Volg de onderstaande stappen om updates voor de Creative Cloud-producten en het deelvenster Apps in de Creative Cloud-desktopapp uit te schakelen.  Deze stappen moeten na 15 oktober 2018 voor alle geserialiseerde pakketten worden uitgevoerd.  Alle producten die na die datum zijn uitgebracht, gebruiken een nieuwer licentiemodel dat geserialiseerde licentieverlening niet ondersteunt.  We raden af om de Creative Cloud-desktopapp in geserialiseerde implementaties toe te voegen, hoewel de stappen u helpen bij het uitschakelen van het deelvenster Apps binnen CCD.

Updates kunnen worden uitgeschakeld bij het maken van een pakket voor installatie.  Met deze stappen worden de updates na de implementatie uitgeschakeld.  U moet een lokale beheerder zijn om deze stappen uit te voeren.  Systeembeheerders kunnen de onderstaande bestanden pushen met beheertools zoals SCCM, Casper of ARD.

Raadpleeg 'Creative Cloud-productlanceringen als proef na de update van oktober 2018 ' om te bepalen welk licentietype u moet selecteren.

Updates uitschakelen

Wanneer de Creative Cloud-desktop niet is geïnstalleerd maar updates zijn ingeschakeld, wordt een verouderde updatebeheerfunctie weergegeven wanneer u naar Help> Bijwerken gaat. Bij dit proces wordt de oude updatebeheerfunctie uitgeschakeld.

Zie voor meer informatie 'Automatische updates uitschakelen'.

1. Gebruik Kladblok (Windows) of Tekstedit (Mac) om een tekstbestand te maken met de volgende informatie:
    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <Preferences>
                    <Suppressed>1</Suppressed>
    </Preferences>
  2. Sla het bestand op als AdobeUpdaterAdminPrefs.dat.
  3. Zet het bestand op de volgende locatie:
    • Windows
      \Program files(x86)\common files\adobe\AAMUpdaterInventory\1.0\
    • Macintosh
      /Library/Application Support/Adobe/AAMUpdaterInventory/1.0/

Het deelvenster Apps uitschakelen

Het deelvenster Apps is de tool voor het inschakelen van productinstallaties en updates van de Creative Cloud-producten voor gebruikerslicenties op naam.  We raden af dit product te gebruiken met geserialiseerde licenties.  Met de onderstaande stappen wordt het paneel Apps van de Creative Cloud-desktopapp verwijderd.

Controleer of ServiceConfig.xml, hieronder toegelicht, niet al bestaat voordat u een nieuwe maakt.  Als het bestand al bestaat, controleert u of het zichtbare label onder AppsPanel 'false' aangeeft.  Laat alle andere gegevens in het bestand onaangeroerd.

1. Gebruik Kladblok (Windows) of Tekstedit (Mac) om een tekstbestand te maken met de volgende informatie:
    <config>
        <panel>
            <name>AppsPanel</name>
            <visible>false</visible>
        </panel>
    </config>
  2. Sla het bestand op als ServiceConfig.xml.
  3. Zet het bestand op de volgende locatie:
    • Windows
      \Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE\Configs\
    • Mac
      /Library/Application Support/Adobe/OOBE/Configs/

Zie voor meer informatie 'De Creative Cloud-desktopapp aanpassen'.