Captivate Prime ondersteunt vier soorten cursusmodules. Als u verantwoordelijk bent voor het maken van een trainingsprogramma, kunt u zich afvragen welk type module u moet kiezen om aan de eisen van uw organisatie te voldoen. Op basis van het budget van uw organisatie en de behoeften van het publiek, kunt u de cursusmodules kiezen. Een aantal van de typische gebruikscases voor elk type module worden hieronder uitgelegd ter referentie.

Wanneer kiest u voor klassikale modules? 

Classroom-Module

In de klassikale training volgen de studenten de lessen persoonlijk, onder begeleiding van een docent. Bij dit soort training zijn de studenten verplicht de lessen bij te wonen op een bepaalde tijd en plaats. Er moeten docenten beschikbaar zijn. Als de studenten en docenten uit verschillende richtingen moeten komen, kost het de organisatie tijd en geld om alle studenten en docenten op één plaats samen te brengen.

Voordelen

 • Het belangrijkste voordeel van dit soort trainingen is de sociale interactie tussen de studenten. 
 • U kunt kiezen voor klassikale modules voor cursussen die veel persoonlijke samenwerking en betrokkenheid van de student vereisen. 
 • Ook als het onderwerp van de cursus complex is, nieuw is of als het gaat om het leren plannen en het begrijpen van bepaalde begrippen door de studenten, dan is een klassikale module de beste keuze.

Wanneer kiest u voor modules op eigen tempo? 

Self-Placed-Module

Bij een training op eigen tempo kunnen de studenten de cursussen op hun eigen tempo starten en volgen. Studenten hoeven de lessen niet op een bepaalde tijd en plaats bij te wonen. De studenten moeten echter zelf het tempo bepalen en de voortgang bewaken. Dit vereist veel zelfdiscipline.

 

Voordelen

 • U kunt dit type module kiezen voor de studenten die hun eigen tijdlijn van leermateriaal kunnen beheren. 
 • Wanneer u meer studenten in minder tijd wilt bereiken, en 
 • wanneer u controle wilt houden over de bijbehorende kosten.

Wanneer kiest u voor Activiteitenmodules?

Activity

In de activiteitentraining moeten de studenten een reeks online activiteiten, zoals oefeningen, vragenlijsten en workshops, voltooien. Studenten dragen rechtstreeks bij aan deze activiteiten en ontvangen geen input of leermiddelen van docenten. Deze activiteiten worden op eigen tempo uitgevoerd, maar kunnen in sommige gevallen tijdgebonden zijn.

 

Voordelen

 • U kunt activiteitenmodules kiezen als aanvulling op klassikale en virtuele klassikale training.
 • Na het volgen van een klassikale training kunnen studenten hun kennis toepassen op de activiteiten buiten de klas en in online community's.

Wanneer kiest u voor virtuele klassikale modules? 

Virtual-Classroom

In de virtuele klassikale training geeft een docent online live les aan studenten. Studenten moeten de lessen op een bepaald tijdstip bijwonen. Maar ze kunnen de lessen vanaf een willekeurige locatie bijwonen.

 

 

Voordelen

 • U kunt kiezen voor een klassikale module wanneer de cursus niet complex is
 • Wanneer studenten en docenten deel uitmaken van teams die verspreid zijn over meerdere locaties. 
 • U kunt kosten besparen op de logistiek voor studenten en docenten.

Vergelijkingstabel Captivate Prime-cursusmodules

Kenmerk  Klassikale module Module op eigen tempo
Activiteitenmodule Virtuele klassikale module
Met een docent Ja Ja, maar opgenomen sessie.  Nee Ja
Online live-sessie Nee Nee Nee Ja
Toegang op afstand Nee Ja Ja Ja
Persoonlijk Ja Nee Nee Nee
Tijdgebonden Ja Nee Soms Ja
Adobe Connect-opname Nee Nee Ja Nee

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid