Lees dit artikel om te weten te komen hoe u e-mailsjablonen kunt configureren voor gebeurtenissen die betrekking hebben op alle leerobjecten.

De Captivate Prime-toepassing stuurt e-mailmeldingen naar meerdere rollen van gebruikers op basis van gebeurtenissen.

Als auteur kunt u e-mailsjablonen aanpassen door inhoud toe te voegen of te wijzigen en meldingen naar gebruikers te sturen voor verschillende gebeurtenissen die door activiteiten van studenten, managers en auteurs worden geactiveerd. U kunt bijvoorbeeld een aangepaste e-mail sturen wanneer een student zich inschrijft voor uw cursus. Na de inschrijving ontvangt de student automatisch de cursusspecifieke e-mail.

U kunt er ook voor kiezen om voor bepaalde gebeurtenissen geen e-mailnotificaties te versturen door de optie voor het e-mailsjabloon uit te schakelen. Lees verder om te weten te komen hoe u e-mailmeldingen kunt configureren en verzenden en hoe u indien nodig de e-mailopties kunt uitschakelen.

Instellen van e-mailmeldingen

1. Klik vanuit de auteurstoepassing op het leerobject waarvoor u het e-mailsjabloon wilt configureren. Cursussen, bijvoorbeeld.
  2. Klik vanuit de pagina Leerobject op de cursus, de certificering of het leerprogramma waarvoor u de e-mailinstellingen wilt configureren.
  3. Klik vanuit de pagina met de details van het leerobject op E-mailsjablonen.

U kunt de lijst met sjablonen zien die beschikbaar zijn voor het leerobject dat u hebt gekozen.

E-mailsjablonen voor leerprogramma's in Captivate Prime
E-mailsjablonen voor leerprogramma's

1. Klik op de naam van de gebeurtenis om de sjabloon in de voorbeeldmodus te bekijken.
Voorbeeld van het e-mailsjabloon voor uw leerobject bekijken
Voorbeeld van het e-mailsjabloon voor uw leerobject bekijken

U kunt elke sjabloon aanpassen door op de tekst in de hoofdtekst van de sjabloon te klikken. U kunt variabelen in de tekst invoegen door op de toepasselijke pictogrammen te klikken, zoals te zien in de afbeelding. Beweeg uw muis over elk pictogram om de namen te bekijken.

Variabele invoegen
Variabele invoegen

U kunt het bericht op de standaardinhoud terugzetten door op Origineel herstellen boven het sjabloon te klikken.
Zoals te zien bovenaan de sjabloon, kunt u de sjabloon voor meerdere rollen aanpassen (manager, student enz.)  , afhankelijk van het type e-mailmelding.

1. Klik op Opslaan onderaan de pagina met sjablonen.
  2. Klik op de pagina E-mailsjablonen op de schuifknop Ja/Nee om de melding te verzenden of uit te schakelen.
Algemene instellingen
Algemene instellingen

Als de schuifknop bij elke gebeurtenisnaam naast Ja staat (blauwe achtergrond), is de melding ingeschakeld. Staat de knop naast Nee (grijze achtergrond), dan is de melding uitgeschakeld.

Opmerking:

Wanneer u op cursusniveau een e-mailsjabloon configureert, dan krijgt deze voor die specifieke cursus voorrang op instellingen op beheerdersniveau.