Delen naar Sociaal Leren

Leer hoe je de sociale bookmarklet gebruikt om het online leermateriaal van een gebruiker direct op het sociale web te delen.

Delen naar Sociaal leren is een bookmarklet waarmee studenten hun online leermateriaal als webpagina's en blogs met hun collega's kunnen delen. Deze functie wordt alleen ondersteund op desktopbrowsers.

Als u op dit bookmarklet klikt vanuit de bladwijzerbalk, opent dit als een pop-upvenster met of binnen de webpagina, afhankelijk van de browser die moet worden gedeeld.

Venster Delen naar Sociaal
Venster Delen naar Sociaal

Opmerking:

Zorg ervoor dat pop-upvensters zijn toegestaan in uw browser.

Opmerking:

Als u bij Captivate Prime bent aangemeld, logt de bookmarklet automatisch in bij uw account. Is dit niet zo, dan moet u zich als student aanmelden met uw Captivate Prime-referenties.

Voeg een beschrijving toe voor uw post en selecteer vervolgens het board waarop u wilt posten en klik op Posten. Het board wordt op uw dashboard geplaatst en kan worden bekeken door op Ga naar bericht te klikken.

Bookmarklet Delen naar Sociaal aan de bladwijzerbalk toevoegen

Doe het volgende om deze bookmarklet aan de bladwijzerbalk van uw browser toe te voegen:

1. Zorg ervoor dat het tabblad Bladwijzers is ingeschakeld in de browser.

2. Meld u als student aan bij Captivate Prime.

3. Klik op Sociaal leermateriaal in het linker navigatiepaneel. Is het niet zichtbaar, neem dan contact op met uw beheerder.

4. Sleep het pictogram Delen naar Sociaal naar de bladwijzerbalk in uw browser.

Opmerking:

In enkele browsers, zoals Chrome in Mac en  Microsoft Edge op Windows, werkt slepen en neerzetten niet. Klik hier voor meer informatie.

Bookmarklet naar bladwijzerbalk slepen
    Bookmarklet naar bladwijzerbalk slepen

De bladwijzerbalk in verschillende browsers inschakelen

Chrome

• Klik op de drie puntjes van de hoofdmenuknop in de rechterbovenhoek van het browservenster.
  • Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu. U kunt het instellingenscherm ook openen door chrome://settings in de adresbalk van de browser in te voeren.
  • Zoek de sectie Vormgeving. Hierin vindt u de optie Bladwijzerbalk weergeven, die u kunt in- of uitschakelen. Zorg dat de optie is ingeschakeld om de bladwijzerbalk altijd weer te geven wanneer u een pagina laadt. U kunt de functie altijd weer  uitschakelen.

Mozilla Firefox

• Klik op de menuknop en selecteer aanpassen.
  • Klik op het vervolgkeuzemenu Werkbalken onderin het scherm en kies de bladwijzerwerkbalk.
  • Klik op Klaar.

Internet Explorer

• Klik met de rechtermuisknop op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van de browser. Of gebruik Alt + C op het toetsenbord om de werkbalk Favorieten te openen.
  • Om de werkbalk Favorieten weer te geven in de browser, klikt u op Werkbalk Favorieten.

Microsoft Edge

• Klik op de drie puntjes van de hoofdmenuknop in de rechterbovenhoek > Instellingen > Werkbalk Favorieten.
  • Klik op de aan-uitschakelaar om de werkbalk Favorieten in te schakelen.

Safari

• Klik op het menu Weergave > Toon favorietenbalk. (Toetsenbordsneltoets: Command + Shift + B)

Handmatig bookmarklets toevoegen aan de bladwijzerbalk in verschillende browsers

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Delen naar Sociaal > Copy link address (Linkadres kopiëren) en volg de onderstaande procedure om handmatig bladwijzers toe te voegen aan de bladwijzerbalk:

Chrome in Mac OS

1. Klik op het samengevouwen menupictogram van uw browser >  Bladwijzers > Bladwijzerbeheer.

2. Klik op de opties van het Bladwijzermenu  > Nieuwe bladwijzer toevoegen.

3. In het pop-upvenster verschijnen twee invoervelden. Voer een naam in voor de bladwijzer, zoals Delen naar Sociaal, in het eerste veld.

4. Plak het linkadres Delen naar Sociaal in het tweede veld.

Microsoft Edge in Windows

1. Zorg voor dat de balk Favorieten wordt weergegeven. Klik met de rechtermuisknop op de balk Favorieten > Nieuwe map maken.

2. Klik op het hubpictogram Bladwijzers > pictogram Bladwijzers

3. Sla een online pagina op in de map en wijzig de naam in Delen naar Sociaal.

4. Selecteer het hubpictogram voor bladwijzers   > Delen naar Sociaal > URL bewerken.

5. Plak het linkadres in en druk op de Enter-toets.