Lees dit artikel voor informatie over het gebruik van de Fluidic Player met cursussen.

Fluidic Player is een platform voor studenten om cursussen te volgen met ononderbroken en blended learning-ervaring. Alle ondersteunde indelingen worden consistent afgespeeld in deze speler. Auteurs en beheerders kunnen een voorbeeld van de inhoud bekijken met behulp van de speler.

Spelerfuncties

FluidicPlayer_CallOut
A. De cursus sluiten B. Volledig scherm C. Volumeregeling D. Instellingen E. Volgende cursus of dia F. 10 seconden vooruitspringen G. Cursus afspelen H. 10 seconden achteruitspringen I. Vorige cursus of dia J. Opmerkingen K. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave – Wanneer u een cursus volgt, toont de speler een inhoudsopgave voor de cursus in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster. U kunt op een willekeurig onderwerp klikken om hier direct naartoe te gaan.

Bladwijzers - Als een van de cursusmodules de module Inhoudsopgave heeft, kunt u een bladwijzer bij onderwerpen in deze module zetten. Wanneer er een zwart lintje bij een ingang in de inhoudsopgave staat, is er een bladwijzer aan de ingang gekoppeld. Klik nogmaals op dit lintje om een bladwijzer te verwijderen.

Notities – U kunt notities opnemen terwijl u de cursus volgt. Nadat u de notities hebt opgenomen, kunt u deze opslaan en als PDF-bestand downloaden. U kunt de notities ook e-mailen naar de e-mail-ID's van geregistreerde studenten. Wanneer u op Opslaan klikt, kunt u kiezen waar u het PDF-bestand wilt opslaan.

notes

Ondertiteling – Als voor cursussen die voor Adobe Captivate zijn ontwikkeld, ondertiteling wordt ingeschakeld tijdens het ontwikkelen van de cursus, kan de student deze zien. Klik op CC onderaan de speler. De ondertitelingsoptie is alleen beschikbaar voor Captivate 9 HTML-inhoud. Voor alle andere modules staat de CC-optie niet op de afspeelbalk.

Cursus opnieuw bekijken – U kunt in twee modi met twee mogelijke scenario's teruggaan naar een cursus:

• Klik op Opnieuw bekijken wanneer de cursus voltooid is.
  • Klik op Doorgaan wanneer de cursus nog niet is voltooid.

Volledig scherm Klik op het pictogram Volledig scherm in de rechterbenedenhoek van de speler om de cursus op volledig scherm weer te geven.

Navigatieknoppen Gebruik de omhoog- of omlaagwijzende pijltjes om door dia's in pdf, docx en pptx te gaan. Met schuifpijlen kunt u in allerlei inhoud naar volgende onderwerpen gaan.

Vooruit/achteruit springen Gebruik het pictogram om tien seconden vooruit of achteruit te gaan terwijl u een cursus afspeelt.

Afspeelsnelheid wijzigen Klik op het pictogram om het dialoogvenster met instellingen te openen. U ziet een pop-up met daarin Snelheid. Klik op Snelheid om de vijf beschikbare snelheidsinstellingen weer te geven: 0,25x, 0,5x, 1x, 1x, 1,5x en 2x. 1x is de standaard, normale afspeelsnelheid.

De afspeelsnelheid wijzigen in Fluidic Player
De afspeelsnelheid wijzigen in de Fluidic Player

Volume-instellingen wijzigen: gebruik de volumeregelaar om het volume aan te passen wanneer u een cursus volgt. Sleep de volumeregelaar omhoog of omlaag om de volume-instellingen te wijzigen.

Gebruik de volumeregelaar om het afspeelvolume aan te passen.
Gebruik de volumeregelaar om het afspeelvolume aan te passen.

Cursus sluiten Klik op het kruisje (x) rechtsboven in de speler om de cursus af te sluiten.

Hebt u de cursus gesloten, dan kunt u deze opnieuw openen door op de knop Opnieuw bekijken/Doorgaan te klikken op de pagina met de cursusbeschrijving.

De Fluidic Player kan ook in een externe website of toepassing worden ingesloten met behulp van de Captivate Prime-API. Zie Insluitbare Fluidic Player voor meer informatie.