Captivate Prime-connectoren

Leer hoe u diverse connectoren integreert in Captivate Prime

Overzicht

Bedrijven hebben andere toepassingen en systemen die geïntegreerd moeten worden met Captivate Prime. Connectoren zijn hulpprogramma's die helpen bij het uitvoeren van gegevensgebaseerde integraties, zoals het importeren van gegevens in Captivate Prime van externesystemen. Ze voeren ook de export van gegevens uit naar externe systemen vanuit Captivate Prime.

Captivate Prime levert Salesforce- en FTP-connectoren. Via de Salesforce-connector kunnen de integratiebeheerders van een organisatie hun Salesforce-toepassing met Captivate Prime integreren. Als integrator kunt u ook een FTP-connector gebruiken om een aantal gebruikers automatisch in uw bedrijfstoepassing te importeren.

Captivate Prime levert ook de Lynda-, getAbstract- en de Harvard Management System-connectoren. Deze connectoren stellen studenten in staat om toegang te krijgen tot en gebruik te maken van cursussen van Lynda.com, getAbstract en Harvard ManageMentor.

Lees verder om te weten te komen hoe u elk van deze connectoren in Captivate Prime kunt configureren en gebruiken.

Opmerking:

Update: update van Captivate Prime van december 2020

Voor FTP-, Box- en aangepaste FTP-connectoren kunt u tijdens het exporteren van een studenttranscript of xAPI ook de gegevens exporteren als een zip -bestand voor:

 • Studenttranscripten
 • xAPI

Salesforce-connector

De Salesforce-connector verbindt Captivate Prime met Salesforce-accounts om de synchronisatie van gegevens te automatiseren. De mogelijkheden van de Salesforce-connector zijn als volgt: 

Kenmerken toewijzen

De integratiebeheerder kan Salesforce-kolommen kiezen en aan de overeenkomstige groepeerbare kenmerken van Captivate Prime toewijzen. Wanneer de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing voor verdere gebruikersimporten gebruikt. De beheerder kan de toewijzing opnieuw configureren als deze een andere toewijzing voor het importeren van gebruikers wil.

Geautomatiseerde gebruikersimport

Via het proces voor gebruikersimport kan de Captivate Prime-beheerder werknemersgegevens uit Salesforce ophalen en automatisch in Captivate Prime importeren. Door deze automatisering hoeft het creëren van CSV's en het uploaden naar Prime niet handmatig te gebeuren.

Automatisch plannen

Het kan effectief zijn om de functie voor automatische planning samen met de functie voor geautomatiseerde gebruikersimport te gebruiken. De Captivate Prime-beheerder kan het schema volgens de behoeften van de organisatie instellen. Gebruikers in de Captivate Prime-toepassing kunnen up-to-date zijn volgens planning. De synchronisatie kan dagelijks worden uitgevoerd in de Captivate Prime-toepassing. 

Gebruikers filteren

De Captivate Prime-beheerder kan gebruikers filteren voordat ze worden geïmporteerd. Zo kan de Captivate Prime-beheerder er bijvoorbeeld voor kiezen om alle gebruikers in de hiërarchie onder één of meer specifieke managers te importeren. 

De Salesforce-connector configureren

Om Salesforce met Captivate Prime te integreren moet u de 

vereisten van het proces leren kennen

Zorg ervoor dat u uw organisatie-URL voor Salesforce hebt. Als uw organisatie bijvoorbeeld myorg heet, kan de Salesforce-URL https://myorg.salesforce.com zijn. Dit is alles wat u moet invoeren om het Salesforce-account met Captivate Prime te verbinden.

Zorg er ook voor dat u de juiste gegevens hebt om u bij het account aan te melden.

Een verbinding maken

 1. Beweeg de muis over de Salesforce-kaart/miniatuur op de Captivate Prime-startpagina. Er verschijnt een menu. Klik op Verbinden in het menu.

  Optie Verbinden
  Optie Verbinden

 2. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd om de org-url in te voeren. Klik op Verbinden nadat u de URL hebt ingevoerd. 

 3. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, verschijnt de overzichtspagina.

Kenmerken toewijzen

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunt u de Salesforce-kolommen aan de overeenkomstige attributen van Captivate Prime koppelen. Deze stap is verplicht. 

 1. Aan de linkerkant ziet u de kolommen van Captivate Prime en aan de rechterkant de kolommen van Salesforce. Selecteer de kolomnaam die overeenkomt met de kolomnaam van Captivate Prime.

  Kenmerken toewijzen
  Kenmerken toewijzen

  Opmerking:

  De gegevens in de Captivate Prime-kolom die links worden getoond, worden uit de actieve velden gehaald. Het veld manager moet worden toegewezen aan een veld van het type e-mailadres. U moet alle kolommen toewijzen voordat u de connector kunt gebruiken.

 2. Klik na het voltooien van de toewijzing op Opslaan

 3. De connector is nu klaar voor gebruik. Het account dat is geconfigureerd verschijnt als een gegevensbron binnen de beheerdersapp. De beheerder kan de import of synchronisatie op verzoek plannen.

  De connector is nu klaar voor gebruik. Het account dat is geconfigureerd verschijnt als een gegevensbron binnen de beheerdersapp. De beheerder kan de import of synchronisatie op verzoek plannen.

Gebruik van de Salesforce-connector

De Salesforce-connector maakt verbinding met Salesforce.com om de geconfigureerde gebruikers op te halen en toe te voegen aan Captivate Prime. 

Gebruikers importeren van Salesforce-contacten

Captivate Prime verbetert de Salesforce-connector zodat zowel contacten als Salesforce-gebruikers worden opgehaald en automatisch geïmporteerd in Captivate Prime.

Op de pagina met de Salesforce-connector voert u de Salesforce-url in en voltooit u de verificatie. Zodra u hebt geverifieerd, kunt u doorgaan met het importeren van gebruikers of contacten. Als u de optie Contacten kiest, dient u de subgroep van contacten op te geven die u wilt importeren.

Kies de kolommen in Salesforce en wijs deze toe aan de bijbehorende groepeerbare kenmerken van Captivate Prime. Wanneer de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing voor verdere gebruikersimporten gebruikt.

 1. Meldt u aan bij Salesforce.

 2. Klik op Interne gebruikers importeren op de verbindingspagina.

  Interne gebruikers importeren
  Interne gebruikers importeren

 3. Op de pagina Gebruikers importeren is een nieuwe optie: contacten. Klik op het keuzerondje Contacten om de volgende opties te zien.

  De contactkenmerken toewijzen
  De contactkenmerken toewijzen

 4. Als u op Ja klikt, kunt u het volgende doen:

  • Kolom met contacten kiezen: Selecteer het veld dat u wilt importeren in Prime.
  • Waarden specificeren: Kies de waarden die bij het geselecteerde veld passen.
  De waarden specificeren
  De waarden specificeren

  • Wijs de kolommen van Salesforce toe aan die van Prime.
  • Klik op Opslaan om te beginnen met importeren.
  • Als u op Nee klikt. Alle contacten importeren, u kunt de velden direct toewijzen zonder de contacten te filteren. U hebt alle contacten van Salesforce geïmporteerd.
  • Klik op Opslaan om te beginnen met importeren.

Leerrecords exporteren

Captivate Prime biedt de mogelijkheid om leerrecords, zoals transcript, gebruikersrapport en vaardigheidsrapport, te exporteren naar Salesforce. U kunt bepalen of de geëxporteerde gegevens moeten worden gekoppeld aan de tabel 'Gebruiker' of de tabel 'Contacten' in Salesforce. 

Leerrecords exporteren
Leerrecords exporteren

Aangepaste objecten in Salesforce

Voordat u leerrecords uit Captivate Prime exporteert, moet u aangepaste objecten maken in Salesforce. Aangepaste objecten zijn objecten die u maakt om informatie op te slaan die specifiek is voor uw bedrijf of branche. Zie Aangepaste objecten van Salesforce voor meer informatie.

Zo maakt u de objecten:

 1. Download en installeer de pakketten om de aangepaste objecten te maken.
  1. Pakket 1
  2. Pakket 2
  3. Pakket 3
 2. Hernoem de namen van de aangepaste objecten in Salesforce.
 3. Selecteer de gebeurtenis en klik op Opslaan.

Gebeurtenissen koppelen aan: Kies welk gedeelte u wilt exporteren: Gebruiker of Contact.Als u het object Contact kiest, worden gebruikers die aanwezig zijn in Captivate Prime maar niet in Salesforce, gemaakt in Salesforce. 

Optie voor het koppelen van gebeurtenissen
Optie voor het koppelen van gebeurtenissen

Opmerking:

U kunt meerdere verbindingen maken in één account. Een enkele verbinding kan tot drie aangepaste objecten in Salesforce dienen. Als u meerdere verbindingen voor hetzelfde Salesforce-account wilt maken, moet u de drie pakketten installeren. We bieden ondersteuning tot drie pakketten.

U moet net zoveel pakketten installeren als het aantal verbindingen dat u wilt maken.

Captivate Prime-FTP-connector

Met behulp van de FTP-connector kunt u Captivate Prime integreren met willekeurige externe systemen om de synchronisatie van gegevens te automatiseren. Van externe systemen wordt verwacht dat ze gegevens in een CSV-formaat kunnen exporteren en in de juiste map van het Captivate Prime FTP-account kunnen plaatsen. De mogelijkheden van de FTP-connector zijn als volgt: 

U kunt de Box-connector ook gebruiken voor gegevensmigratie,het importeren van gebruikersen gegevensexport. Zie Box connector voor meer informatie.

Gegevensimport

Het gebruikersimportproces stelt de Captivate Prime-beheerder in staat om werknemersgegevens op te halen van de Captivate Prime FTP-service en deze automatisch te importeren in Captivate Prime. Met behulp van deze functie kunt u meerdere systemen integreren door de door deze systemen gegenereerde CSV in de juiste mappen van de FTP-accounts te plaatsen. Captivate Prime haalt de CSV-bestanden op, voegt ze samen en importeert de gegevens volgens de planning. Raadpleeg de planningsfunctie voor meer informatie. 

Kenmerken toewijzen

De integratiebeheerder kan de kolommen of CSV kiezen en aan de overeenkomstige groepeerbare kenmerken van Captivate Prime toewijzen. Deze toewijzing is een eenmalige inspanning. Zodra de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing gebruikt voor de daaropvolgende gebruikersimporten. De toewijzing kan opnieuw worden geconfigureerd als de beheerder een andere toewijzing voor het importeren van gebruikers wil hebben.

Gegevens exporteren

Gevensexport stelt gebruikers in staat om de vaardigheden van de gebruiker en de transcripten van de student te exporteren naar een FTP-locatie om deze te integreren met een willekeurig systeem van derden.

Planning

De beheerder kan planningstaken volgens de vereisten van de organisatie instellen en gebruikers in de Captivate Prime-toepassing zijn up-to-date volgens de planning. Op dezelfde manier kan de integratiebeheerder de export van vaardigheden op een tijdige basis plannen om deze te integreren met een extern systeem. De synchronisatie kan dagelijks worden uitgevoerd in de Captivate Prime-toepassing. 

De FTP-connector van Captivate Prime configureren

Om de FTP-connector met Captivate Prime te integreren moet u in eerste instantie het proces leren kennen. 

Een verbinding maken

 1. Beweeg de muis over de FTP-kaart/miniatuur op de Captivate Prime-startpagina. Er verschijnt een menu. Klik op Verbinden in het menu.

  Optie Verbinden
  Optie Verbinden

 2. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de e-mail-ID in te voeren. Geef de e-mail-ID op van de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van het Captivate Prime-FTP-account van de organisatie.Klik op Verbinden nadat u de e-mail-ID opgegeven hebt. 

 3. Captivate Prime stuurt u een e-mail waarin de gebruiker wordt gevraagd het wachtwoord opnieuw in te stellen voordat hij/zij voor het eerst toegang krijgt tot de FTP. De gebruiker moet het wachtwoord opnieuw instellen en het gebruiken om toegang te krijgen tot het Captivate Prime-FTP-account.

  Opmerking:

  Er kan slechts één Captivate Prime FTP-account worden aangemaakt voor een bepaald Captivate Prime-account.

