Leer hoe u met behulp van de Captivate Prime Learners-app certificeringen kunt behalen.

Gebruik deze functie om uw studenten eenmalig of volgens een vast schema te certificeren. Alleen beheerders kunnen de certificeringen voor studenten definiëren.

Studenten kunnen de certificeringen behalen die door de beheerders van de organisatie aan hen zijn toegewezen. Er zijn twee soorten certificeringen in Captivate Prime.

1. Extern
    Deze certificaten kunnen buiten uw organisatie worden verkregen. Uw organisatie raadt u aan deze certificeringen te behalen en hiervan bewijs te overleggen.
  2. Intern
    Deze certificaten kunnen worden behaald door bepaalde cursussen te voltooien die als onderdeel van het curriculum zijn voorgeschreven. Uw organisatie geeft deze certificeringen na afronding uit.

Interne certificeringen behalen

1. Klik op Certificeringen in de widget Mijn leerervaring op de startpagina voor studenten.

Er verschijnt een pagina met een lijst van alle certificeringen die voor u relevant zijn.

1. Certificeringen in verschillende modi weergeven:
    1. Klik op de widget Openstaand om alle certificeringen te zien die u moet voltooien.
    2. Klik op Mijn leerervaring in het linkerdeelvenster en selecteer Certificeringen om alle certificeringen te bekijken.
    3. Sorteer en bekijk de lijst van certificeringen op basis van relevantie en publicatiedatum.
  2. Klik in de widget Openstaand op de startpagina op de interne certificering die u moet behalen.
    De certificeringen die openstaan, verschijnen onder de widget.
  3. Klik op Start om te beginnen met de certificering.

Opmerking
Als de certificering meerdere cursussen omvat, verschijnt de recentste openstaande cursus in een speler, gevolgd door andere openstaande cursussen. U kunt ook op elke bijbehorende, openstaande certificeringscursus klikken en de cursus volgen.

Externe certificeringen behalen

U moet de externe certificering buiten uw organisatie om behalen en hiervan bewijs overleggen.

1. Klik op Mijn leerervaring in het linkerdeelvenster.
    Er verschijnt een pagina met een lijst van alle leerobjecten die voor u relevant zijn.
  2. Klik op de externe certificering die u moet behalen.
    Er verschijnt een certificeringspagina met het certificeringsoverzicht, de geldigheidsdatum van de certificering, de uitgever, de voltooiingsdatum, het type (terugkerend of permanent) en de badge.
  3. Klik op Bladeren, selecteer het bestand in uw lokale pad en klik op Uploaden om het bewijs dat u uw certificering hebt voltooid, in te dienen.

Certificeringen voltooien

De voltooiingscriteria voor certificeringen zijn afhankelijk van het aantal cursussen dat de auteur of de beheerder als verplicht heeft ingesteld. Als de auteur of beheerder bijvoorbeeld voor een certificering die vier cursussen omvat, twee cursussen als verplicht heeft ingesteld, bereikt de student de status Voltooid wanneer deze twee van de vier cursussen heeft afgerond.

Als alle cursussen daarentegen verplicht zijn, moet de student alle cursussen in de certificering voltooien.