Inhoud

Het downloaden en installeren van Adobe Creative Cloud-apps zou gemakkelijk moeten verlopen. Als u toch problemen ondervindt en hulp nodig hebt bij specifieke kwesties of foutberichten, bent u op de juiste plaats.

Zie Apps downloaden, installeren, bijwerken en verwijderen voor basisinstructies om Creative Cloud-apps te downloaden, bij te werken en te installeren.

Nog steeds hulp nodig nadat u deze pagina hebt gelezen? Zie Meer hulp.

Aanmelden

adobe.com/nl/ is het toegangspunt voor het downloaden en installeren van producten, bestandsbeheer en nog veel meer. Er is een Adobe ID vereist voor toegang tot Creative Cloud.

U kunt uw bestaande Adobe-id gebruiken om u aan te melden bij Creative Cloud. U kunt ook lid worden als gratis of betaald lid en een Adobe-id maken.

1. Ga naar adobe.com/nl/ en klik op Aanmelden op de bovenste navigatiebalk.
  2. Voer uw Adobe-id en -wachtwoord in en klik op Aanmelden.
  3. Als u geen Adobe-id hebt, klikt u op Een Adobe-id ophalen en volgt u de instructies op het scherm.

Zie Uw wachtwoord opnieuw instellen.

N.B. Het duurt soms enkele minuten voordat de e-mail arriveert. Controleer ook uw spammap of map met ongewenste e-mail om te zorgen dat het e-mailbericht niet uit uw Postvak IN is verwijderd.

Zie voor meer informatie Veelgestelde vragen over Adobe ID.

Zie Veelgestelde vragen over Adobe-id voor informatie als u uw Adobe-id bent kwijtgeraakt.

De Creative Cloud-desktopapp gebruiken

Voor de Creative Cloud-desktopapp moeten producten worden gedownload en geïnstalleerd. De app wordt automatisch geïnstalleerd wanneer u een product downloadt. Zie de Creative Cloud-desktopapp voor meer informatie.

1. Zodra u met een Adobe ID bent aangemeld op adobe.com, ziet u een configuratiescherm voor de gebruiker op uw browserpagina. Klik op Bureaublad in de sectie Creative Cloud-apps.
  2. Op de pagina bureaubladtoepassingen zoekt u het product dat u wilt installeren, en vervolgens klikt u op Downloaden of Proberen. Het installatieprogramma voor de Creative Cloud-desktopapp wordt automatisch naar uw computer gedownload.
  3. Wanneer u gevraagd wordt om CreativeCloudSet-Up op te slaan of te openen, klikt u op Opslaan.
  4. Dubbelklik op het gedownloade bestand, CreativeCloudSet-Up.exe (Windows) of CreativeCloudSet-Up.dmg (Mac OS), en volg de instructies op het scherm.

Wanneer er een nieuwe update voor Creative Cloud voor desktop beschikbaar is, krijgt u de volgende melding:

Werk Creative Cloud voor desktop bij; mogelijk krijgt u deze melding wanneer u een Creative Cloud-app, zoals Photoshop CC, start.

1. Klik op Bijwerken.
  2. Op het scherm 'Update beschikbaar' schakelt u automatische updates in, indien nodig.
  3. Klik op Nu installeren.

Terwijl de update wordt uitgevoerd, kunt u Creative Cloud voor desktop niet gebruiken.

Belangrijk: accepteer eventuele beveiligingswaarschuwingen om de installatie voort te zetten.

Opmerking:

Als de update mislukt, sluit u het dialoogvenster en start u Creative Cloud voor desktop opnieuw.

Zie Ik kan me niet aanmelden voor meer informatie.

Als u zich bij de website kunt aanmelden maar problemen ondervindt wanneer u zich bij de Creative Cloud-app aanmeldt, leest u de volgende sectie.

Accepteer de Adobe-softwareovereenkomst en -gebruiksvoorwaarden om door te gaan. Uw goedkeuring wordt op Adobe-servers geregistreerd.

Wanneer u op Downloaden of Proberen klikt, wordt de Adobe Application Manager gestart. Er wordt echter niet automatisch bijgewerkt naar de Creative Cloud-desktopapp.

N.B. De Creative Cloud-app voor desktop vervangt Adobe Application Manager.

1. U moet de AAMDetect-invoegtoepassing in uw browser of op uw computer uitschakelen of verwijderen.
  2. Download Creative Cloud-app voor desktop.
  3. Voer het gedownloade CreativeCloudSet-Up-bestand uit.

Voor meer hulp en probleemoplossing raadpleegt uAAM wordt niet bijgewerkt naar Creative Cloud-desktopapp.

Producten en updates downloaden

Wanneer u bent aangemeld, klikt u op het tabblad Apps en op Downloaden naast het product dat u wilt installeren. Als u een proefversie van Creative Cloud gebruikt, ziet u de knop Proberen.