  Op de overzichtspagina kunt u de verbindingsnaam voor uw integratie opgeven. Kies welke actie u wilt ondernemenuitde volgende opties:

  • Interne gebruikers importeren
  • xAPI importeren
  • Vaardigheden van gebruikers exporteren - Een planning configureren
  • Vaardigheden van gebruikers exporteren - Op verzoek
  • Studenttranscripten exporteren - een planning configureren
  • Studenttranscripten exporteren - op verzoek
  Exportopties
  Exportopties

Importeren

Met de optie voor het importeren van interne gebruikers kunt u het genereren van een gebruikersimportverslag automatisch plannen. De gegenereerde rapporten worden als .CSV-bestanden naar u verzonden.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunt u de kolommen van de CSV-bestanden toewijzen. Het bestand wordt in de FTP-map geplaatst bij de overeenkomstige attributen van Captivate Prime. Deze stap is verplicht. 

 1. Op de pagina Kenmerken toewijzen ziet u links de verwachte kolommen van Captivate Prime en rechts de namen van de CSV-kolommen. In eerste instantie ziet u aan de rechterkant een leeg selectievakje. Importeer een sjabloon-CSV door op Bestand kiezen te klikken.

 2. Via de bovenstaande stap worden alle CSV-kolomnamen aan de rechterkant van de vervolgkeuzelijst ingevuld. Selecteer de kolomnaam die overeenkomt met de kolomnaam van Captivate Prime.

  Opmerking:

  Het veld Manager moet worden toegewezen aan een veld van het type e-mailadres. U moet alle kolommen toewijzen voordat u de connector kunt gebruiken.

 3. Klik na het voltooien van de toewijzing op Opslaan

  De connector is nu klaar voor gebruik. Het geconfigureerde account verschijnt als gegevensbron in de beheerdersapp zodat de beheerder de import of de synchronisatie op verzoek kan plannen.

   

1. De CSV-bestanden van externe systemen moeten op het volgende pad worden geplaatst: 

$OPERATION$/$OBJECT_TYPE$/$SUB_OBJECT_TYPE$/data.csv

Opmerking: In de release van juli 2016 is alleen import van gebruikers toegestaan. Om de FTP-connector te gebruiken, moet u er daarom voor zorgen dat de CSV-bestanden in de volgende map worden geplaatst:
Home/import/user/internal/*.csv

2. De FTP-connector haalt alle rijen uit de CSV-bestanden. Het is belangrijk dat de rij die overeenkomt met een gebruiker in een CSV niet in andere CSV's verschijnt.

3. Alle CSV's moeten de kolommen bevatten die in de toewijzing zijn gespecificeerd.

4. Alle benodigde CSV's moeten in de map aanwezig zijn voordat het proces begint. 

Opmerking:

Tijdens het importeren van gebruikers in Captivate Prime moet de beheerder ook weten hoe gebruikers worden beheerd in Captivate Prime. Raadpleeg de Help voor Gebruikersbeheer voor meer informatie. 

Met de opties voor xAPI-import kunt u het importeren van xAPI-statements van externe diensten in Captivate Prime op verzoek plannen.

 1. Selecteer op de configuratiepagina een bestaande configuratie die beschikbaar is in de configuratielijst om xAPI-statements uit de CSV te importeren. Klik op Bewerken of de link Nieuwe configuratie toevoegen om naar de pagina importeren-bronnen te gaan.

  Configuratie

  • Vul de velden Naam en Naam van bronbestand op de pagina configureren-importeren-bronnen in. De naam van het bronbestand moet overeenkomen met de bestandsnaam die is in de FTP-maplocatie opgegeven.
  • Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.
  Configureren
  Configureren

  Filteren

  • Klik in het linkerdeelvenster op Filteren.
  • Vul de velden Naam en Voorwaarden op de pagina configureren-importeren-filteren in om de records uit te filteren. Klik op Nieuw filter toevoegen om een ander filter toe te voegen. U kunt een filter opslaan of verwijderen door in de kolom Acties op de optie Opslaan of Verwijderen te klikken.
  Filteren
  Filteren

  Toewijzing

  • Klik in het linkerdeelvenster op Toewijzing.
  • Op de pagina xAPI-statements importeren-Configuratie-Toewijzing ziet u aan de linkerkant de xAPI JSON-padveldnamen die aan de CSV-kolomnamen moeten worden toegewezen.
  • Standaard zijn de drie JSON-padveldnamen die aan de CSV-kolomnamen moeten worden toegewezen actor.mbox, verb.id en object.id. U kunt andere toe te wijzen velden toevoegen door op Nieuwe toewijzing toevoegen te klikken.
  • Selecteer het type kolomnaam dat u aan de Json-padveldnaam wilt toewijzen (of dit nu gaat een tekenreeks, nummer, Booleaan, of datumtype is).
  • Klik na het voltooien van de toewijzing op Opslaan. De xAPI-import kan nu volgens een planning of op verzoek worden geïmporteerd.
  Toewijzing
  Toewijzing

 2. Klik in het linkerdeelvenster op Planning configureren. Klik op Planning inschakelen om het importeren van xAPI-statements te plannen.

  U kunt de starttijd en -datum invoeren en vervolgens de frequentie van uw xAPI-importplanning in dagen invoeren. Bijvoorbeeld, xAPI-import voor elke 3 dagen inschakelen.

  xAPI-statements importeren - Planning configureren
  xAPI-statements importeren - Planning configureren

 3. Klik in het linkerdeelvenster op Uitvoering op verzoek.  

  xAPI-statements importeren - Op verzoek
  xAPI-statements importeren - Op verzoek

 4. Klik in het linkerdeelvenster op Uitvoeringsstatus om het overzicht van alle runs voor deze connector in chronologische volgorde weer te geven. U kunt de begindatum en de duur van de xAPI-import, het type import (op verzoek of volgens een planning) en de status van de import (of de xAPI-import in voortgang is, of voltooid of mislukt is) bekijken.

  xAPI-statements importeren - Uitvoeringsstatus
  xAPI-statements importeren - Uitvoeringsstatus

Exporteren

Er zijn twee opties om rapporten over gebruikersvaardigheden te exporteren.

Gebruikersvaardigheden - Op verzoek: u kunt via deze optie de startdatum specificeren en het rapport exporteren. Het rapport wordt geëxtraheerd van de ingevoerde datum tot heden.

Optie Export op verzoek
Optie Export op verzoek

Gebruikersvaardigheden - Configureren: via deze optie kunt u de extractie van het rapport plannen. Selecteer het selectievakje Planning inschakelen en geef de begindatum en -tijd op. U kunt ook aangeven met welke intervallen u het rapport wilt laten genereren en verzenden.

Export van het rapport configureren
Export van het rapport configureren

Klik op de pagina Gebruikersvaardigheden, hieronder weergegeven, op de link naar de FTP-map om de Exportmap te openen waar de geëxporteerde bestanden worden geplaatst.

FTP-map om bestanden te bekijken
FTP-map om bestanden te bekijken

De automatisch geëxporteerde bestanden zijn aanwezig op de locatie Home/export/*FTP_location*

De automatisch geëxporteerde bestanden zijn beschikbaar met de titel, skill_achievements_*date from*_to_*date to*.csv

Geëxporteerd .csv-bestand
Geëxporteerd .csv-bestand

Een rapport op verzoek genereren
Een rapport op verzoek genereren

Configureren: via deze optiekuntu de extractie van het rapport plannen. Selecteer het selectievakje Planning inschakelen en geef de begindatum en -tijd op. U kunt ook aangeven met welke intervallen u het rapport wilt laten genereren en verzenden.

Een rapport configureren
Een rapport configureren

Klik op de pagina Studenttranscript, hieronder weergegeven, op de link naar de FTP-map om de Exportmap te openen waar de geëxporteerde bestanden op uw FTP-locatie worden geplaatst

De automatisch geëxporteerde bestanden zijn aanwezig op de locatie Home/export/*FTP_location*

De automatisch geëxporteerde bestanden zijn beschikbaar met de titel, student_transcript_*begindatum*_tot_*einddatum*.csv

Geëxporteerd .csv-bestand
Geëxporteerd .csv-bestand

Ondersteuning voor handmatige csv-velden

Bij het importeren van gebruikersgegevens via FTP moet een beheerder alle actieve velden in het systeem toewijzen aan het juiste veld in de csv.

Dit is verplicht voor alle actieve csv-velden. Voor handmatig geactiveerde velden kan de integratiebeheerder de optie DontImportFromSource selecteren.

Door deze optie te selecteren worden de waarden van handmatig geactiveerde velden niet overschreven bij de csv-import. De door de student ingevulde waarden blijven intact.

Let op: Als bij het toewijzen de optie DontImportFromSource is geselecteerd voor het actieve csv-veld, wordt dit veld verwijderd uit het systeem.

FTP-connector voor Actieve velden
FTP-connector voor Actieve velden

Lynda-connector

De Lynda-connector wordt gebruikt door zakelijke klanten van Lynda.com die graag willen dat hun studenten Lynda-cursussen kunnen zoeken en volgen in Captivate Prime. De connector kan worden geconfigureerd om periodiek cursussen van Lynda.com op te halen met uw API-sleutel. Zodra een cursus binnen Prime is gemaakt, kunnen gebruikers deze opzoeken en volgen. De voortgang van de student kan vervolgens binnen Captivate Prime worden bijgehouden.

De Lynda-connector configureren

 1. Klik op Lynda in het dashboard van de integratiebeheerder.

  U ziet de tegel met drie opties: Aan de slag, Verbinden en Verbindingen beheren.

 2. Klik op Verbinden als u de Lynda-connector voor het eerst configureert.

  Opmerking:

  Configureer het Exavault FTP-account voordat u deze connector configureert.

 3. Geef op de verbindingspagina een naam op voor uw connector. Voer de appsleutel en de geheime sleutel voor uw verbinding in.

  Opmerking:

  Neem contact op met uw leverancier voor de appsleutel en de geheime sleutel.

 4. Klik op Opslaan.

  De configuratie wordt opgeslagen en de Lynda-verbinding voor uw account wordt toegevoegd. U kunt nu klikken op Verbindingen beheren vanuit destartpaginaen u kunt uw configuratie op elk moment wijzigen.

 5. Als u al een verbinding tot stand hebt gebracht, klikt u op Verbindingen beheren om al uw verbindingen te bekijken.

  Opmerking:

  De migratiefunctie moet zijn ingeschakeld voor uw account voordat u deze connector kunt configureren.

 6. Klik op de verbinding die u wilt bewerken.

 7. Klik in het linkerdeelvenster op Configureren. Voer een van de volgende handelingen uit:

  • Bekijk of bewerk de details van uw account en het synchronisatieschema vanuit dit venster. Schakel het selectievakje Verbinding inschakelen in als u dit account wilt inschakelen. 
  • Klik op Bewerken en bewerk uw gegevens. Klik op Herstellen om uw updates voor dit veld ongedaan te maken
  • Klik op Schema inschakelen om uw synchronisatie te plannen. U kunt de starttijd en -datum invoeren en vervolgens de frequentie van uw synchronisatieplanning in dagen invoeren. Bijvoorbeeld, om de drie dagen synchroniseren.

  Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

  De Lynda-connector voor Captivate Prime configureren
  De Lynda-connector voor Captivate Prime configureren

 8. Klik in het linkerdeelvenster op Uitvoering op verzoek. Met deze optie kunt u gebruikersfeeds en andere relevante gegevens vanuit Lynda importeren. Voer de startdatum voor de uitvoering op verzoek in en klik op Uitvoeren om de synchronisatie uit te voeren. Alle gegevens vanaf de startdatum tot heden worden geïmporteerd.

  • Wanneer de toepassing tijdens de synchronisatie uitvalt, kunt u tijdens de uitvoering op Toegang tot Captivate Prime uitschakelen, klikken.
  • Als u tijdens de uitvoering op Toegang tot Captivate Prime inschakelen klikt, is er geen onderbreking van de service tijdens de synchronisatie.
  Lynda-connector uitvoeren op verzoek
  Lynda-connector uitvoeren op verzoek

 9. U kunt ook op elk moment op Uitvoeringsstatus in het linkerdeelvenster klikken om het overzicht van alle runs voor deze connector in chronologische volgorde te bekijken. U kunt de startdatum en duur van de synchronisatie, het type synchronisatie (of het al dan niet gaat om synchronisatie op verzoek) en de status van de synchronisatie (of de synchronisatie wordt uitgevoerd of is voltooid) bekijken.

  Opmerking:

  Wanneer u een verbinding wist en opnieuw aanmaakt, worden de vorige runs voor de connector weergegeven. U kunt alle runs bekijken voordat u de verbinding wist.

  U kunt alleen de laatste synchronisatie opnieuw uitvoeren.

