Vaardigheden en niveaus maken, toewijzen en wijzigen.

De vaardighedenkaart bundelt sets vaardigheden, kennis en eigenschappen van een werknemer in een organisatie. Deze vaardighedenkaarten helpen bedrijven en organisaties om de prestatieverwachtingen van hun werknemers vast te stellen of te verhogen. Met Vaardigheden kunnen werknemers hun gedrag afstemmen op de verwachtingen van de organisatie.

Met Adobe Captivate Prime kunt u met de vaardighedenkaart op basis van hun vaardigheden de prestaties van studenten in kaart brengen. Wanneer studenten deelnemen aan cursussen, kunnen ze elk van hun vaardigheden toetsen aan de hand van het vaardighedenoverzicht.

Een vaardigheid en niveau maken

Beheerders kunnen vaardigheden voor studenten maken, de vaardigheden aan studenten toewijzen en de bestaande vaardigheden beheren. Volg onderstaande stappen om vaardigheden en niveaus voor studenten te maken:

1. Klik op Vaardigheden in het linkerdeelvenster nadat u zich als beheerder hebt aangemeld.
  2. Als er bestaande vaardigheden zijn, wordt een gedetailleerde lijst met vaardigheden weergegeven. Klik op Toevoegen rechtsboven op de pagina om nieuwe vaardigheden toe te voegen.
    Opmerking
    Een voorbeeld van een vaardigheid in de algemene categorie met overeenkomstige niveaus is voor gebruikers ter inzage en educatie beschikbaar.
  3. Voeg, zoals weergegeven in de volgende afbeelding, aan elk niveau de naam van de vaardigheidscategorie, de beschrijving en de bijbehorende punten toe.
Vaardigheden toevoegen
Vaardigheden toevoegen
  1. Klik op Niveau toevoegen om een nieuw niveau aan elke vaardigheid toe te voegen en klik op Opslaan.
    Opmerking
    U kunt voor elke vaardigheid maximaal drie niveaus toevoegen.

Een vaardigheid toewijzen aan een student

Beheerders kunnen de vaardigheden aan studenten toewijzen. Nadat u uw vaardigheden hebt gemaakt en opgeslagen, staan deze op de pagina Vaardigheden. U wijst deze vaardigheden nu als volgt aan studenten toe:

1. Klik op Vaardigheden in het linkerdeelvenster nadat u zich als beheerder hebt aangemeld.

2. Klik op de hyperlink met het aantal studenten dat voor een vaardigheid is ingeschreven.

Aantal studenten dat voor een vaardigheid is ingeschreven
    Aantal studenten dat voor een vaardigheid is ingeschreven
  3. Klik in het pop-upvenster Studenten op Studenten toevoegen.

Studenten toevoegen
    Studenten toevoegen
  4. Zoek in het zoekveld naar gebruikers of gebruikersgroepen.

Naar gebruikersgroepen zoeken
    Naar gebruikersgroepen zoeken
  5. Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

Decimale ondersteuning in vaardigheden

Wanneer u een vaardigheid toevoegt, kunt u decimalen aan punten toewijzen. De punten worden met maximaal twee decimalen weergegeven.

Decimalen in punten
Decimalen in punten

Opmerking:

Decimale ondersteuning is alleen beschikbaar in het Engels.

Vaardigheden wijzigen/verwijderen

U kunt de bestaande vaardigheden aanpassen en de vaardigheden ook verwijderen (als er geen studenten, cursussen of taakhulpen aan zijn gekoppeld) door de onderstaande stappen te volgen:

1. Selecteer een of meer vaardigheden door de vakjes bij de vaardigheden aan te klikken.
  2. Klik op de vaardigheidsnaam om de vaardigheden aan te passen. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u vaardigheden kunt bewerken. Werk de waarden bij en klik op Opslaan.

Opmerking:

U kunt vaardigheden alleen verwijderen als deze niet aan studenten of cursussen zijn gekoppeld.