Probleem: fout 1321 of 1309 bij het installeren van een CS5.5-, CS5- of CS4-product

Wanneer u Adobe Creative Suite 4, 5, of 5.5, Adobe Acrobat of Adobe Reader installeert, wordt fout 1321 of fout 1309 weergegeven in het installatielogboekbestand. De fout verschijnt samen met een bericht als het volgende:

• Fout 1321: De Installer heeft onvoldoende rechten om dit bestand te wijzigen C:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg.
  • Fout 1309: Fout bij het openen van het bronbestand: C:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg. Systeemfoutcode: 2

Belangrijk: Het pad ...\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg dat hierboven wordt vermeld, is een voorbeeld.In het logboekbestand kunnen een ander pad en bestand worden vermeld.

Oplossing

Het Adobe Creative Suite-installatieprogramma probeert een groot aantal bestanden op het systeem te schrijven. Fout 1321 of 1309 treedt op wanneer het installatieprogramma een bestand niet kan schrijven als gevolg van een machtigingsprobleem of systeemfout.U kunt fout 1321 of 1309 oplossen door de rechten op de bovenliggende map van het bestand of de bron die in het foutbericht wordt weergegeven, bij te werken. De bovenliggende map is de map die het bestand aan het einde van de maptekenreeks bevat.

Gebruikersrechten in Windows XP Professional bijwerken

Belangrijk: voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de verborgen bestanden in het besturingssysteem kunt zien en dat eenvoudig delen van bestanden is uitgeschakeld. Zie Verborgen bestanden en mappen weergeven en Eenvoudig delen van bestanden in- en uitschakelen op de ondersteuningswebsite van Microsoft.

1. Ga in Windows Verkenner naar de bovenliggende map die wordt vermeld in foutbericht 1321 of 1309 in het logboekbestand.

Bijvoorbeeld: in het pad c:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg  is FlashPlayerTrust de bovenliggende map. De bovenliggende map in uw foutbericht kan anders zijn.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de bovenliggende map en kies Eigenschappen.
  3. Selecteer het tabblad Beveiliging in het venster Eigenschappen.
  4. Selecteer Beheerders (1) in Groepen of Gebruikersnamen. Controleer vervolgens in Machtigingen voor beheerders of Volledig beheer is ingesteld op Toestaan (2)

Volledig beheer instellen op Toestaan
  5. Selecteer Systeem (1) in Groepen of Gebruikersnamen. Controleer vervolgens in Machtigingen voor beheerders of Volledig beheer is ingesteld op Toestaan (2)

Volledig beheer instellen op Toestaan
  6. Klik op het tabblad Beveiliging (1) (waar u nog steeds op zit) op Geavanceerd (2).

Klik op Geavanceerd
  7. Ga in het venster Geavanceerde beveiligingsinstellingen naar het tabblad Machtigingen.

8. Selecteer Machtigingen voor alle onderliggende objecten vervangen door de weergegeven vermeldingen die op onderliggende objecten van toepassing zijn (1) en klik op OK (2).

Selecteer Machtigingen voor alle onderliggende objecten vervangen... en klik op OK.
  9. Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.

10. Zet eenvoudig delen van bestanden weer aan (zie Eenvoudig delen van bestanden in- en uitschakelen op de ondersteuningswebsite van Microsoft) en installeer uw Adobe-product vervolgens opnieuw.

1. Stappentekst
  2. Stappentekst
  3. Stappentekst
  4. Stappentekst
  5. Stappentekst

Gebruikersrechten in Windows XP Home bijwerken

1. Schakel de computer uit, wacht 5 seconden, en zet de computer weer aan.
  2. Zodra het Windows-logo wordt weergegeven, drukt u op F8.Selecteer Veilige modus met netwerkmogelijkheden met behulp van de pijltoetsen en druk op Enter.
  3. Volg de instructies in Gebruikersrechten in Windows XP Professional bijwerken. Na stap 9 in die procedure start u de computer opnieuw op voordat u de software opnieuw installeert.

Gebruikersrechten in Windows XP Vista, Windows 7 bijwerken

Belangrijk: voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u de verborgen bestanden in het besturingssysteem kunt zien. Zie Verborgen bestanden weergeven op de Microsoft-ondersteuningswebsite.

1. Ga in Windows Verkenner naar de bovenliggende map die wordt vermeld in foutbericht 1321 of 1309 in het logboekbestand.

Bijvoorbeeld: in het pad c:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerTrust\AcrobatConnect.cfg  is FlashPlayerTrust de bovenliggende map.De bovenliggende map in uw foutbericht kan anders zijn.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de bovenliggende map en kies Eigenschappen.
  3. Selecteer het tabblad Beveiliging (1) in het venster Eigenschappen en klik op Geavanceerd (2).

Klik op Geavanceerd
  4. Klik op het tabblad Eigenaar (1) in het venster Geavanceerde beveiligingsinstellingen en klik vervolgens op Bewerken (2).

Selecteer het tabblad Eigenaar en klik op Bewerken.
  5. Ga naar het gebied Eigenaar wijzigen in, selecteer de groep Beheerders (1) en selecteer vervolgens Eigenaar van onderliggende containers en objecten vervangen (2). Klik op OK (3).

Selecteer Eigenaar van subcontainers en objecten vervangen en klik op OK.

Opmerking:

Als er een venster met een beveiligingswaarschuwing verschijnt, klikt u op Ja om door te gaan

6. Klik op OK om het dialoogvenster Geavanceerde beveiligingsinstellingen te sluiten en klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.

7. Herhaal stap 1 tot en met 3.

8. Klik op het tabblad Machtigingen (1) in het venster Geavanceerde beveiligingsinstellingen en klik vervolgens op Bewerken (2).

Selecteer het tabblad Machtigingen en klik op Bewerken.
  9. Controleer of de kolom Machtigingen voor Systeem en Beheerders is ingesteld op Volledig beheer. Als de machtigingen niet zijn ingesteld op Volledig beheer, doet u het volgende:

1. Schakel de optie Overneembare machtigingen van het bovenliggende object opnemen uit en klik op Toepassen.

Opmerking:

Het is mogelijk dat u voor het bevestigen van deze actie een aantal vensters te zien krijgt. Kopieer de machtigingen en accepteer eventuele beveiligingswaarschuwingen.

2. Klik op Bewerken.

3. Selecteer Volledig beheer en klik op OK.

4. Selecteer Alle bestaande overneembare machtigingen op alle onderliggende objecten door overneembare machtigingen van dit object vervangen (1) en klik op OK (2).

Selecteer Alle bestaande overneembare machtigingen... en klik op OK.
  10. Klik op OK om het dialoogvenster Geavanceerde beveiligingsinstellingen te sluiten en klik nogmaals op OK om het venster Eigenschappen te sluiten.

11. Installeer uw Adobe-product opnieuw.