  Klik op Uitvoeringsstatus om een overzicht van alle runs te bekijken
  Klik op Uitvoeringsstatus om een overzicht van alle runs te bekijken

getAbstract-connector

De getAbstract-connector kan gebruikt worden door zakelijke klanten van getAbstract.com die graag willen dat hun studenten getAbstract-samenvattingen kunnen zoeken en volgen in Captivate Prime. De connector kan worden geconfigureerd om periodiek gebruiksgegevens op te halen, op basis waarvan de voltooiingsrecords van studenten in Captivate Prime worden gemaakt. Lees verder om te weten te komen hoe u deze connector in Captivate Prime moet configureren.

De getAbstract-connector configureren

 1. Klik in het dashboard van de integratiebeheerder op getAbstract.

  U ziet de tegel met drie verschillende opties: Aan de slag, Verbinden en Verbindingen beheren.

 2. Klik op Verbinden als u de getAbstract-connector voor het eerst configureert.

  Opmerking:

  Configureer het Exavault FTP-account voordat u deze connector configureert.

  Zorg ervoor dat u deze FTP-gegevens deelt met uw inhoudaanbieder om toegang te krijgen tot de feeds.

 3. Voer in het veld Verbindingsnaam een naam voor uw verbinding in.

  Voer de juiste sleutels in de velden Client-ID en Clientgeheim in. Neem contact op met uw leverancier voor de juiste sleutels voor deze connector.

  De sleutels zijn nodig om de metagegevens van de door de client gevolgde cursussen te verkrijgen.

 4. Klik als u al verbinding hebt op de startpagina op getAbstract > Verbindingen beheren om uw bestaande configuratie te bekijken en te bewerken.

  Opmerking:

  De migratiefunctie moet zijn ingeschakeld voor uw account voordat u deze connector kunt configureren.

 5. Klik op de verbinding waarvan u de configuratie wilt bekijken of bewerken. 

  De getAbstract-connector voor Captivate Prime configureren
  De getAbstract-connector voor Captivate Prime configureren

 6. Klik in het linkerdeelvenster op Configureren. Voer een van de volgende handelingen uit:

  • Bekijk of bewerk de details van uw account en het synchronisatieschema vanuit dit venster. Schakel het selectievakje Verbinding inschakelen in als u dit account wilt inschakelen. 
  • Klik op Bewerken en bewerk uw gegevens. Klik op Herstellen om uw updates voor dit veld ongedaan te maken
  • Klik op Schema inschakelen om uw synchronisatie te plannen. U kunt de starttijd en -datum invoeren en vervolgens de frequentie van uw synchronisatieplanning in dagen invoeren. Bijvoorbeeld, om de drie dagen synchroniseren.
 7. Klik op Opslaan.

  De configuratie wordt opgeslagen en de getAbstract-verbinding voor uw account wordt toegevoegd.

 8. Klik in het linkerdeelvenster op Uitvoering op verzoek. Met deze optie kunt u gebruikersfeeds en andere relevante gegevens uit getAbstract importeren. Voer de startdatum voor de uitvoering op verzoek in en klik op Uitvoeren om de synchronisatie uit te voeren. Alle gegevens vanaf de startdatum tot heden worden geïmporteerd.

  • Wanneer de toepassing tijdens de synchronisatie uitvalt, kunt u tijdens de uitvoering op Toegang tot Captivate Prime uitschakelen, klikken.
  • Als u tijdens de uitvoering op Toegang tot Captivate Prime inschakelen klikt, is er geen onderbreking van de service tijdens de synchronisatie.
 9. U kunt ook op elk moment op Uitvoeringsstatus in het linkerdeelvenster klikken om het overzicht van alle runs voor deze connector in chronologische volgorde te bekijken. U kunt de startdatum en duur van de synchronisatie, het type synchronisatie (of het al dan niet gaat om synchronisatie op verzoek) en de status van de synchronisatie (of de synchronisatie wordt uitgevoerd of is voltooid) bekijken.

  Opmerking:

  Wanneer u een verbinding wist en opnieuw aanmaakt, worden de vorige runs voor de connector weergegeven. U kunt alle runs bekijken voordat u de verbinding wist.

  U kunt alleen de laatste synchronisatie opnieuw uitvoeren.

  Zorg er voor elk type synchronisatie voor dat de gebruikersfeed aanwezig is in de getAbstract FTP-map voor de gegevens die in de synchronisatie zijn gespecificeerd.

  Raadpleeg het volgende Excelblad met een voorbeeld van een gebruikersfeed-bestand van getAbstract. De bestandsnaam moet het volgende formaat hebben: rapport_export_jjjj_MM_dd_UUmmss.xlsx of report_export_jjjj_MMM_dd.xlsx.

  Downloaden

Harvard ManageMentor-connector

De Harvard ManageMentor-connector wordt gebruikt door zakelijke klanten van Harvard ManageMentor die graag willen dat hun studenten Harvard ManageMentor-cursussen kunnen zoeken en volgen. De connector helpt bij het maken van cursussen binnen Prime en kan worden geconfigureerd om periodiek de voortgangsgegevens van studenten op te halen. Voer de volgende procedure uit om deze connector te configureren:

De Harvard ManagerMentor-connector configureren

 1. Klik in het dashboard van de integratiebeheerder op Harvard ManageMentor.

  U ziet de tegel met drie verschillende opties: Aan de slag, Verbinden en Verbindingen beheren.

 2. Klik op Verbinden als u de Harvard ManageMentor-connector voor het eerst configureert.

  Opmerking:

  Configureer het Exavault FTP-account voordat u deze connector configureert.

  Zorg ervoor dat u deze FTP-gegevens deelt met uw inhoudaanbieder om toegang te krijgen tot de feeds.

 3. Voer in het veld Verbindingsnaam een naam voor uw verbinding in. Klik op Verbinden om deze verbinding op te slaan.

 4. Klik als u al verbinding hebt op de startpagina op Harvard ManageMentor > Verbindingen beheren. Klik op de verbinding die u wenst te bewerken.

  Opmerking:

  De migratiefunctie moet zijn ingeschakeld voor uw account voordat u deze connector kunt configureren.

  De HarvardManage Mentor-connector voor Captivate Prime configureren
  De HarvardManage Mentor-connector voor Captivate Prime configureren

 5. Klik in het linkerdeelvenster op Configureren. Voer een van de volgende handelingen uit:

  • Bekijk of bewerk de details van uw account en het synchronisatieschema vanuit dit venster. Schakel het selectievakje Verbinding inschakelen in als u dit account wilt inschakelen. 
  • Klik op Schema inschakelen om uw synchronisatie te plannen. U kunt de starttijd en -datum invoeren en vervolgens de frequentie van uw synchronisatieplanning in dagen invoeren. Bijvoorbeeld, om de drie dagen synchroniseren.
 6. Klik in het linkerdeelvenster op Uitvoering op verzoek. Met deze optie kunt u gebruikersfeeds en andere relevante gegevens uit Harvard ManageMentor importeren. Voer de startdatum voor de uitvoering op verzoek in en klik op Uitvoeren om de synchronisatie uit te voeren. Alle gegevens vanaf de startdatum tot heden worden voor deze verbinding geïmporteerd.

  • Wanneer de toepassing tijdens de synchronisatie uitvalt, kunt u tijdens de uitvoering op Toegang tot Captivate Prime uitschakelen, klikken.
  • Als u tijdens de uitvoering op Toegang tot Captivate Prime inschakelen klikt, is er geen onderbreking van de service tijdens de synchronisatie.

  Als u de synchronisatie om de paar dagen wilt automatiseren, geef dan het aantal dagen op in het veld Herhaal aantal dagen. Synchronisatie zorgt ervoor dat uw account wordt bijgewerkt met de laatste versie van de abstracts en samenvattingen van Harvard ManageMentor.

 7. U kunt ook op elk moment op Uitvoeringsstatus in het linkerdeelvenster klikken om het overzicht van alle runs voor deze connector in chronologische volgorde te bekijken. U kunt de startdatum en duur van de synchronisatie, het type synchronisatie (of het al dan niet gaat om synchronisatie op verzoek) en de status van de synchronisatie (of de synchronisatie wordt uitgevoerd of is voltooid) bekijken.

  Opmerking:

  Wanneer u een verbinding wist en opnieuw aanmaakt, worden de vorige runs voor de connector weergegeven. U kunt alle runs bekijken voordat u de verbinding wist.

  U kunt alleen de laatste synchronisatie opnieuw uitvoeren.

  Om de synchronisatie te laten slagen, moet u ervoor zorgen dat ten minste één van de volgende bestanden aanwezig is in de FTP-map van Harvard ManageMentor:

  hmm12_metadata.xlsx: Dit bestand geeft de cursusmetagegevens voor de Harvard ManageMentor-connector. Zorg ervoor dat u de naamconventie volgt wanneer u het bestand uploadt.

  client_hmm12_20150125.xlsx: dit is de gebruikersfeed voor de Harvard ManageMentor-connector. De bestandsnaamconventie die gevolgd moet worden is client_hmm12_yyyyMMMdd.xlsx.

  Zie de volgende twee voorbeelden van gebruikersfeed- en cursusfeed-bestanden voor deze connector:

  Downloaden

Workday-connector

Met behulp van de Workday-connector kunt u Captivate Prime integreren met Workday tenant om de synchronisatie van gegevens te automatiseren.

Importeren

Kenmerken toewijzen

Integratiebeheerder kan Workday-kolommen kiezen en deze toewijzen aan de overeenkomstige groepeerbare kenmerken van Captivate Prime. Wanneer de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing voor verdere gebruikersimporten gebruikt. De beheerder kan de toewijzing opnieuw configureren als deze een andere toewijzing voor het importeren van gebruikers wil.

Geautomatiseerde gebruikersimport

Het gebruikersimportproces stelt de Captivate Prime-beheerder in staat om werknemersgegevens op te halen bij Workday en deze automatisch te importeren in Captivate Prime.

Gebruikers filteren

De Captivate Prime-beheerder kan de gebruikers filteren voordat ze worden geïmporteerd. Zo kan de Captivate Prime-beheerder er bijvoorbeeld voor kiezen om alle gebruikers in de hiërarchie onder één of meer specifieke managers te importeren. 

Exporteren

Via Gebruikersvaardigheden exporteren kunnen gebruikers automatisch gebruikersvaardigheden naar Workday exporteren.

Opmerking:

Het is niet mogelijk vaardigheden van meerdere Prime-accounts tegelijkertijd met hetzelfde Workday-account te exporteren.

Planning

De beheerder kan planningstaken volgens de vereisten van de organisatie instellen en gebruikers in de Captivate Prime-toepassing zijn up-to-date volgens de planning. Op dezelfde manier kan de integratiebeheerder de export van vaardigheden op een tijdige basis plannen om deze te integreren met een extern systeem. De synchronisatie kan dagelijks worden uitgevoerd in de Captivate Prime-toepassing. 

De Workday-connector configureren

Opmerking:

Voorwaarde: vraag de Workday-beheerder van uw organisatie om een integratiesysteemgebruiker (ISU) aan te maken met de toestemmingen zoals gedefinieerd in het document ISU_Permissions. Download een exemplaar via onderstaande link.

Downloaden

Om de Workday-connector met Captivate Prime te integreren moet u in eerste instantie het proces leren kennen.

 1. Beweeg de muis over de Workday-tegel op de Captivate Prime-startpagina. Er verschijnt een menu. Klik op Verbinden in het menu.

  Workday-tegel
  Workday-tegel

 2. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de gegevens voor de nieuwe verbinding in te voeren. Voer de volgende velden in voordat u de verbinding tot stand brengt.

  • Verbindingsnaam: voer een verbindingsnaam naar keuze in.
  • Host-URL: de integratiebeheerder kan de host-URL-details bij de desbetreffende Workday-beheerder opvragen.
  • Tenant: de tenant is intern in uw bedrijf. U ontvangt de gegevens van de tenant van de Workday-beheerder.
  • Gebruikersnaam en wachtwoord: de Workday-beheerder maakt een geïntegreerde systeemgebruiker (ISU) aan met de vereiste beveiligingsrechten en deelt deze met de integratiebeheerder.

  Opmerking: Captivate Prime gebruikt versie 28.1 van de Workday-API.

  De Workday-connector configureren
  De Workday-connector configureren

 3. Klik op Verbinden na het invoeren van informatie in alle relevante velden.

  Opmerking:

  U kunt ook meerdere Workday-verbindingen laten synchroniseren met uw Captivate Prime-account.

