Basisbeginselen

Waarom heeft DPS de naam gewijzigd in Adobe Experience Manager Mobile?

Op 22 Februari 2016 kondigde Adobe een nieuw product met de naam Adobe Experience Manager Mobile aan. Als onderdeel van de Adobe Marketing Cloud combineert dit nieuwe product de functionaliteit van Adobe Digital Publishing Solution (DPS) en Adobe Experience Manager Apps, inclusief gloednieuwe mogelijkheden, in één uitgebreid mobiel pakket voor de onderneming. Meer informatie over alle mogelijkheden van Experience Manager Mobile vindt u in dit blogbericht.

Wat betekent dit voor bestaande DPS-klanten?

DPS maakt nu deel uit van Experience Manager Mobile, dus u hebt gewoon onbeperkt toegang tot alle DPS-functies die u al gebruikte.

De belangrijkste verandering die u zult merken is dat de DPS-merknamen en URL's op de verschillende plaatsen zijn gewijzigd:

• De product-URL's zijn gewijzigd. Bijvoorbeeld https://publish.adobe.com is nu https://aemmobile.adobe.com. De vorige URL's worden automatisch omgeleid.
  • De DPS Preflight-app heet nu de AEM Preflight-app.
  • Als u InDesign bijwerkt, wordt de exportoptie gewijzigd van “DPS-artikel” in “Adobe Experience Manager Mobile-artikel”.

Wat is Adobe Experience Manager Mobile?

Adobe Experience Manager Mobile helpt ontwerp- en marketingteams eenvoudig prachtige apps met rijke inhoud te maken. Met AEM Mobile kunt u diepgaande interactie stimuleren onder uw mobiele gebruikers en de zakelijke impact voor uw organisatie verbeteren. AEM Mobile bevat geavanceerde functies die doorlopende mobiele publicaties mogelijk maken, aantrekkelijke functionaliteit voor mobiele apps leveren en zorgen voor een meetbare bedrijfsimpact—allemaal geïntegreerd in een eersteklasplatform van Adobe voor ondernemingen.

Wat is het verschil tussen Experience Manager Mobile en Digital Publishing Suite?

Experience Manager Mobile (voorheen Digital Publishing Solution) geeft een heel nieuwe kijk op Digital Publishing Suite. AEM Mobile is opnieuw ontworpen om organisaties te helpen diepgaande interactie te stimuleren onder hun mobiele gebruikers met mooie, aantrekkelijke inhoud die is gemaakt door ontwerp- en reclameteams. Meer informatie vindt u op de productpagina van Adobe Experience Manager Mobile.

Hoe is AEM Mobile geïntegreerd met andere Adobe-oplossingen?

Digital Publishing Solution biedt vergaande integratie voor Adobe Creative Cloud en Adobe Marketing Cloud. Via Creative Cloud kunnen gebruikers met Adobe InDesign inhoud met een vaste lay-out produceren op hun eigen systeem voor gebruik in DPS-apps. Ze kunnen ook producten zoals Dreamweaver of Adobe Muse gebruiken om HTML-gebaseerde app-inhoud te maken. DPS is ook nauw geïntegreerd met Marketing Cloud-oplossingen. DPS-apps bevatten analysefuncties die mogelijk worden gemaakt door Adobe Analytics. Er zijn uitgebreide, gedetailleerde analyses van analysegegevens beschikbaar voor klanten met een Adobe Analytics-abonnement. Daarnaast kunnen marketingteams app-inhoud op basis van HTML en sjablonen ook dynamisch weergeven in DPS-apps via Adobe Experience Manager, waardoor apps sneller op de markt kunnen worden gebracht en de productiekosten voor mobiele apps afnemen.

Hoe maak ik inhoud voor AEM Mobile-apps?

Met Experience Manager Mobile kunnen ontwerp- en reclameteams inhoud voor mobiele apps maken met behulp van een groot aantal bronnen, waaronder inhoud met een vaste lay-out uit Adobe InDesign of Microsoft PowerPoint of responsieve HTML-inhoud uit Dreamweaver, Adobe Muse, HTML-ontwerpgereedschappen of inhoudsbeheersystemen, zoals Adobe Experience Manager, Drupal of WordPress. Digital Publishing Solution biedt ook ondersteuning voor inhoud uit redactionele workflowoplossingen zoals Woodwing of Vjoon, evenals andere aangepaste inhoudsbeheersystemen en redactionele workflowoplossingen.

Moet ik mijn bestaande Digital Publishing Suite-apps overzetten naar Experience Manager Mobile?

Hoewel Experience Manager Mobile uitgebreide functies voor het maken van inhoud en het stimuleren van betrokkenheid voor mobiele apps bevat, kunnen klanten Digital Publishing Suite-apps blijven maken en bewerken.

Worden artikelen die ik maak voor Experience Manager Mobile weergegeven in mijn Digital Publishing Suite-app?

Nee. Digital Publishing Suite en Experience Manager Mobile zijn volledig verschillende publicatiesystemen die onafhankelijk van elkaar zijn.

Kan ik inhoud nog steeds voorvertonen in de Content Viewer-app?

Experience Manager Mobile maakt geen gebruik van de Content Viewer-app. Gebruik in plaats daarvan de AEM Preflight-app om inhoud in uw projecten weer te geven. De AEM Preflight-app is nu beschikbaar in alle ondersteunde appstores (iTunes App Store, Google Play Store en Windows Store). De Content Viewer-app blijft beschikbaar op app-marktplaatsen zolang Digital Publishing Suite wordt ondersteund om folioworkflows mogelijk te maken.

Bevatten AEM Mobile-apps analysemogelijkheden?

Met AEM Mobile kunt u zonder extra kosten inzicht krijgen in bepaalde analysegegevens om de prestaties van uw app en de zakelijke impact daarvan te meten. Klanten met een Adobe Analytics-abonnement (los verkrijgbaar) hebben toegang tot aangepaste, gedetailleerde rapportage voor uitgebreidere analyses. Apps zijn vooraf geconfigureerd met analysefuncties. Tagging of aangepaste implementatie is niet vereist. Zie Analytics voor meer informatie.

Gratis proefversie

Hoe kan ik Experience Manager Mobile proberen?

Bestaande klanten kunnen met hun referenties toegang krijgen tot het nieuwe product om zo de mogelijkheden van Experience Manager Mobile uit te proberen. Nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden voor een gratis proefversie.

Meld u aan voor een gratis proefversie.

Aankoopopties

Hoeveel kost Digital Publishing Solution?

Experience Manager Mobile is een zakelijke oplossing, speciaal afgestemd op de afzonderlijke behoeften en gebruiksscenario's van elk bedrijf. Klanten kunnen voor specifieke prijzen contact opnemen met een vertegenwoordiger van Adobe op www.adobe.com/go/aemmobile_nl.

Aan de slag

Hoe kan ik aan de slag gaan met AEM Mobile?

In de Helponderwerpen voor Experience Manager Mobile vindt u alles wat u nodig hebt om aan te slag te gaan, zoals video's en stapsgewijze zelfstudies, Help-inhoud en koppelingen naar bronnen met uitgebreide productondersteuning van Adobe en onze deskundige gemeenschap.

Waar kan ik bureaus en partners vinden om me te helpen met mijn app?

Experience Manager Mobile beschikt over een krachtig ecosysteem van reclamebureaus en technische partners die u kunnen helpen bij het opzetten van uw app. Neem voor meer informatie contact op met een vertegenwoordiger van Adobe op www.adobe.com/go/aemmobile_nl.