Creative Cloud-desktopapp loopt vast tijdens het starten

Wanneer u de Creative Cloud-desktopapp op Mac OS start, loopt deze onmiddellijk vast.

Probeer de volgende oplossingen in deze volgorde om het probleem op te lossen:

Oplossing 1: schakel Safari-extensies uit

1. Start Safari.

2. Kies Safari > Voorkeuren > Extensies.

3. Schakel alle extensies uit.

4. Start de Creative Cloud-desktopapp.

5. Als het probleem met de bovengenoemde stappen niet wordt opgelost, gaat u naar /Library/Input Managers (of ~ /Library/Input Managers), verwijdert u alle inhoud uit de map, en start u de Creative Cloud-desktopapp.

Oplossing 2: geef volledige bevoegdheden aan de Library-map

1. Navigeer in de Finder naar Ga > Ga naar map en typ /Library.

2. Control-klik op de map Adobe en klik op Info.

3. Vouw de sectie Delen en bevoegdheden open.

4. Klik op het pictogram Vergrendelen in de rechteronderhoek. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord als beheerder in wanneer u dit wordt gevraagd en klik op OK.

5. Geef uzelf lees- en schrijfbevoegdheid voor de map.

6. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Toepassen op ingesloten item. Sluit het dialoogvenster Info.

7. Navigeer in de Finder naar Ga > Ga naar map, typ /Library en herhaal stap 2 t/m 6.

8. Start de Creative Cloud-desktopapp.

Oplossing 3: schakel de hoofdgebruiker in en meld u aan als hoofdgebruiker

Schakel de hoofdgebruiker in en meld u aan als hoofdgebruiker en probeer de Creative Cloud-desktopapp te starten. Zie De rootgebruiker inschakelen en gebruiken in Mac OS X voor meer informatie.