Op de overzichtspagina kunt u de verbindingsnaam voor uw integratie opgeven. Kies uit de volgende opties welke actie u wilt ondernemen:

 • Interne gebruikers importeren
 • Vaardigheden van gebruikers exporteren - Een planning configureren
 • Vaardigheden van gebruikers exporteren - Op verzoek
Workday-overzicht
Workday-overzicht

Importeren

Kenmerken toewijzen

U kunt de Workday-connector gebruiken om Captivate Prime en Workday te integreren om de synchronisatie van gegevens te automatiseren. U kunt alle actieve gebruikers van Workday naar Captivate Prime importeren. Gebruikers kunnen worden geïmporteerd vanuit verschillende gegevensbronnen, waaronder FTP en Salesforce.

Voordat gebruikers kunnen worden geïmporteerd, moeten de gebruikersattributen van Captivate Prime en Workday worden toegewezen. Kies op de overzichtspagina onder Importeren voor de optie Interne gebruikers om de toewijzingsattributen op te geven.

Voer onder de Adobe Captivate Prime-kolom de Adobe Captivate Prime-aanmeldgegevens in. Gebruik de vervolgkeuzelijsten om de juiste gegevens te selecteren voor de kolommen onder Workday.

Opmerking:

Momenteel ondersteunt Captivate Prime de import van 44 gebruikersattributen uit Workday. Voeg via de actieve velden in Prime meer attributen toe.

Kenmerken toewijzen
Kenmerken toewijzen

Workday heeft vierhiërarchieniveausterwijl Captivate Prime twee niveaus heeft. De vier niveaus in Workday zijn vaardigheidsprofielcategorie, vaardigheidsprofiel, vaardigheidsitemcategorie en vaardigheidsitem. Uw vaardigheidnaamen het niveau van Captivate Prime worden gezamenlijk in kaart gebracht in Workday onder het vaardigheidsitem.

wd:User_ID
wd:Worker_ID
wd:Personal_Data.wd:Name_Data.wd:Preferred_Name_Data.wd:Name_Detail_Data.@wd:Formatted_Name
wd:Personal_Data.wd:Name_Data.wd:Legal_Name_Data.wd:Name_Detail_Data.@wd:Formatted_Name
wd:Personal_Data.wd:Name_Data.wd:Legal_Name_Data.wd:Name_Detail_Data.wd:Prefix_Data.wd:Title_Descriptor
wd:Personal_Data.wd:Name_Data.wd:Preferred_Name_Data.wd:Name_Detail_Data.wd:Prefix_Data.wd:Title_Descriptor
wd:Personal_Data.wd:Name_Data.wd:Preferred_Name_Data.wd:Name_Detail_Data.wd:First_Name
wd:Personal_Data.wd:Name_Data.wd:Preferred_Name_Data.wd:Name_Detail_Data.wd:Last_Name
wd:Personal_Data.wd:Name_Data.wd:Legal_Name_Data.wd:Name_Detail_Data.wd:First_Name
wd:Personal_Data.wd:Name_Data.wd:Legal_Name_Data.wd:Name_Detail_Data.wd:Last_Name
wd:Personal_Data.wd:Contact_Data.wd:Address_Data.0.@wd:Formatted_Address
wd:Personal_Data.wd:Contact_Data.wd:Address_Data.0.wd:Postal_Code
wd:Personal_Data.wd:Contact_Data.wd:Address_Data.0.wd:Country_Region_Descriptor
wd:Personal_Data.wd:Contact_Data.wd:Phone_Data.0.@wd:Formatted_Phone
wd:Personal_Data.wd:Contact_Data.wd:Phone_Data.0.wd:Country_ISO_Code
wd:Personal_Data.wd:Contact_Data.wd:Phone_Data.0.wd:International_Phone_Code
wd:Personal_Data.wd:Contact_Data.wd:Phone_Data.0.wd:Phone_Number
wd:Personal_Data.wd:Primary_Nationality_Reference.wd:ID.1.$
wd:Personal_Data.wd:Gender_Reference.wd:ID.1.$
wd:Personal_Data.wd:Identification_Data.wd:National_ID.0.wd:National_ID_Data.wd:ID
wd:Personal_Data.wd:Identification_Data.wd:Custom_ID.0.wd:Custom_ID_Data.wd:ID
wd:User_Account_Data.wd:Default_Display_Language_Reference.wd:ID.1.$
wd:Role_Data.wd:Organization_Role_Data.wd:Organization_Role.0.wd:Organization_Role_Reference.wd:ID.1.$
wd:Employment_Data.wd:Worker_Job_Data.0.wd:Position_Data.wd:Position_Title
wd:Employment_Data.wd:Worker_Job_Data.0.wd:Position_Data.wd:Business_Title
wd:Employment_Data.wd:Worker_Job_Data.0.wd:Position_Data.wd:Business_Site_Summary_Data.wd:Name
wd:Employment_Data.wd:Worker_Job_Data.0.wd:Position_Data.wd:Business_Site_Summary_Data.wd:Address_Data.@wd:Formatted_Address
wd:Employment_Data.wd:Worker_Job_Data.0.wd:Position_Data.wd:Job_Classification_Summary_Data.0.wd:Job_Classification_Reference.wd:ID.1.$
wd:Employment_Data.wd:Worker_Job_Data.0.wd:Position_Data.wd:Job_Classification_Summary_Data.0.wd:Job_Group_Reference.wd:ID.1.$
wd:Employment_Data.wd:Worker_Job_Data.0.wd:Position_Data.wd:Work_Space__Reference.wd:ID.1.$
wd:Employment_Data.wd:Worker_Status_Data.wd:Active
wd:Employment_Data.wd:Worker_Status_Data.wd:Active_Status_Date
wd:Employment_Data.wd:Worker_Status_Data.wd:Hire_Date
wd:Employment_Data.wd:Worker_Status_Data.wd:Original_Hire_Date
wd:Employment_Data.wd:Worker_Status_Data.wd:Retired
wd:Employment_Data.wd:Worker_Status_Data.wd:Retirement_Date
wd:Employment_Data.wd:Worker_Status_Data.wd:Terminated
wd:Employment_Data.wd:Worker_Status_Data.wd:Termination_Date
wd:Employment_Data.wd:Worker_Status_Data.wd:Termination_Last_Day_of_Work
wd:Organization_Data.wd:Worker_Organization_Data.0.wd:Organization_Data.wd:Organization_Code
wd:Organization_Data.wd:Worker_Organization_Data.0.wd:Organization_Data.wd:Organization_Name
wd:Organization_Data.wd:Worker_Organization_Data.0.wd:Organization_Data.wd:Organization_Type_Reference.wd:ID.1.$
wd:Organization_Data.wd:Worker_Organization_Data.0.wd:Organization_Data.wd:Organization_Subtype_Reference.wd:ID.1.$
wd:Qualification_Data.wd:Education.0.wd:School_Name
wd:Qualification_Data.wd:External_Job_History.0.wd:Job_History_Data.wd:Job_Title
wd:Qualification_Data.wd:External_Job_History.0.wd:Job_History_Data.wd:Company
wd:Management_Chain_Data.wd:Worker_Supervisory_Management_Chain_Data.wd:Management_Chain_Data.0.wd:Manager.Employee_ID

Exporteren

U kunt alle vaardigheden van een gebruiker van Captivate Prime naar Workday exporteren. Alleen actieve gebruikersvaardigheden worden geëxporteerd en Captivate Prime exporteert geen gearchiveerde vaardigheden. U kunt ook meerdere Prime-accounts aansluiten op dezelfde Workday-connector. In het geval dat de namen van de vaardigheden in twee Captivate Prime-accounts hetzelfde zijn, worden deze aan dezelfde vaardigheid in Workday toegewezen. In het geval dat voor twee Prime accounts hetzelfde Workday-account wordt gebruikt, is het raadzaam om de namen van de vaardigheden in alle Captivate Prime-accounts bij te werken alvorens de vaardigheid in Workday bij te werken.

Met deze optie kunt u de extractie van het rapport plannen. Zorg ervoor dat het selectievakje Exporteren van gebruikersvaardigheden via deze verbinding inschakelen is ingeschakeld. Selecteer het selectievakje Planning inschakelen en geef de begindatum en -tijd op. U kunt ook aangeven met welke intervallen u het rapport wilt laten genereren en verzenden. Schakel het selectievakje Planning inschakelen in en voer de startdatum, tijd en herhaling na een bepaald aantal dagen in. Klik op Opslaan als u klaar bent.

Rapport over gebruikersvaardigheden configureren
Rapport over gebruikersvaardigheden configureren

U kunt de begindatum opgeven en het rapport exporteren met deze optie. Het rapport wordt geëxtraheerd van de ingevoerde datum tot heden. Voer de datum in vanaf wanneer u wilt beginnen met het genereren van het rapport en klik op Uitvoeren.

Rapport over gebruikersvaardigheden op verzoek
Rapport over gebruikersvaardigheden op verzoek

Hier kunt u de samenvatting van alle taken bekijken en een statusrapport daarvan ontvangen. U kunt foutrapporten downloaden door op de foutrapportagelink te klikken.

Uitvoeringsrapport over gebruikersvaardigheden
Uitvoeringsrapport over gebruikersvaardigheden

miniOrange-connector

Met behulp van de miniOrange-connector kunt u Captivate Prime integreren met miniOrange-tenant om de synchronisatie van gegevens te automatiseren.

Importeren

Kenmerken toewijzen

De integratiebeheerder kan kiezen voorminiOrangeattributen en deze toewijzen aan de overeenkomstige groepeerbare kenmerken van Captivate Prime. Wanneer de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing voor verdere gebruikersimporten gebruikt. De beheerder kan de toewijzing opnieuw configureren als deze een andere toewijzing voor het importeren van gebruikers wil.

Geautomatiseerde gebruikersimport

Met het gebruikersimportproces kan de Captivate Prime-beheerder werknemersgegevens ophalen uit miniOrangeen ze automatisch importeren in Captivate Prime.

Gebruikers filteren

De Captivate Prime-beheerder kan de gebruikers filteren voordat ze worden geïmporteerd. Zo kan de Captivate Prime-beheerder er bijvoorbeeld voor kiezen om alle gebruikers in de hiërarchie onder één of meer specifieke managers te importeren. 

Neem contact op met het Captivate Prime CSM team om de miniOrange -connector in te stellen.

De miniOrange-connector configureren

 1. Beweeg op de startpagina van Captivate Primemuisover deminiOrange. Er verschijnt een menu. Klik op de optie Verbinden. in het menu.

  miniOrange-miniatuur
  miniOrange-miniatuur

 2. Klik op Verbinden om een nieuwe verbinding tot stand te brengen. DeminiOrange-connector-pagina verschijnt. Vul de gegevens in van het account dat u wenst toe te wijzen.

  Verbinding tot stand brengen

 3. Kies als u een miniOrange-gebruiker rechtstreeks als interne Prime-gebruiker wilt importeren voor de optie Interne gebruikers importeren.

  Gebruiker naar Prime importeren

 4. In de toewijzingspagina, ziet u aan delinkerzijde sidevan de toewijzingspagina ziet u kolommen van Captivate Prime en aan derechterzijde sideziet u deminiOrange-kolommen. Selecteer de kolomnaam die overeenkomt met de kolomnaam van Captivate Prime.

  Kenmerken toewijzen

 5. Klik, als u de gegevensbron als beheerder wilt bekijken bewerken, op Instellingen > Gegevensbron.

  De gevestigde miniOrange zal worden vermeld. Klik op Bewerken als u de filter wilt bewerken.

  Gegevensbron
  Gegevensbron

 6. U ontvangt een melding na voltooiing van de import. Klik op Gebruikers > Importlogboek om het importlogboek te bekijken of te bewerken.

Videoconferentie-connectoren (Bluejeans Meetings en Zoom)

U kunt Captivate Prime nu integreren met BlueJeans en Zoom-connectoren en deze gebruiken om lessen te organiseren.  De connector maakt het mogelijk om videoconferentievergaderingen/-klassen met de studenten op te zetten.

Volg deze stappen om de connector in te stellen en te gebruiken.

 1. Op de startpagina van Captivate Primehome pagebeweegt u de muis over de BlueJeans/Zoom-miniatuur. Er verschijnt een menu. Klik in het menu op de optie Verbinden.

 2. De BlueJeans/Zoom-connector-pagina wordt geopend. Voer de gegevens van uw account in de respectievelijke velden in om de gebruikersfeed te integreren en te synchroniseren. U kunt de gegevens van de beheerder van uw connectoraccount opvragen.

