De meldingsfunctie is van toepassing op alle gebruikers van Adobe Captivate Prime. Iedere gebruiker krijgt echter op basis van zijn rol verschillende soorten meldingen onder verschillende scenario's. Alle waarschuwingen en meldingen voor gebruikers worden weergegeven via het meldingsvenster.

Toegangsmeldingen

Gebruikers kunnen meldingen zien door rechtsboven in het venster op het meldingspictogram te klikken.Dit pop-upvenster toont de hoogtepunten van alle meldingen met het tijdstip waarop deze verschenen en een schuifbalk. Klik op Alle meldingen weergeven onderaan het pop-upvenster om meer informatie over alle meldingen weer te geven. De pagina Meldingen verschijnt.

Het aantal nieuwe meldingen staat in het gemarkeerde getal boven het meldingenpictogram. Als er bijvoorbeeld vijf nieuwe meldingen zijn sinds uw vorige aanmelding, ziet u het getal vijf boven het meldingenpictogram. De cijfers verdwijnen zodra u de meldingen hebt gelezen.

Soorten meldingen voor beheerders

Beheerders krijgen meldingen voor de volgende instanties:

• Wanneer een csv-lijst met gebruikers is geüpload.
  • Wanneer de upload van een csv-lijst met gebruikers is mislukt. De beheerder krijgt een bericht met de reden voor de fout.
  • De beheerder kan ook meldingswaarschuwingen voor instantieniveaus instellen voor cursussen en leerprogramma's. Hierbij krijgt de beheerder de meldingen met de frequentie die op instantieniveau is geselecteerd.

Opmerking
Als een beheerder ook bevoegdheden voor auteurs of managers heeft, ontvangt de beheerder meldingen voor elk van deze rollen.

Het onderstaande screenshot toont een voorbeeld van het meldingsvenster voor de beheerdersrol:

Meldingsvenster voor beheerdersrol
Meldingsvenster voor beheerdersrol

Dit pop-upvenster toont de hoogtepunten van alle meldingen met het tijdstip waarop deze verschenen en een schuifbalk. Het gemarkeerde getal boven het meldingenpictogram geeft het aantal nieuwe meldingen aan. Als er bijvoorbeeld vijf nieuwe meldingen zijn sinds uw vorige aanmelding, ziet u het getal vijf boven het meldingenpictogram. De cijfers verdwijnen zodra u de meldingen hebt gelezen.

Klik op de link Alle meldingen weergeven onderaan het meldingsvenster om alle meldingen op een aparte pagina te bekijken.

Escalatiemeldingen voor meerdere niveaus instellen

Escalatiemails over gemiste deadlines van studenten kunnen verzonden worden naar de manager en een skip-manager. U kunt escalatiemeldingen op meerdere niveaus instellen voor niet-voltooiing van de cursus tijdens het aanmaakproces of zelfs nadat deze is aangemaakt. U kunt instellen dat escalatiemeldingen met een bepaalde frequentie worden verzonden naar een manager of skip-manager.

1. Meld u aan als beheerder of auteur en klik op Cursussen.

2. Selecteer de cursus waarvoor u de escalatiemeldingen wilt wijzigen en klik op Cursus weergeven.

Cursus weergeven
    Cursus weergeven
  3. Klik op Instanties > Meldingswaarschuwingen.

Meldingswaarschuwingen
    Meldingswaarschuwingen
  4. Er wordt een kalender geopend met de cursusdeadline rood gemarkeerd. Klik op de gemarkeerde datum om de herinneringen te bekijken die voor de student zijn ingesteld.

Kalender met cursusdeadlines
    Kalender met cursusdeadlines
  5. Stel herinneringen in door datums vóór de deadline te selecteren. Hiermee kunt u herinneringen van de naderende deadline instellen voor de student.

Deadlineherinnering instellen
    Deadlineherinnering instellen
  6. Selecteer een datum na de deadline om toekomstige herinneringen voor de student en escalatiemeldingen voor de manager in te stellen.

Meldingen voor studenten en escalatiemeldingen instellen
    Meldingen voor studenten en escalatiemeldingen instellen
  7. Als de student de cursus zelfs na escalatie naar de manager niet voltooit, kunt u het in de instellingen naar de skip-manager van de student escaleren. Klik op een datum na de verlengde deadline, selecteer de herhalingen van de herinneringen, het aantal dagen van de planning en selecteer Manager en Skip Level-manager onder de vervolgkeuzelijst Escalatie. Klik op het blauwe vinkje om de meldingsinstellingen op te slaan.

Herinnering aan manager en skip-manager
    Herinnering aan manager en skip-manager