Er zijn drie primaire methoden waarmee scholen en universiteiten licenties voor Creative Cloud kunnen verkrijgen afhankelijk van de distributievereisten. Meer informatie over de licentieopties van Creative Cloud voor onderwijsinstellingen.

De Adobe Enterprise-overeenkomst voor het onderwijs (EOO) biedt scholen in het basis- en voortgezet onderwijs een eenvoudig te beheren licentieprogramma waarmee studenten en docenten toegang krijgen tot Creative Cloud-apps. Optionele bundels voor Adobe Captivate, Presenter, Photoshop Elements en Premiere Elements zijn ook beschikbaar.

Het licentieprogramma voor één of twee jaar voorziet ook in voorspelbare budgettering met één overeenkomst. Voor de meeste scholen in het basis- en voortgezet onderwijs die per lokaal ongeveer 15 of meer computers nodig hebben, is een EOO-overeenkomst goedkoper dan een lidmaatschap voor Creative Cloud voor het onderwijs, uitgaande van de geschatte winkelprijs en afhankelijk van het aantal FTE (fulltime-equivalent) personeelsleden/docenten.

Een apparaatlicentie van Creative Cloud voor het onderwijs is een licentieoptie van Adobe voor klaslokalen waarmee meerdere leerlingen of studenten dezelfde creatieve applicatie kunnen gebruiken op één computer zonder dat ze zich moeten aanmelden of de licentie moeten verifiëren. Een apparaatlicentie kan worden gebruikt voor een losse app of voor het lidmaatschap Alle apps. Onlineservices en -opslag zijn niet inbegrepen.

Creative Cloud voor het onderwijs biedt een optie voor gebruikerslicenties op naam, waarbij een licentie wordt verleend aan afzonderlijke gebruikers in plaats van aan afzonderlijke apparaten. Een gebruikerslicentie op naam kan worden gebruikt voor het lidmaatschap Alle apps of voor een losse app, beide met onlineservices, en kan ook worden aangeschaft via het VIP-programma (Value Incentive Plan). Elke gebruikerslicentie op naam omvat twee een-op-een-ondersteuningssessies van 30 minuten met een service-expert van Adobe per jaar en biedt de mogelijkheid om voor dezelfde persoon een tweede exemplaar te installeren op een apparaat in persoonlijk eigendom, op voorwaarde dat dit exemplaar niet gelijktijdig wordt gebruikt (dit staat bekend als 'rechten voor thuisgebruik').

De applicaties en services verschillen afhankelijk van je licentieoptie voor Creative Cloud. Raadpleeg Creative Cloud voor het onderwijs voor een vergelijking van applicaties en services.

Mogelijk ben je bekend met de CLP- en TLP-volumeprogramma's van Adobe waarmee je onbeperkte licenties voor Adobe-software kunt aanschaffen. VIP is een lidmaatschapsprogramma waaraan klanten deelnemen om licenties van Creative Cloud voor het onderwijs aan te schaffen. Met een VIP-lidmaatschap gelden er geen minimumvereisten voor aanschaf van licenties. Beheer is eenvoudig, distributie verloopt rechtstreeks en naleving gaat automatisch. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het VIP-programma. Meer informatie over VIP.

Distributie voor apparaatlicenties moet worden uitgevoerd via Creative Cloud Packager. Distributie van gebruikerslicenties op namen kan via Admin Console of Creative Cloud Packager worden uitgevoerd. Meer informatie over Creative Cloud Packager.

ETLA is een aankoopprogramma voor ondernemingen. Meer informatie over de ETLA voor het onderwijs.

Creative Cloud wordt gehost op Amazon Web Services (AWS), waaronder Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) en Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), in de Verenigde Staten, de Europese Unie en de regio Azië en Stille Oceaan. AWS biedt een betrouwbaar platform voor softwareservices die worden gebruikt door duizenden bedrijven over de hele wereld. AWS levert services conform de aanbevolen beveiligingsprocedures en is onderworpen aan door de branche erkende certificerings- en controleprogramma's. Dit betekent dat Creative Cloud-leden profiteren van de voortdurende inzet en toewijding van Amazon om te blijven voldoen aan de aanbevolen beveiligingsprocedures voor opgeslagen middelen. Meer informatie over AWS en beveiliging.

Ja. Non-profitklanten komen in aanmerking voor gebruikerslicenties op naam en apparaatlicenties van Creative Cloud voor het onderwijs en vallen ook onder de ETLA. Neem voor meer informatie contact op met je verkoopvertegenwoordiger van Adobe. Individuele Creative Cloud-lidmaatschappen komen niet in aanmerking voor prijzen voor non-profitorganisaties.

Studenten en docenten kunnen Creative Cloud met korting aanschaffen. Zie de lidmaatschapsopties voor studenten en docenten voor meer informatie.