  Connector-pagina

  Opmerking:

  Als student gebruikt u bij het inschakelen van de connector dezelfde e-mail-ID die gebruikt wordt voor uw Captivate Prime-account om gebruikersfeeds terug te laten keren naar Captivate Prime.

 3. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunnen auteurs een VC-cursus maken met BlueJeans/Zoom als conferentiesysteem.

  Conferentiesystemen
  Conferentiesystemen

 4. Beheerders, managers en studenten kunnen studenten inschrijvenvoorde aangemaakte cursus. Bij inschrijving ontvangt de student een e-mail. De student kan zich aanmelden op zijn Captivate Prime-account om de details van het programma te bekijken en de cursus te volgen.

 5. Na afloop van de cursus wordt het eindrapport naar Captivate Prime gestuurd. De beheerder kan het voltooiingsrapport bekijken om de aanwezigheid en de score van de studenten te controleren.

  Aanwezigheid en scoringsrapport

Box-connector

Met behulp van de Box-connector kunt u Captivate Prime integreren met willekeurige externe systemen om de gegevenssynchronisatie te automatiseren. Van externe systemen wordt verwacht dat ze gegevens in een CSV-formaat kunnen exporteren en in de juiste map van het Captivate Prime Box-account kunnen plaatsen. De mogelijkheden van de Box-connector zijn als volgt: 

U kunt de FTP-connector ook gebruiken voor gegevensmigratie, het importeren van gebruikers en gevensexport. Zie Captivate Prime FTP-connector voor meer informatie.

Gegevensimport

Het gebruikersimportproces stelt de Captivate Prime-beheerder in staat om werknemersgegevens op te halen van de Captivate Prime Box-service en deze automatisch te importeren in Captivate Prime. Met behulp van deze functie kunt u meerdere systemen integreren door de door deze systemen gegenereerde CSV in de juiste mappen van de Box-accounts te plaatsen. Captivate Prime haalt de CSV-bestanden op, voegt ze samen en importeert de gegevens volgens de planning. Raadpleeg de planningsfunctie voor meer informatie. 

Kenmerken toewijzen

De integratiebeheerder kan de kolommen of CSV kiezen en aan de overeenkomstige groepeerbare kenmerken van Captivate Prime toewijzen. Deze toewijzing is eeneenmaligeinspanning. Zodra de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing gebruikt voor de daaropvolgende gebruikersimporten. De toewijzing kan opnieuw worden geconfigureerd als de beheerder een andere toewijzing voor het importeren van gebruikers wil hebben.

Gegevensexport

De gegevensexport stelt gebruikers in staat om de vaardigheden van de gebruiker en de studenttranscripten te exporteren naar een Box-locatie om deze te integreren met een willekeurig extern systeem.

Rapporten plannen

De beheerder kan planningstaken volgens de vereisten van de organisatie instellen en gebruikers in de Captivate Prime-toepassing zijn up-to-date volgens de planning. Op dezelfde manier kan de integratiebeheerder de export van vaardigheden op een tijdige basis plannen om deze te integreren met een extern systeem. De synchronisatie kan dagelijks worden uitgevoerd in de Captivate Prime-toepassing. 

Box-connector configureren

Om de Box-connector met Captivate Prime te integreren moet u het proces leren kennen.

 1. Beweeg op de startpagina van Captivate Primemuisover de Box-kaart/-miniatuur. Er verschijnt een menu. Klik in het menu op Verbinden.

  Optie Verbinden
  Optie Verbinden

 2. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd de e-mail-ID in te voeren. Geef de e-mail-ID van de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van het Captivate Prime-Box-account binnen de organisatie.Klik op Verbinden nadat u de e-mail-ID opgegeven hebt. 

 3. Captivate Prime stuurt u een e-mail waarin de gebruiker wordt gevraagd het wachtwoord opnieuw in te stellen voordat hij/zij voor het eerst toegang krijgt tot de Box. De gebruiker moet het wachtwoord opnieuw instellen en het gebruiken om toegang te krijgen tot het Captivate Prime Box-account.

  Opmerking:

  Er kan slechts één Captivate Prime Box-account worden aangemaakt voor een bepaald Captivate Prime-account.

  Op de overzichtspagina kunt u de verbindingsnaam voor uw integratie opgeven. Kies welke actie u wilt ondernemenuitde volgende opties:

  • Interne gebruikers importeren
  • xAPI-activiteitsrapporten importeren
  • Vaardigheden van gebruikers exporteren - Een planning configureren
  • Vaardigheden van gebruikers exporteren - Op verzoek
  • Studenttranscripten exporteren - Een planning configureren
  • Studenttranscripten exporteren - Op verzoek

Importeren

Met de optie voor het importeren van interne gebruikers kunt u het genereren van een gebruikersimportverslag automatisch plannen. De gegenereerde rapporten worden als .CSV-bestanden naar u verzonden.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kunt u de kolommen van de CSV-bestanden die in de Box-map zijn geplaatst toewijzen aan de overeenkomstige attributen van Captivate Prime. Deze stap is verplicht.

 1. In de Kenmerken toewijzen pagina, oplinkerzijde sideziet u de verwachte kolommen van Captivate Prime en aanrechterzijde sideziet u de CSV-kolomnamen. In eerste instantie ziet u aan de rechterkant een leeg selectievakje. Importeer een sjabloon-CSV door op Bestand kiezen te klikken.

 2. Via de bovenstaande stap worden alle CSV-kolomnamen aan de rechterkant van de vervolgkeuzelijst ingevuld. Selecteer de kolomnaam die overeenkomt met de kolomnaam van Captivate Prime.

  Opmerking:

  Het veld Manager moet worden toegewezen aan een veld van het type e-mailadres. U moet alle kolommen toewijzen voordat u de connector kunt gebruiken.

 3. Klik na het voltooien van de toewijzing op Opslaan. 

  De connector is nu klaar voor gebruik. Het geconfigureerde account verschijnt als gegevensbron in de beheerdersapp zodat de beheerder de import of de synchronisatie op verzoek kan plannen.

Met de optie xAPI-activiteitsrapport kunt u de import van xAPI-statements uit externe diensten genereren. De bestanden worden als CSV-bestanden opgeslagen en vervolgens geconverteerd naar xAPI-statements tijdens het importeren in Captivate Prime.

 1. Selecteer op de configuratiepagina een bestaande configuratie die beschikbaar is in de configuratielijst om xAPI-statements uit de CSV te importeren. Klik op Bewerken of de link Nieuwe configuratie toevoegen om naar de pagina xAPI-statements importeren-Configuratie-Bronbestand te gaan.

  Bewerken of Nieuwe configuratie toevoegen
  Bewerken of Nieuwe configuratie toevoegen

  Configuratie

  • Vul de velden Naam en Naam van bronbestand op de pagina configureren-importeren-bronnen in. De naam van het bronbestand moet overeenkomen met de bestandsnaam die is in de FTP-maplocatie opgegeven.
  • Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.
  Configureren
  Configureren

  Filteren

  • Klik in het linkerdeelvenster op Filteren
  • Vul de velden Naam en Voorwaarden op de pagina configureren-importeren-filteren in om de records uit te filteren. Klik op Nieuw filter toevoegen om een ander filter toe te voegen. U kunt een filter opslaan of verwijderen door in de kolom Acties op de optie Opslaan of Verwijderen te klikken.
  Filteren
  Filteren

  Toewijzing

  • Klik in het linkerdeelvenster op Toewijzing.
  • Op de pagina Configureren-Importeren-Toewijzing ziet u aan de linkerkant de xAPI JSON-padveldnamen die aan de CSV-kolomnamen moeten worden toegewezen.
  • Standaard zijn de drie JSON-padveldnamen die aan de CSV-kolomnamen moeten worden toegewezen actor.mbox, verb.id en object.id. U kunt andere toe te wijzen velden toevoegen door op Nieuwe toewijzing toevoegen te klikken.
  • Selecteer het type kolomnaam dat u aan de Json-padveldnaam wilt toewijzen (of dit nu gaat een tekenreeks, nummer, Booleaan, of datumtype is).
  • Klik na het voltooien van de toewijzing op Opslaan. De xAPI-import kan nu volgens een planning of op verzoek worden geïmporteerd.
  Toewijzing
  Toewijzing

 2. Klik in het linkerdeelvenster op Planning configureren. Klik op Planning inschakelen om het importeren van xAPI-statements te plannen. U kunt de starttijd en -datum invoeren en vervolgens de frequentie van uw xAPI-importplanning in dagen invoeren. Bijvoorbeeld, xAPI-import voor elke 3 dagen inschakelen.

  xAPI-statements importeren - Planning configureren
  xAPI-statements importeren - Planning configureren

 3. Klik in het linkerdeelvenster op Uitvoering op verzoek.  

  xAPI-statements importeren - Op verzoek
  xAPI-statements importeren - Op verzoek

 4. Klik in het linkerdeelvenster op Uitvoeringsstatus om het overzicht van alle runs voor deze connector in chronologische volgorde weer te geven. U kunt de begindatum en de duur van de xAPI-import, het type import (op verzoek of volgens een planning) en de status van de import (of de xAPI-import in voortgang is, of voltooid of mislukt is) bekijken.

  xAPI-statements importeren - Uitvoeringsstatus
  xAPI-statements importeren - Uitvoeringsstatus

1. De CSV-bestanden van externe systemen moeten worden geplaatstinop het volgende pad:

$OPERATION$/$OBJECT_TYPE$/$SUB_OBJECT_TYPE$/data.csv

Opmerking: In de release van juli 2016 is alleen import van gebruikers toegestaan. Om de FTP-connector te gebruiken, moet u er daarom voor zorgen dat de CSV-bestanden in de volgende map worden geplaatst:
Home/import/user/internal/*.csv

2. De Box-connector haalt alle rijen uit de CSV-bestanden. Het is belangrijk dat de rij die overeenkomt met een gebruiker in een CSV niet in andere CSV's verschijnt.

3. Alle CSV's moeten de kolommen bevatten die in de toewijzing zijn gespecificeerd.

4. Alle benodigde CSV's moeten in de map aanwezig zijn voordat het proces begint. 

Opmerking:

Tijdens het importeren van gebruikers in Captivate Prime moet de beheerder ook weten hoe gebruikers worden beheerd in Captivate Prime. Raadpleeg de Help voor Gebruikersbeheer voor meer informatie. 

Exporteren

Er zijn twee opties om rapporten over gebruikersvaardigheden te exporteren.

Gebruikersvaardigheden - Op verzoek: u kunt via deze optie de startdatum specificeren en het rapport exporteren. Het rapport wordt geëxtraheerd vanaf deingevoerde datumtot heden

Gebruikersvaardigheden - Configureren: via deze optie kunt u de extractie van het rapport plannen. Selecteer het selectievakje Planning inschakelen en geef de begindatum en -tijd op. U kunt ook aangeven met welke intervallen u het rapport wilt laten genereren en verzenden.

Klik op de pagina Gebruikersvaardigheden, hieronder weergegeven, op de link naar de Box-map om de Exportmap te openen waar de geëxporteerde bestanden op uw Box-locatie worden geplaatst.

De automatisch geëxporteerde bestanden zijn aanwezig op de locatie Home/export/*Box_location*

De automatisch geëxporteerde bestanden zijn beschikbaar met de titel, skill_achievements_*date from*_to_*date to*.csv

Opmerking:

De klant beheert de toegangsrechten en de inhoud in de Box-map die door het Captivate Prime-team wordt gedeeld.Ook de inhoud van de map wordt fysiek opgeslagen in de regio Frankfurt.

Ondersteuning voor handmatige csv-velden

Bij het importeren van gebruikersgegevens via Box moet een beheerder alle actieve velden in het systeem toewijzen aan het juiste veld in de csv.

Dit is verplicht voor alle actieve csv-velden. Voor handmatig geactiveerde velden kan de integratiebeheerder de optie DontImportFromSource selecteren.

Door deze optie te selecteren worden de waarden van handmatig geactiveerde velden niet overschreven bij de csv-import. De door de student ingevulde waarden blijven intact.

Let op: Als bij het toewijzen de optie DontImportFromSource is geselecteerd voor het actieve csv-veld, wordt dit veld verwijderd uit het systeem.

Box-connector voor Actieve velden
Box-connector voor Actieve velden

Opmerking:

Elke connector of migratie, die gebruik maakt van FTP/Box als gegevensbron, zal alle csv-bestanden die worden verwerkt, verwijderen.

Het csv-bestand voor de inhoudconnectoren, bijvoorbeeld LinkedIn, zal na zeven dagen worden verwijderd, terwijl het csv-bestand voor het importeren van gebruikers onmiddellijk zal worden verwijderd.

