Nieuw in Adobe Captivate Prime november en december 2016

Meer informatie over de nieuwe functies en verbeteringen in Adobe Captivate Prime

Op 10 november en 23 december 2016 werden nieuwe releases gelanceerd voor Adobe Captivate Prime. We hebben nieuwe functies geïntroduceerd en enkele verbeteringen aangebracht aan de bestaande functies. Lees verder voor meer informatie over de functies.

Zie Functie-overzicht | Eerdere releases voor een samenvatting van de functies die in eerdere releases van Captivate Prime zijn geïntroduceerd.

Nieuwe functies en verbeteringen

De volgende nieuwe functies zijn in de Captivate Prime-release van november en december geïntroduceerd.

Migratie van oudere LMS-toepassingen

Adobe stelt ondernemingen in staat om de opleidingsgegevens en trainingsinhoud van hun organisatie naar de Captivate Prime LMS-toepassing te migreren met de bestaande Learning Management Systems (LMS).

Captivate Prime biedt de tools en sjablonen waarmee de integratiebeheerder van uw organisatie de migratietaken kan opzetten en uitvoeren.

Raadpleeg de Migratiehandleiding voor meer informatie over de functie Migratie

Doorgifte van inhoud van gedeelde catalogus

Met de functie Gedeelde catalogi kunnen beheerders van verschillende accounts catalogi met  leerobjecten delen of verwerven. Als uitbreiding op deze functie ondersteunen we het doorgeven van de updates naar leerobjecten zoals badges, vaardigheden, modules, cursussen, leerprogramma's, certificaten en taakhulpen.

Raadpleeg de Help voor Gedeelde catalogi voor meer informatie over deze nieuwe functie

Verbetering van L1- en L3-feedback

Als onderdeel van de november-release van Captivate Prime biedt de functie voor L1- en L3-feedback de optie om beschrijvende vragen toe te voegen. Beheerders kunnen deze vragen aan studenten toevoegen. Dit is een aanvulling op de standaard vragenreeks van Captivate Prime.

Raadpleeg voor meer informatie over de verbeteringen in deze L1- en L3-feedbackvragenlijst, de Help voor L1- en L3-feedback toevoegen

Verbeteringen

Gebruikersregistratie

Als beheerder kunt u nu specifieke domeinnamen toevoegen terwijl u externe gebruikers toevoegt. Wanneer studenten zich bij het account registreren, kunnen ze alleen e-mailadressen van die domeinnamen invoeren.

U kunt ook e-mailverificatielinks naar het e-mailadres van gebruikers sturen wanneer zij zich bij het account registreren. Voor meer informatie over deze verbetering, zie Gebruikers/gebruikersgroepen toevoegen.

Fluidic Player

U kunt nu de afspeelsnelheid aanpassen met Fluidic Player. U kunt kiezen uit vijf snelheden. U kunt ook het volume van een cursus regelen met Fluidic Player.

Als student kunt u ook 10 seconden vooruit- of achteruitspringen met behulp van de nieuwe pictogrammen aan weerszijden van de afspeelknop in de Fluidic Player. Zie Fluidic Player voor meer informatie over deze verbeteringen.

Opmerking:

De verbeteringen van de Fluidic Player zijn alleen van toepassing op video.

Nieuwe functies in de release van 31 juli

De volgende nieuwe functies zijn in de Captivate Prime-release van april 2017 geïntroduceerd.

API-laag

Captivate Prime biedt klanten een set API's waarmee zij bedrijfstoepassingen kunnen integreren met het Captivate Prime Learning Management System. Een nauwe integratie van Captivate Prime met uw toepassingen verbetert de prestaties en efficiëntie van uw organisatie. Raadpleeg voor meer informatie de API-referentie

Van een expert: API-laagfunctie

Lees meer over de API-laagfunctie van Captivate Prime in de release van juli.

Dr. Pooja Jaisingh

Integratie van Salesforce en FTP-connectoren

Captivate Prime biedt Saleforce en FTP-connectoren. Via de Salesforce-connector kunnen de integratiebeheerders van een organisatie hun Salesforce-toepassing met Captivate Prime integreren. Als integrator kunt u ook een FTP-connector gebruiken om een aantal gebruikers automatisch in uw bedrijfstoepassing te importeren. Zie Captivate Prime-connectoren voor meer informatie.

Met behulp van de Adobe Captivate Prime-app in Salesforce kunt u de gebruikers toegang geven tot hun volledige leerinhoud vanuit de Salesforce-interface. Zie Help voor Salesforce-app

Van een expert: Salesforce-integratiefunctie

Meer informatie over de integratiefunctie van Salesforce en FTP-connectoren in de Captivate Prime-release van juli.

Dr. Pooja Jaisingh

Adobe Connect-integratie

Beheerders van een organisatie kunnen de instellingen van het Captivate Prime-account configureren om Adobe Connect-integratie mogelijk te maken. Als student kunt u virtuele klaslokaalcursussen gebruiken met Adobe Connect als uw bedrijf Adobe Connect integreert met uw Captivate Prime-account. Raadpleeg voor meer informatie de inhoud van de Connect-integratiefunctie.

Van een expert: Integratiefunctie voor Adobe Connect

Lees meer over de API-laagfunctie van Captivate Prime-release van juli.