De onderstaande problemen kunnen downloadfouten en crashes veroorzaken. De downloadfouten kunnen de codes A12E0, A12E1, A12E2, A12E3, A12E4, A12E5 bevatten.

Zie A12E1-fout bij het installeren van Creative Cloud-producten.

Vele factoren, zoals het type verbinding en netwerkverkeer, zijn van invloed op de downloadsnelheid. Zie Geschatte downloadtijd.

Wanneer u een Creative Cloud-app probeert te downloaden, verschijnt een van de volgende fouten:

• Error 60
  • Error 49
  • Error 201
  • Error 205
  • Error 206
  • Error 207
  • Error 403

Of u ziet een van de volgende fouten wanneer u probeert een update te downloaden en toe te passen:

• U43M1D200
  • U43M1D204
  • U43M1D205
  • U43M1D207
  • U43M1D214

Oplossingen:

Nee. Met Creative Cloud kunt u elke app afzonderlijk installeren, zoals het u uitkomt. U kunt naar hartelust combineren en installeren.

In bepaalde gevallen geeft de Creative Cloud-desktopapp niet alle beschikbare Creative Cloud-apps weer. Dit heeft meestal te maken met het besturingssysteem en de computer waarop u de CC-desktopapp gebruikt. Zie Niet alle apps worden weergegeven voor download voor meer details.

Voor de Creative Cloud-app is een internetverbinding vereist om uw abonnement te verifiëren en producten/updates te downloaden. Verifieer dat u een internetverbinding tot stand kunt brengen en klik op Opnieuw proberen.

Als u deze fout blijft ontvangen, gaat u naar de sectie Softwarefirewalls configureren.

Software-firewalls beperken de toegang tot uw computer en kunnen verhinderen dat software toegang heeft tot het Internet. Sommige softwarefirewalls vragen u wanneer een programma toegang tot internet probeert te krijgen.

• Indien gevraagd, selecteer dan de optie Toestaan zodat de Adobe Creative Cloud-app toegang krijgt tot internet.
  • Indien u niet gevraagd wordt, schakelt u softwarefirewalls tijdelijk uit om te bepalen of hierdoor internettoegang wordt belemmerd. Zie de documentatie van firewallsoftware voor het tijdelijk uitschakelen van softwarefirewalls.

TIP: als u de documentatie over het tijdelijk uitschakelen van de softwarefirewall niet kunt vinden, schakel dan opstartitems en -services uit. De meeste software-firewalls zijn uitgeschakeld tijdens dit proces. Voor instructies over het uitschakelen van opstartitems en -services selecteert u uw besturingssysteem in de onderstaande lijst.

Routers kunnen ingebouwde hardware-firewall of proxy-servers bevatten. Om te bepalen of een router verhindert dat de Creative Cloud-app toegang krijgt tot internet, verwijdert u de router tijdelijk van het netwerk. Het direct verbinden van de computer op een DSL- of kabelmodem zal de router uitschakelen.

Als de router toegang verhindert, neemt u contact op met uw internetprovider of de IT-afdeling of raadpleegt u de routerdocumentatie en stelt u een poort in die doorstuurt vanaf de computer.

Veel bedrijven gebruiken een hardwarefirewall en proxyserver die kan voorkomen dat software toegang krijgt tot een externe server. Een hardware-oplossing geldt voor alle computers binnen het bedrijfsnetwerk. De meeste thuisnetwerken maken geen gebruik van hardwarefirewall of proxytechnologie.

1. Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf voor het verkrijgen van firewall- of proxy-informatie.
  2. Configureer uw browser met proxy- of firewallgegevens.
  3. Configureer uw bedrijfsfirewall om de servers te omzeilen. De volgende servers worden opgeroepen:
    • ccmdl.adobe.com:80
    • swupmf.adobe.com:80
    • swupdl.adobe.com:80

Creative Cloud-producten installeren en gebruiken

Vouw de sectie uit die op uw probleem betrekking heeft.

U kunt software op maximaal twee computers installeren. Dit kunnen Windows- of Mac OS-computers of beide zijn.

Als u op een derde computer installeert, wordt u gevraagd om de software op de andere twee computers uit te schakelen. U kunt vervolgens een van de vorige twee computers opnieuw activeren en er Creative Cloud-apps op gebruiken.

Klik op Meer informatie om een informatiedialoogvenster weer te geven. Volg de instructies op het scherm om het installatieprobleem op te lossen.

De Adobe Creative Cloud-producten genereren een installatielogboek. Voor meer informatie over het zoeken naar de productinstallatiebestanden leest u Problemen oplossen met installatielogboeken.

Als u een app opent die deel uitmaakt van uw Creative Cloud-lidmaatschap, ziet u een bericht dat u de proefversie uitvoert. Lees Waarom wordt de app in de proefmodus gestart? om dit probleem op te lossen

Meer Help

Contact opnemen met ondersteuning

Gebruik deze wizard om snel oplossingen voor problemen te vinden en contact op te nemen met de ondersteuning.