LinkedIn Learning-connector

De LinkedIn Learning-connector wordt gebruikt door zakelijke klanten van LinkedIn.com die graag willen dat hun studenten cursussen kunnen zoeken en volgen in Captivate Prime. De connector kan worden geconfigureerd om periodiek cursussen op te halen met uw API-sleutel. Zodra een cursus binnen Prime is gemaakt, kunnen gebruikers deze opzoeken en volgen. De voortgang van de student kan vervolgens binnen Captivate Prime worden bijgehouden.

Opmerking:

De tijd die wordt besteed aan cursussen van LinkedIn Learning wordt via het LinkedIn Content/LinkedIn-platform doorgegeven aan het Captivate Prime-studieplatform. Als LinkedIn Learning de studietijd niet doorstuurt, kan deze tijd niet door ons studieplatform worden geregistreerd. In dergelijke gevallen wordt de studietijd in Captivate Prime weergegeven als nul.

Instellingen configureren in Linkedln Learning-portaal

 1. Meld u als beheerder aan bij Linkedln Learning LMS.

 2. Klik op beheerder in het bovenste navigatiepaneel.

 3. Klik op het tabblad Instellingen in het volgende venster.

 4. Selecteer Afspeelintegratie in het linker navigatiepaneel en klik vervolgens op het tabblad Integratie.

 5. Klik op Instellingen voor het starten van LMS-inhoud om de instellingen uit te klappen.

 6. Voeg de volgende drie hostnamen toe: captivateprime.adobe.com, captivateprimelrs.adobe.com, cpcontents.adobe.com

 7. Selecteer AICC-integratie inschakelen.

  LinkedIn Learning-configuraties

LinkedIn Learning-connector configureren

 1. Klik in het dashboard van de integratiebeheerder op LinkedIn Learning. De opties Aan de slag, Verbinden en Verbindingen beheren worden weergegeven.

 2. Klik op Verbinden als u de LinkedIn Learning-connector voor het eerst configureert.

  Opmerking:

  Configureer het Exavault FTP-account voordat u deze connector configureert.

  Aansluiting configureren
  Aansluiting configureren

 3. Geef op de verbindingspagina een naam op voor uw connector. Voer de appsleutel en de geheime sleutel voor uw verbinding in.

  Opmerking:

  De bedrijfsbeheerder kan vanuit het LinkedIn Learning-beheerdersportaal een nieuwe toepassing genereren om de appsleutel en de geheimesleutel te verkrijgen.

 4. Klik op Opslaan.

  De configuratie wordt opgeslagen en de LinkedIn Learning-verbinding voor uw account wordt toegevoegd. U kunt nu vanaf de startpagina op Verbindingen beheren klikken en uw configuratie op elk moment wijzigen.

 5. Als u al een verbinding tot stand hebt gebracht, klikt u op Verbindingen beheren om al uw verbindingen te bekijken.

  Opmerking:

  De migratiefunctie moet zijn ingeschakeld voor uw account voordat u deze connector kunt configureren.

 6. Klik op de verbinding die u wilt bewerken.

 7. Klik in het linkerdeelvenster op Configureren. Voer een van de volgende handelingen uit:

  • Bekijk of bewerk de details van uw account en het synchronisatieschema vanuit dit venster. Schakel het selectievakje Verbinding inschakelen in als u dit account wilt inschakelen. 
  • Klik op Bewerken en bewerk uw gegevens. Klik op Herstellen om uw updates voor dit veld ongedaan te maken.
  • Klik op Schema inschakelen om uw synchronisatie te plannen. U kunt de starttijd en -datum invoeren en vervolgens de frequentie van uw synchronisatieplanning in dagen invoeren. Bijvoorbeeld, om de drie dagen synchroniseren.

  Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

 8. Klik in het linkerdeelvenster op Uitvoering op verzoek. Met deze optie kunt u gebruikersfeeds en andere relevante gegevens vanuit LinkedIn importeren. Voer de startdatum in voor deop verzoeken klik op Uitvoeren om de synchronisatie uit te voeren. Alle gegevens vanaf de startdatum tot heden worden geïmporteerd.

  • Wanneer de toepassing tijdens de synchronisatie uitvalt, kunt u tijdens de uitvoering op Toegang tot Captivate Prime uitschakelen, klikken.
  • Als u tijdens de uitvoering op Toegang tot Captivate Prime inschakelen klikt, is er geen onderbreking van de service tijdens de synchronisatie.
  Uitvoering van het rapport op verzoek
  Uitvoering van het rapport op verzoek

 9. U kunt ook op elk moment op Uitvoeringsstatus in het linkerdeelvenster klikken om het overzicht van alle runs voor deze connector in chronologische volgorde te bekijken. U kunt de startdatum en duur van de synchronisatie, het type synchronisatie (of het al dan niet gaat om synchronisatie op verzoek) en de status van de synchronisatie (of de synchronisatie wordt uitgevoerd of is voltooid) bekijken.

  Uitvoeringsstatus rapport
  Uitvoeringsstatus rapport

  Opmerking:

  Wanneer u een verbinding wist en opnieuw aanmaakt, worden de vorige runs voor de connector weergegeven. U kunt alle runs bekijken voordat u de verbinding wist.

  U kunt alleen de laatste synchronisatie opnieuw uitvoeren.

LinkedIn Learning-content filteren

Er zijn filters in LinkedIn-connectoren om inhoud te scheiden op basis van LinkedIn Learning-bibliotheken. Daarnaast kunt u ook inhoud filteren op basis van taal en bibliotheek en alleen de cursussen in de gewenste talen importeren. Wanneer de inhoud is geïmporteerd, wordt deze op basis van de importconfiguratie gescheiden in meerdere catalogi.

Dit zijn de filters:

Gebruik van filtertraining: filtert een subgroep van cursussen uit LinkedIn naar Captivate Prime.

 • Op basis van taal
Op taal filteren
Op taal filteren

 • Op basis van bibliotheek van LinkedIn Learning
Op catalogus filteren
Op catalogus filteren

Trainingen importeren naar

Trainingen importeren naar catalogi
Trainingen importeren naar catalogi

Importtags

Er is een type tag, aangepaste tag, die u kunt gebruiken om aangepaste tags toe te voegen aan uw LinkedIn Learning-cursussen. U kunt zoveel tags toevoegen als u wilt, van elkaar gescheiden door komma's.

Aangepaste tags toevoegen
Aangepaste tags toevoegen

De inhoud wordt alleen na migratie opgeslagen. De inhoud wordt in respectieve catalogi opgeslagen.

Power BI-connector

Opmerking:

Captivate Prime ondersteunt alleen integratie met commerciële licenties van Microsoft Power BI. Het integreert niet met Microsoft Power BI in Government Cloud.

U kunt de integratie met deze connector gebruiken om uw bestaande Power BI-accounts te gebruiken om de leergegevens van Prime binnen Power BI te analyseren en te visualiseren. Tijdens de configuratie kan de integratiebeheerder zijn Power BI-werkruimte zo instellen dat deze stapsgewijs wordt gevuld met twee live-datasets - studenttranscript en rapporten over gebruikersvaardigheden. U kunt vervolgens alle functies en mogelijkheden van Power BI gebruiken om aangepaste dashboards te ontwikkelen, implementeren en distribueren naar wens van de organisatie.

De connector configureren

Beweeg uw muisopde pagina Connectoren over de Power BI-tegel en klik op Verbinden om de connector te configureren. De Power BI-pagina wordt geopend. Verstrek de client-ID en het clientgeheim van de app, de naam van de tenant en de werkruimte-ID (optioneel) om een verbinding tot stand te brengen. Volg deze stappen om deze gegevens te verkrijgen.

Configuratie
Configuratie

 1. Ga naar https://dev.powerbi.com/apps en meld u aan bij uw Power BI-account.

 2. Geef de door u gewenste naam voor de app.

 3. Selecteer bij de optie apptype de web-app voor de serverzijde.

 4. Voer bij de optie Doorverwijzen naar URL de volgende URL in:

  https://captivateprime.adobe.com/ctr/app/azure/_callback

 5. Voer bij de optie Home-URL de volgende URL in:

  https://captivateprime.adobe.com

 6. Kies in de optie Machtigingen Alle gegevenssets lezen en Alle gegevenssets lezen en schrijven.

 7. Klik op App registreren en bewaar de client-ID en het clientgeheim.

  Opmerking:

  De tenant verkrijgen: neem contact op met uw Power BI-beheerder om de naam van de tenant op te geven. 

  Werkplek-ID verkrijgen: een werkplek maken is alleen mogelijk voor Power BI Pro-gebruikers. U kunt een werkplek maken in Power BI en de ID uit de URL halen.

U kunt Studenttranscripten, Gebruikersvaardigheden en xAPI-activiteitsrapport op dezelfde manier exporteren. Kies in het linkerpaneel voor Studenttranscripten/Gebruikersvaardigheden. De pagina Exporteren wordt geopend.

Schakel het selectievakje Gebruikersvaardigheid/Studenttranscript-export inschakelen in via deze verbinding in. Wijzigingen opslaan.

Export configureren: als u de extractie van het rapport wilt plannen. Selecteer het selectievakje Planning inschakelen en geef de begindatum en -tijd op. U kunt ook aangeven met welke intervallen u het rapport wilt laten genereren en verzenden.

Exporteren configureren
Exporteren configureren

Export op verzoek: U kunt de begindatum aangeven en het rapport exporteren met behulp van de optie. Het rapport wordt geëxtraheerd van de ingevoerde datum tot heden.

Export op verzoek
Export op verzoek

De geëxporteerde gegevens kunnen worden bekeken door u aan te melden bij uw Power BI-account. De geëxporteerde gegevens staan vermeld onder de optie gegevenssets.

xAPI-activiteitsrapporten exporteren in Captivate Prime

Klik op de pagina met PowerBI-xAPI-mogelijkheden op xAPI-activiteitsrapport exporteren.

PowerBI - xAPI-activiteitsrapport exporteren
PowerBI - xAPI-activiteitsrapport exporteren

Selecteer Configuratie in het linkerdeelvenster en volg de onderstaande stappen:

 • Vul het JSON-padveld in dat met de kolomnaam en het tekenreekstype overeenkomt.
 • Klik op Toevoegen om meer JSON-paden toe te voegen.
 • U kunt de invoer in de JSON-padvelden bewerken door op Bewerken te klikken.
 • Klik op Opslaan om uw wijzigingen op te slaan.

Planning configureren

Klik in het linkerdeelvenster op Planning configureren en doe het volgende:

 • Klik op Exporteren van xAPI-statements via deze verbinding inschakelen.
 • Selecteer het selectievakje Planning inschakelen en geef de begindatum en -tijd op. U kunt ook opgeven om de hoeveel dagen de export moet worden herhaald en verzonden.
 • Klik op de knop Opslaan om de instellingen van de geconfigureerde planning op te slaan.
Planning configureren van xAPI-export
Planning configureren van xAPI-export

Op verzoek

Klik in het linkerdeelvenster op Op verzoek en geef de begindatum op de pagina xAPi-statements exporteren-Op verzoek.

xAPI-export op verzoek
xAPI-export op verzoek

Opmerking:

Alle geëxporteerde gegevens gaan naar een dataset die door Adobe in uw Power BI-account wordt gemaakt.

Opmerking:

xAPI-export naar Power BI mislukt als enkele van de xAPI-statements in LRS geen JSON-pad hebben dat voor export is geconfigureerd. Voor de xAPI-statements waar het JSON-pad niet beschikbaar is, moet de constante waarde N/A worden toegevoegd en weergegeven in Power BI.

Uitvoeringsstatus

Selecteer Uitvoeringsstatus om een overzicht van alle taken in chronologische volgorde weer te geven. Het waarschuwingsteken geeft aan wat er tijdens de run fout is gegaan. U kunt foutrapporten als CSV downloaden door op de foutrapportlink te klikken.

Uitvoeringsstatus xAPI-export
Uitvoeringsstatus xAPI-export

Gecombineerde rapporten

Captivate Prime biedt een manier om een combinatie van rapporten, zoals gebruikersgegevens, studenttranscripten, gamificatie, feedback en meer, als één gegevensset naar Power BI te exporteren.

Hierdoor kunnen Power BI-gebruikers de gegevens uit meerdere rapporten samenvoegen om veel krachtige analyses en visualisaties in Power BI te presenteren. 