Dr. Pooja Jaisingh

Studenttranscript

Captivate Prime biedt u een functie om transcripten te genereren voor de Captivate Prime-studenten in uw organisatie. Raadpleeg de Help-inhoud voor de functie Studenttranscripten voor meer informatie.

Van een expert: Studenttranscriptfunctie

Lees meer over functie Studenttranscripten van Captivate Prime-release van juli.

Dr. Pooja Jaisingh

Thema's en branding

Captivate Prime stelt u in staat om de thema's van de toepassing aan te passen aan de eisen van uw organisatie. Blader door de toepassing in de livevoorbeeldmodus door de thema's toe te passen. Ook kunt u uw bedrijfs- of merkkleuren toepassen op de belangrijkste interface-elementen.Raadpleeg voor meer informatie de Help-inhoud inzake kleurenthema's.

Van een expert: Functie voor thema’s en branding

Lees meer over de functie voor thema’s en branding van Captivate Prime-release van juli.

Dr. Pooja Jaisingh

Delen van meerdere accounts

Captivate Prime stelt de accounthouders in staat om hun catalogi te delen met andere partners of andere Captivate Prime-accounthouders. Leerprogramma's, cursussen, taakhulpen en certificeringen kunnen samen met de catalogi worden gedeeld. De accountbeheerders hebben toegang tot de gedeelde catalogi en kunnen deze verder toewijzen aan de studenten op hun eigen accounts.Raadpleeg Catalogi voor meer informatie over deze functie.

Van een expert: Functie voor delen van meerdere accounts

Lees meer over de functie voor Delen van meerdere accounts van Captivate Prime-release van juli.

Dr. Pooja Jaisingh

Flexibel gebruikersbeheer

Deze release bevat aanzienlijke verbeteringen aan de gebruikersinterface van de gebruikersbeheerworkflows in Captivate Prime. De workflow voor gebruikers die in bulk importeren is vereenvoudigd met een verbeterde gebruikersinterface. Er zijn pauze- en hervattingsopties beschikbaar voor gebruikersgroepen. Raadpleeg de Help-inhoud van de functie Gebruikers toevoegen voor meer informatie.

Van een expert: Functie voor flexibel gebruikersbeheer

Lees meer over de functie voor Flexibel gebruikersbeheer van Captivate Prime-release van juli.

Dr. Pooja Jaisingh

Gebruikersgroeprapporten

Rapporten genereren voor gebruikersgroepen in Captivate Prime. Raadpleeg de inhoud over de functie Rapporten voor meer informatie.

Van een expert: rapportfunctie voor gebruikersgroepen

Lees meer over de rapportfunctie voor gebruikersgroepen van Captivate Prime-release van juli.

Dr. Pooja Jaisingh

Flexibiliteit bij het bewerken na de publicatie

Captivate Prime stelt u in staat om de leerobjecten te bewerken nadat ze zijn gepubliceerd. Raadpleeg de Help voor de functie Cursussen voor meer informatie.

Captivate Prime stelt u in staat om de leerobjecten te bewerken nadat ze zijn gepubliceerd. Raadpleeg de Help voor de functie Rapporten voor meer informatie.

Van een expert: functie voor flexibiliteit bij het bewerken na de publicatie

Lees meer over de functie voor flexibiliteit bij het bewerken na de publicatie van Captivate Prime-release van juli.

Dr. Pooja Jaisingh

Badge als PDF exporteren

Met Captivate Prime kunt u uw badges als PDF-bestanden exporteren. Raadpleeg de inhoud over de functie Badges voor meer informatie.

Toepassingen ontwikkelen

Met behulp van de Prime-API kunnen ontwikkelaars autonome toepassingen bouwen die de functionaliteit van Prime uitbreiden of Prime zelfs integreren in de context van specifieke workflows met andere bedrijfsapplicaties. Raadpleeg voor meer informatie het Handboek voor ontwikkelaars.

Verbeteringen

De volgende verbeteringen zijn aangebracht aan de Adobe Captivate Prime-functies in de release van juli.

Ondersteuning in het Spaans en in vereenvoudigd Chinees

De Captivate Prime-toepassing is nu, naast het Frans en Duits, beschikbaar in het Spaans en vereenvoudigd Chinees. U kunt de taal aanpassen voor feedback, cursusinstanties en communicatie.

Meerdere selecties in rapportfilters

U kunt nu bij het maken van rapporten als beheerder of manager meerdere profielen kiezen.

Nieuwste teamrapportfilters

De rapportfunctie van Captivate Prime stelt u in staat om het nieuwste team studenten te kiezen terwijl u rapporten genereert. Als een student cursussen voltooid heeft maar de Captivate Prime-toepassing of organisatie vóór de huidige datum verlaten heeft, worden de studentgegevens over het voltooien van leerinhoud niet weergegeven in het nieuwste teamrapport.

Verbeteringen van het leerprogramma

In de leerprogramma's worden geaggregeerde taakhulpen en cursusbijlagen weergegeven.

Offline leerprogramma's op apparaten

U kunt leerprogramma's en certificeringen downloaden en offline openen op Apple- en Android-apparaten. Synchroniseer de offline inhoud zodra u online bent.