Leer hoe u leerprogramma's kunt bekijken en volgen met behulp van de Learner-app in Captivate Prime.

Leerprogramma's zijn een reeks uniek ontworpen cursussen die voldoen aan specifieke leerdoelen. Beheerders maken deze leerprogramma's voor studenten. U kunt deze leerprogramma's als student bekijken.

Overzicht

Via Adobe Captivate Prime kunnen studenten cursussen en leerprogramma’s openen. Studenten kunnen door alle beschikbare leerprogramma's bladeren met behulp van catalogi of zich inschrijven voor de leerprogramma's. Op het tabblad Cursussen kunnen studenten alle cursussen zien waarvoor ze zijn ingeschreven of die aan hen zijn toegewezen.

Opmerking
Studenten kunnen ook de Captivate Prime iPad-app installeren via de Apple Store en de Captivate Prime Android-app via Google Play voor toegang tot cursussen op mobiele apparaten. Alle functies van de studentrol zijn ook beschikbaar in de app. Studenten kunnen ook offline cursussen volgen en ze vervolgens even gemakkelijk online openen.

Leerprogramma

Leerprogramma's zijn een reeks uniek ontworpen cursussen die voldoen aan specifieke leerdoelen. U kunt de leerprogramma's die aan u zijn toegewezen, bekijken onder Mijn leerervaring.

Alleen beheerders kunnen leerprogramma's maken.

Leerprogramma's bekijken

U kunt een lijst van alle beschikbare leerprogramma's als student bekijken. De leerobjectwidget toont alle leerprogramma's waarvoor een student ingeschreven is en die aan hem/haar toegewezen zijn. Klik in het linkerdeelvenster op Catalogus en filter de leerprogramma's om alle beschikbare leerprogramma's te bekijken.

Leerprogramma's bekijken met behulp van de Learner-app in Captivate Prime
Leerprogramma's bekijken met behulp van de Learner-app

U kunt het effectiviteitspercentage van elke cursus bekijken op de Catalogus-pagina. Een cursus/leerprogramma kan meerdere instanties/sessies hebben. Klik op de cursus of het leerprogramma om de details te bekijken. U kunt ook de einddatum van elke cursus of elk leerprogramma zien.

Zoeken naar cursussen en leerprogramma's

Adobe Captivate Prime maakt het u gemakkelijker snel de gewenste cursussen te vinden. U kunt op de volgende manieren naar uw leerprogramma's zoeken:

1. Met behulp van het zoekveld. Klik op de zoekbalk bovenaan de pagina. Typ de naam van de cursus/het leerprogramma of eventuele trefwoorden die bij uw cursussen horen om uw leerprogramma's te vinden. U kunt ook zoeken met behulp van vooraf gedefinieerde tags zoals Captivate, C, Java, HTML, en dergelijke. U kunt naar tags zoeken via het veld Zoeken, wat betekent dat de tags in het veld worden weergegeven terwijl u ze typt.
  2. De student kan naar leerobjecten zoeken op basis van de voltooiingsstatus van de cursus: alles, nog te starten, voltooid, in voortgang.
  3. De student kan vanuit de Cataloguspagina zoeken met behulp van filters en sorteren op competentie en type.

U kunt zoeken op basis van competenties door op Competenties te klikken en ze te kiezen. U kunt de cursussen sorteren door op Sorteren op te klikken en een van de beschikbare opties te kiezen.

Inschrijven voor leerprogramma's

Studenten worden op de volgende manieren ingeschreven voor een leerprogramma:

1. De beheerder schrijft sommige studenten in voor verplichte leerprogramma's op basis van de behoeften van de organisatie.
  2. Studenten kunnen zichzelf rechtstreeks inschrijven voor een cursus/leerprogramma. Als de cursus/het leerprogramma van het type zelfinschrijving is, wordt de student onmiddellijk ingeschreven.

Studenten kunnen zich inschrijven voor een brede lijst van leerprogramma's op basis van hun keuze. De widget Aanbevolen leermateriaal geeft alle cursussen, leerprogramma's, taakhulpen of certificeringen weer waarvoor u ingeschreven bent of die aan u toegewezen zijn. U kunt op Verkennen klikken en naar de leerobjectpagina gaan om u in te schrijven.

U hebt ook de mogelijkheid om een willekeurig leerprogramma te bekijken op de pagina Catalogus door op Verkennen te klikken. De inschrijvingspagina verschijnt. Klik op Inschrijven in de rechterbovenhoek van de pagina, om de cursus in de lijst Cursussen op te nemen.

Een cursus/leerprogramma kan meerdere instanties/sessies hebben. Klik in de catalogus op de tegelnaam van de cursus/het leerprogramma om de details te bekijken. U kunt het aantal inschrijvingen voor de instantie van een cursus/leerprogramma op basis van de deadline voor elke instantie zien.

Leerprogramma's voltooien

Als student kunt u de leerprogramma's voltooien op basis van de instellingen van het betreffende leerprogramma. U moet alle cursussen afronden om bepaalde leerprogramma's te kunnen voltooien, terwijl het voor andere leerprogramma’s volstaat om X aantal cursussen uit Y te voltooien.

Als het voltooiingscriterium dat door de beheerder is ingesteld 2 van de 4 is dan geeft de voortgangsbalk 50% van de voltooiingsstatus weer wanneer u één van de vereiste twee cursussen voltooit. Na voltooiing van twee cursussen wordt weergegeven dat het leerprogramma met succes is voltooid.

U kunt het leerprogramma altijd opnieuw bekijken om ook de optionele cursussen op te nemen.