega-account dat u wilt verwijderen.

Nadat een collega-account is verwijderd, zijn de gereserveerde plaatsen niet langer beschikbaar. Als het collega-account alleen ontvangen plaatsen had en geen gekochte plaatsen, krijgt het account de status Inactief.