Gecombineerde Power BI-rapporten
Gecombineerde Power BI-rapporten

Export op verzoek

Geef de begin- en einddatum op en exporteer het rapport met behulp van de optie. Het rapport wordt voor het opgegeven datumbereik geëxtraheerd.

Export op verzoek
Export op verzoek

Geplande export

Als u de extractie van het rapport wilt plannen. Selecteer het selectievakje Planning inschakelen en geef de begindatum en -tijd op. U kunt ook aangeven met welke intervallen u het rapport wilt laten genereren en verzenden.

Planning configureren
Planning configureren

U kunt trainingsrapporten ook exporteren naar Power BI.

Trainingsrapporten kunnen worden geëxporteerd naar Power BI als onderdeel van de functie Gecombineerde rapporten.

Het trainingsrapport heeft twee extra velden:

 • Aantal gebruikers die feedback over een cursus hebben gedeeld
 • Gemiddelde waardering met sterren voor een cursus

Filterstatus van studenttranscripten

In het gedeelte Gecombineerde rapporten van een Power BI-connectie is er een optie om studenttranscripten te exporteren op basis van de status van de leerobjecten.

 • Alles selecteren: exporteer alle bestanden of activiteiten op moduleniveau in het opgegeven datumbereik.
 • Voltooid: exporteer alle bestanden die voltooid zijn in het datumbereik.
 • In uitvoering: exporteer alle bestanden die de status In uitvoering hebben.
 • Niet gestart: laat de bestanden achterwege die in het opgegeven datumbereik zijn ingeschreven, maar nog niet zijn gestart tijdens het genereren van het rapport.
 • Niet ingeschreven: voeg alle bestanden bij die niet zijn ingeschreven in het datumbereik.
Filterstatus van studenttranscripten
Filterstatus van studenttranscripten

U kunt de gewenste lijst exporteren en Power BI gebruiken om het rapport later te analyseren.

Power BI-sjablonen downloaden

Captivate Prime biedt ook kant-en-klare Power BI-sjablonen.Deze sjablonen bieden betere analytische mogelijkheden voor Adobe Captivate Prime-accountbeheerders.

U kunt de sjablonen downloaden, relevante rapporten exporteren en rapporten met behulp van deze beschikbare sjablonen eenvoudig uitzetten.

Power BI-sjablonen downloaden
Power BI-sjablonen downloaden

Hierdoor kunnen gebruikers deze sjablonen downloaden en gebruiken in de Power BI-toepassing en deze verder aanpassen en uw rapporten een overtuigend verhaal laten vertellen. 

downloaden

U kunt de sjablonen ook handmatig downloaden via de bovenstaande link. Gebruik de sjablonen en pas uw rapporten aan de hand daarvan aan.

Trainingsrapport exporteren

De trainingsrapporten kunnen worden geëxporteerd naar Power BI als onderdeel van de functie Gecombineerde rapporten.

Het trainingsrapport heeft deze extra velden:

 • Aantal gebruikers die feedback over een cursus hebben gedeeld
 • Gemiddelde waardering met sterren voor een cursus
Trainingsrapport exporteren
Trainingsrapport exporteren

Aangepaste FTP

Opmerking:

vereisten van het proces leren kennen:

Als u uw aangepaste FTP wilt installeren, neemt u contact op met uw CSM. De CSM zal de vereiste details van het opzetten van de FTP verstrekken.

Voor het installeren van de FTP is een doorlooptijd en IT-ondersteuning nodig om de lijst met IP's en poorten toe te laten en bepaalde mappen met specifieke rechten aan te maken op uw FTP-server.

Captivate Prime biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met uw aangepaste FTP-locatie.

Uw FTP zal deze ondersteunen:

Gegevensimport

Het gebruikersimportproces stelt de Captivate Prime-beheerder in staat om werknemersgegevens op te halen van de Captivate Prime FTP-service en deze automatisch te importeren in Captivate Prime. Met behulp van deze functie kunt u meerdere systemen integreren door de door deze systemen gegenereerde CSV in de juiste mappen van de FTP-accounts te plaatsen. Captivate Prime haalt de CSV-bestanden op, voegt ze samen en importeert de gegevens volgens de planning. Raadpleeg de planningsfunctie voor meer informatie. 

Kenmerken toewijzen

De integratiebeheerder kan de kolommen of CSV kiezen en aan de overeenkomstige groepeerbare kenmerken van Captivate Prime toewijzen. Deze toewijzing is een eenmalige inspanning. Zodra de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing gebruikt voor de daaropvolgende gebruikersimporten. De toewijzing kan opnieuw worden geconfigureerd als de beheerder een andere toewijzing voor het importeren van gebruikers wil hebben.

Gegevensexport

Met de gegevensexport kunnen gebruikers gebruikersvaardigheden en studenttranscripten exporteren naar de FTP-locatie om deze te integreren met elk systeem van een derde partij.

Rapporten plannen

De beheerder kan planningstaken volgens de vereisten van de organisatie instellen en gebruikers in de Captivate Prime-toepassing zijn up-to-date volgens de planning. Op dezelfde manier kan de integratiebeheerder de export van vaardigheden op een tijdige basis plannen om deze te integreren met een extern systeem. De synchronisatie kan dagelijks worden uitgevoerd in de Captivate Prime-toepassing. 

Als u uw eigen FTP wilt configureren, meldt u zich aan als integratiebeheerder en klikt u op Aangepaste FTP > Verbinden.

Er zijn twee soorten verificaties:

Aangepaste FTP-verificatieopties
Aangepaste FTP-verificatieopties

 • Basis: voor de basisverificatie hoeft u alleen de URL voor het FTP-domein, de gebruikersnaam en het wachtwoord op te geven.Klik na het verstrekken van de gegevens op Verbinden.

 • Certificering: als de FTP van de klant verificatie van certificaten ondersteunt, kan deze optie worden gekozen.Nadat u op SSH-sleutel genereren hebt geklikt, wordt de SSH-sleutel naar uw lokale computer gedownload.Als u het bestand opent, ziet de sleutel er zo uit,

Openbare SSH-sleutel
Openbare SSH-sleutel

U moet deze openbare sleutel in uw FTP-server plaatsen voordat u de onderstaande gegevens toevoegt.Zodra u de gegeven sleutel als de openbare sleutel van uw FTP hebt ingesteld, geeft u de URL voor het FTP-domein en de gebruikersnaam op en klikt u op de knop Verbinden om de verbinding op te zetten.

Zodra de verbinding is opgezet, worden automatisch mappen voor import en export aangemaakt op de FTP-locatie.Daarna wordt de import-/exportfunctionaliteit geleverd door de aangepaste FTP.

Opmerking:

Een aangepaste FTP-connector kan alleen met SFTP-servers worden geconfigureerd.

ADFS-aansluiting

Voorwaarden om een ADFS-verbinding tot stand te brengen:

 • Meld u aan bij uw Azure Portal via deze URL: https://portal.azure.com/ voordat u uw app registreert. 
 • OpenAzureActive Directory.

Stappen om uw toepassing te registreren

 1. Klik op Appregistraties > Nieuwe toepassingsregistraties.

 2. Voer Naam en aanmeldings-URL in. In Captivate Prime is er geen specifieke URL-vereiste. U kunt elke URL gebruiken. Maak de toepassing.

 3. Ga naar Instellingen > Sleutels.

 4. Voer een sleutelnaam en de vervaldatum in. Het appgeheim wordt weergegeven. Zorg ervoor dat u het ergens opslaat, het verschijnt maar één keer.

 5. Verleen als volgt toestemming aan de app:

  1. Selecteer de zojuist gemaakte toepassing.
  2. Open Instellingen > API-toegang (Toestemming vereist).
  3. Selecteer Toevoegen > API selecteren > Microsoft Graph API.
  4. Selecteer de volgende toestemmingen:
  • Minimale toestemmingen vereist voor Captivate Prime:

   A) Directorygegevens lezen (in Toepassingstoestemmingen).

  B) Volledige profiel van alle gebruikers lezen (in Toepassingstoestemmingen).

 6.  Klik, na het selecteren van toestemmingen voor Microsoft Graph API, op Toestemmingen verlenen.

Importeren

Kenmerken toewijzen

Integratiebeheerder kan ADFS-attributen kiezen en deze toewijzen aan de overeenkomstige groepeerbare kenmerken van Captivate Prime. Wanneer de toewijzing is voltooid, wordt dezelfde toewijzing voor verdere gebruikersimporten gebruikt. Het kan opnieuw worden geconfigureerd als deBeheerdereen andere toewijzing voor het importeren van gebruikers wil hebben.

Geautomatiseerde gebruikersimport

Het gebruikersimportproces stelt de Captivate Prime-beheerder in staat om werknemersgegevens op te halen uit ADFS en deze automatisch te importeren in Captivate Prime.

Gebruikers filteren

De Captivate Prime-beheerder kangebruikers filtrerenvoordat ze worden geïmporteerd. Zo kan de Captivate Prime-beheerder er bijvoorbeeld voor kiezen om alle gebruikers in de hiërarchie onder één of meer specifieke managers te importeren. 

Neem voor het instellen van de ADFS-connector  contact op met het Captivate Prime CSM-team.

De ADFS-connector configureren

 1. Beweeg op de startpagina van Captivate Prime muis over de ADFS-kaart/-miniatuur. Er verschijnt een menu. Klik in het menu op de optie Verbinden.

  ADFS-miniatuur
  ADFS-miniatuur

 2. Klik op Verbinden om een nieuwe verbinding tot stand te brengen. De ADFS-connector-pagina verschijnt. Vul de gegevens in van het account dat u wenst toe te wijzen.

  Verbinding tot stand brengen
  Verbinding tot stand brengen

 3. Kies als u een ADFS-gebruiker rechtstreeks als interne Prime-gebruiker wilt importeren voor de optie Interne gebruikers importeren.

  Gebruiker naar Prime importeren
  Gebruiker naar Prime importeren

 4. In de toewijzingspagina, ziet u aan de linkerzijde side van de toewijzingspagina ziet u kolommen van Captivate Prime en aan de rechterzijde side ziet u de ADFS-kolommen. Selecteer de kolomnaam die overeenkomt met de kolomnaam van Captivate Prime.

  Kenmerken toewijzen
  Kenmerken toewijzen

 5. Klik op Instellingen > Gegevensbron als u de gegevensbron als beheerder wilt bekijken en bewerken.

  De gevestigde ADFS-bron zal worden vermeld. Klik op Bewerken als u de filter wilt bewerken.

  Instelling gegevensbron
  Instelling gegevensbron

 6. U ontvangt een melding na voltooiing van de import. Klik op Gebruikers > Importlogboek om het importlogboek te bekijken of te bewerken.

Adobe Connect

 1. Klik in Adobe Connect op de drie puntjes op de kaart en kies Verbinden.

 2. Klik op de link Nu configureren in het gedeelte Adobe Connect-configuratie.

 3. Geef de Adobe Connect-domeinnaam van uw bedrijf en meld u aan met uw bedrijfsgegevens.

  Een voorbeeld van een Adobe Connect-URL: mycompany.adobeconnect.com

  U moet de e-mail-ID van de Adobe Connect-accountbeheerder opgeven.

  Opmerking:

  Alleen door Adobe gehoste connect accounts worden ondersteund in Captivate Prime. Voorbeeld; '.adobeconnect.com'.

 4. Klik op Integreren.

  Na authenticatie van de e-mail-ID geeft Captivate Prime het bericht weer dat Connect succesvol geïntegreerd is. U kunt uw virtuele klassikale cursussen automatisch bekijken met behulp van Adobe Connect.

  Nadat het Connect-accountbeheer zijn/haar email-ID heeft geverifieerd, wordt het verzoek ter goedkeuring voorgelegd aan het Adobe Connect back-end team. Het duurt doorgaans een dag of twee voordat de integratie is goedgekeurd en ingesteld.

  Opmerking:

  De Adobe Connect-accountbeheerder moet de algemene gebruiksvoorwaarden van Adobe Connect accepteren. Als deze niet worden geaccepteerd, mislukt uw aanmeldpoging mogelijk. Meld u na het aanmaken van het Adobe Connect-account eenmaal aan op het account. Bij de eerste aanmeldpoging verschijnt er een pagina met de Algemene voorwaarden.

Sessie-informatie voor virtueel klaslokaal toevoegen

Als de auteur van een virtuele klassikale cursus de sessie-informatie niet heeft verstrekt, dan kan de beheerder de sessiedetails opnemen.

Klik op de naam van de VC-cursus in Beheerdersaanmelding. Klik op Instanties in het linkerdeelvenster en vervolgens op Sessiedetails.  Klik op het pictogram Bewerken in de rechterhoek van de pagina Sessiedetails om de sessie-informatie toe te voegen.

Met de integratie van Adobe Captivate Prime en Adobe Connect voor het maken van virtuele klassikale modules of -sessies, moet uw Connect-account ondersteuning bieden voor vergaderruimten met een voldoende aantal ruimten en gelijktijdige gebruikers voor uw use case. Deze vergaderzalen worden gebruikt om virtuele klassikale modules van Captivate Prime te hosten. Voor elke virtuele klassikale module of -sessie binnen Prime wordt door Prime een nieuwe Connect-vergaderruimte gecreëerd.

Opmerking:

U moet Adobe Connect apart aanschaffen, los van Adobe Captivate Prime.

Permanente vergaderruimte van Adobe Connect

In Adobe Connect gebruiken klanten bestaande vergaderruimtes die ze al hebben gemaakt in Connect. Alle vergaderruimtes in Connect zijn permanent en de sjablonen voor de vergaderruimtes zijn zorgvuldig ingesteld om een uniforme ervaring voor elke permanente ruimte te bieden.

U kunt een virtueel klaslokaal maken met behulp van een ruimte die al in Adobe Connect is gemaakt.

In Captivate Prime kunnen studenten de verbonden ruimte voor hun virtuele sessie ook betreden met behulp van een verificatiemethode.

Adobe Connect-verificatie
Adobe Connect-verificatie

Wanneer u met behulp van Adobe Connect een VC-module maakt, kunt u een permanente ruimte selecteren. Als u Nee selecteert, wordt zoals voorheen een dynamische vergaderruimte gemaakt.

Selectie van permanente vergaderruimte
Selectie van permanente vergaderruimte

Als een student via Adobe Connect een cursus heeft gevolgd en afgerond, wordt na enige tijd een opname van de sessie en een wachtwoord weergegeven in de Learner-app.

Connect-opname
Connect-opname

Quizscores importeren uit Adobe Connect

Importeer Connect-quizgegevens in Prime en integreer deze met bestaande rapportageworkflows zodat Prime-gebruikers quizgegevens, gebruikersantwoorden en scores uit Adobe Connect-sessies kunnen gebruiken in rapporten, zoals deze gegevens beschikbaar zijn voor zelfstudiemodules met quizzen.

Als een student een quizcursus volgt of interacties heeft in het Connect-gedeelte die quizrapportages ondersteunen, worden alle interacties van studenten gevolgd totdat ze zijn voltooid. De cursus moet een Connect VC-cursus zijn.

Hieronder volgt een korte workflow van het proces.

Adobe Connect - Host

 • De host in Connect maakt een cursus en uploadt interactieve inhoud met een quiz.
 • De host maakt een training in een virtuele lesruimte en slaat de VC-training op. De host heeft de optie om de hierboven gemaakte cursus te koppelen aan de VC of kan tijdens de sessie de optie Cursus delen in de Connect-app gebruiken om de cursus te delen.

Captivate Prime - Auteur

 • De auteur maakt een cursus in Prime met als moduletype Virtuele lesruimte.
 • Kies uit de Conferentiesysteem-vervolgkeuzelijst de optie Koppelen als de VC-provider.
 • Kies de Persistent Meeting-cursus en selecteer het VC-klaslokaal dat door de host in Connect is gemaakt. Kies de docent. Sla de cursus op en publiceer deze.

Captivate Prime - Student

 • Nadat de cursus is gepubliceerd, schrijft de student zich in voor de cursus.
 • De student wordt naar de Connect VC-sessie geleid waar de Connect-host hem/haar toegang toe geeft.

Adobe Connect - Host

 • Binnen de VC-sessie deelt de Connect-host de quiz die eerder werd gedeeld. 

Adobe Connect - Student

 • De student neemt deel aan de quiz en sluit de sessie wanneer de quiz is voltooid.

Captivate Prime - Student

 • De student sluit de sessie en de sessie wordt automatisch gesynchroniseerd.

Captivate Prime - Beheerder

 • Wanneer de sessie is verlopen, wordt de importworkflow van de quiz na de geplande duur geactiveerd.
 • Wacht totdat de planning is geactiveerd en de verwerking is voltooid. U kunt de verwerkingsstatus controleren aan de kant van de integratiebeheerder door de Uitvoeringsstatus te bekijken binnen de Adobe Connect-connector om de voortgang te zien. Zodra de uitvoering is geslaagd, wijzigt de status naar Voltooid.
 • De beheerder kiest vervolgens de Prime-cursus die eerder werd gemaakt. De beheerder ziet het volgende:
  • Aanwezigheid en scores - Toont de uiteindelijke quizscore en de aanwezigheidsstatus.
  • L2-quizscore
   • Op gebruiker - Toont de uiteindelijke quizscore die wordt getoond in punten en percentage.
   • Op vraag - Toont de quizinformatie als een rapportdiagram.

Marketo Engage-connector

Captivate Prime biedt nu een integratie met Marketo Engage, een software voor marketingautomatisering die het voeren van marketingcampagnes ondersteunt.

De Marketo Engage-connector is ontworpen om leads toe te voegen aan (of bij te werken in) de Marketo Engage-database wanneer een nieuwe gebruiker wordt toegevoegd aan het Prime-account. De connector verbindt ook leergedrag van de gebruiker in Prime (cursusinschrijving, cursusvoltooiing, toewijzing van vaardigheden en voltooiing van vaardigheden) als aangepaste objecten met de overeenkomstige leads in Marketo Engage. Dit maakt het mogelijk voor een marketeer om deze informatie te gebruiken om doelgroepen aan te spreken op basis van hun leergedrag dat is vastgelegd in Prime en om functies van Marketo Engage te gebruiken, zoals Slimme lijsten.

Als integratiebeheerder kunt u Captivate Prime met een Marketo Engage-exemplaar integreren om gegevenssynchronisatie te automatiseren. U kunt interne gebruikers en trainingsinschrijvingen exporteren, evenals voltooiingen van vaardigheden. De handelingen kunnen gepland worden uitgevoerd en op verzoek worden geconfigureerd.

Als u Captivate Prime wilt integreren met uw Marketo-account, moet uw Marketo-account de mogelijkheid hebben om schema's te maken via API's.

U kunt de volgende drie rapporten van de Marketo-app downloaden:

 • Gebruikersrapport
 • Leertranscript
 • Gebruikersvaardigheidsrapport

Wanneer u een Marketo Engage-verbinding maakt, moet u de volgende gegevens verstrekken:

 • Verbindingsnaam
 • Client-id
 • Client-geheim
 • Marketo Engage-domein
Opmerking:

U kunt de client-id en het client-geheim uit de Marketo Engage-app halen. In de Marketo-app kunt u de client-id en het client-geheim uit het gedeelte LaunchPoint halen en het Marketo-domein uit het gedeelte WebServices.

In het gedeelte Gecombineerde rapporten van de Marketo Engage-verbinding in de Prime-app kunt u campagnes maken op basis van het volgende:

 • Een nieuwe gebruiker is toegevoegd aan Prime
 • Een nieuwe gebruiker is ingeschreven voor een cursus
 • Een nieuwe gebruiker heeft een cursus voltooid
 • Een student is ingeschreven voor een vaardigheid
 • Een student heeft een vaardigheid gehaald

Net als bij elke andere connector kunt u op verzoek gegevens plannen en exporteren.

Kolomtoewijzing in Marketo Engage

Er zijn twee typen databases in Marketo:

 • Lead-database
 • Aangepast object-database

Kolomtoewijzing wordt gebruikt om de lead-database te maken. Leads zijn gebruikers die u hebt geëxporteerd uit het gebruikersrapport.

De velden van het gebruikersrapport staan vermeld in de kolom Adobe Captivate Prime. De velden in de kolom Marketo bevatten wat Marketo biedt. Met behulp van deze kolommen kunt u elk veld in Prime toewijzen aan die van Marketo. U kunt een Prime-kolom samenvoegen met een gerelateerde Marketo-kolom. Na het samenvoegen van de kolommen wordt er een lead-database gemaakt.

U kunt vervolgens alle geëxporteerde gebruikers in Marketo bekijken.

In het gedeelte Aangepaste objecten van Marketo in de Marketo-app kunt u zien dat alle drie de rapporten aanwezig zijn: studenttranscript, gebruikersvaardigheid en gebruikersrapport. Voor elk van deze rapporten staat de string “cp_”. Elke nieuwe gebruiker die wordt geëxporteerd naar Marketo wordt als lead beschouwd.

BlueJeans Events

De BlueJeans Events-connector verbindt Captivate Prime met Blue Jeans-systemen om de synchronisatie van gegevens te automatiseren. Met deze connector kunt u:

 • Virtuele sessies opzetten met BlueJeans Events: configureer een nieuw event in BlueJeans en stel een VC-sessie in Captivate Prime in door het juiste BlueJeans-event te selecteren. Details over datum en tijd worden automatisch uit de BlueJeans-events gehaald.
 • Geautomatiseerde synchronisatie van gebruikersvoltooiing: door middel van een geautomatiseerd proces voor de synchronisatie van gebruikersvoltooiing kan de Captivate Prime-beheerder automatisch voltooiingsrecords ophalen voor BlueJeans-events.

Deze nieuwe connector vereist een afzonderlijke set referenties om de connector te configureren. De referenties voor de bestaande BlueJeans Meetings-connector werken niet voor de BlueJeans Events-connector.

Referenties voor BlueJeans Event-connector
Referenties voor BlueJeans Event-connector

Workflow

 1. De BlueJeans Event-moderator maakt een event in BlueJeans.

 2. De auteur maakt een cursus van een BlueJeans-event met behulp van de URL van het BlueJeans-event, die wordt gemaakt met een datum in de toekomst.

 3. Aangezien BlueJeans-events dezelfde titel hebben voor meerdere events, moet de auteur de URL van de bezoeker van het event toevoegen aan de ruimtenaam, zodat hij/zij het juiste event kan kiezen.

  De indeling voor het invoeren van de event-URL: naam van het event--URL van deelnemer aan event

  BlueJeans Events-configuratie
  BlueJeans Events-configuratie

 4. Zodra de auteur de URL van het BlueJeans-event heeft ingevoerd, worden de datum en tijd automatisch ingevuld.

 5. Voeg een docent toe aan het event. De docent heeft nu extra bevoegdheden als presentator tijdens een BlueJeans-event.

Beheerders, managers en studenten kunnen studenten inschrijven voor de gemaakte cursus. Bij inschrijving ontvangt de student een e-mail. De student kan zich aanmelden op zijn Captivate Prime-account om de details van het programma te bekijken en de cursus te volgen.

Na afloop van de cursus wordt het eindrapport na een ingestelde duur geactiveerd. De beheerder kan het voltooiingsrapport bekijken om de aanwezigheid en de score van de studenten te controleren.

Als de BlueJeans Event-beheerder de opname tijdens de sessie inschakelt, is de opname na de sessie beschikbaar in de studenttoepassing.

BlueJeans Events-configuratie
BlueJeans Events-configuratie

Wanneer u het selectievakje Gebeurtenissen gemaakt door de overige gebruikers ophalen aanvinkt, kunt u vervolgens de lijst BlueJeans-gebeurtenismakers toevoegen in het veld Extra Gebeurtenismakers. In de Author-toepassing zijn alleen gebeurtenissen die door deze gebruikers zijn aangemaakt opzoekbaar via het zoekveld.

Als het veld Extra Gebeurtenismakers leeg blijft, worden alle gebeurtenissen die zijn aangemaakt in BlueJeans beschikbaar om te worden opgezocht in de Author-toepassing.

De auteur selecteert vervolgens in de auteurstoepassing een gebeurtenis uit de lijst met beschikbare gebeurtenissen. Daarnaast kan de auteur docenten toevoegen aan de gebeurtenis. Deze Prime-docenten worden dan de presentatoren in BlueJeans-gebeurtenissen.

Opmerking:

Alle gebruikers moeten tot dezelfde onderneming horen in de BlueJeans Events-toepassing.

Opmerking:

We hebben een caching-mechanisme toegevoegd dat de algehele gebruikerservaring verbetert. Het is van toepassing wanneer u extra gebeurtenismakers selecteert. In deze modus worden de gebeurtenissen de eerste keer opgehaald wanneer een auteur naar een gebeurtenis zoekt. De cache blijft 30 minuten staan, zodat auteurs weten hoelang ze moeten wachten om de nieuwe gebeurtenissen op te halen.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account