Gebruik Verwerving, een functie van Mobile Marketing, om volgkoppelingen te maken waarmee u verkeer naar apps promoot en doorstuurt.

Overzicht

Gebruik koppelingen voor het bijhouden van verwerving om gebruikers door te sturen naar appstores, dieptekoppelingen naar apps en tussenliggende advertenties die vervolgens kunnen worden afgestemd op gedrag in de app. U kunt één koppeling maken om gebruikers naar wens door te sturen naar iOS, Android of andere platforms. Marketingmedewerkers kunnen verwervingsrapporten bekijken om inzicht te krijgen in de prestaties van hun marketingkoppelingen.

Opmerking: Verwerving vereist Adobe Analytics - Mobiele apps of de Adobe Analytics Premium SKU. Hiervoor is een extra aankoop via Digital Marketing Cloud vereist.

Voor meer informatie over verwerving raadpleegt u Help bij Adobe Marketing Cloud: Verwerving.

Verwerving configureren

Verwerving bijhouden moet in de Mobile Marketing Dashboard-configuratie worden ingeschakeld voordat u marketingkoppelingen kunt bijhouden en rapporten erover kunt maken. Deze informatie wordt vervolgens opgenomen in uw app wanneer u deze maakt met on-demandservices.

Facebook-advertenties ondersteunen geen verwervingskoppelingen van Adobe.

1. Meld u aan bij Mobile Marketing Dashboard (https://mobilemarketing.adobe.com).

2. Voeg een app toe of bewerk een app.

3. Selecteer de app om deze te configureren, blader omlaag naar SDK Acquisition Options, selecteer Enable en stel een waarde groter dan 0 seconden (zoals 5 seconden) in voor sessietime-out. Klik op Save.

Neem contact op met de systeembeheerder als u geen toegang hebt tot de SDK Acquisition Options.

Met de time-outoptie geeft u een tijdsduur in seconden op. Deze tijd moet verstrijken tussen pogingen om de app te starten voordat het starten als een nieuwe sessie wordt beschouwd. Deze time-out is tevens van toepassing wanneer de app op de achtergrond is geplaatst en opnieuw wordt geactiveerd. De periode waarin uw app op de achtergrond is geplaatst, telt niet mee voor de sessielengte.

4. Klik op Manage Link Destinations en klik op Create New. Geef de gewenste opties op.

Title: geef een beschrijvende naam op voor het koppelingsdoel van de app. De titel wordt alleen weergegeven op de pagina Manage Link Destinations in de interface van Adobe Mobile Services.

Link Type: app-dieptekoppelingsdoelen zijn dieptekoppelingen met een URI-schema die gebruikers doorsturen naar een dieptekoppeling in uw app, zoals een collectie of artikel in een mobiele app. Webkoppelingsdoelen verwijzen gebruikers naar een specifieke URL, zoals een specifieke productlijn op de website van een onlinewinkel. Hybride koppelingen ondersteunen universele iOS-koppelingen of Android-app-koppelingen.

App: selecteer de app die is gekoppeld aan de koppeling die u opgeeft. Deze informatie is alleen vereist als u een app-dieptekoppeling of een hybride koppeling hebt geselecteerd voor de optie Type koppeling. Als de gewenste app niet in de keuzelijst staat, klikt u op Add New App om te verwijzen naar een nieuwe app uit een appstore. Voor iOS-apps is de app-id de Apple ID (niet de bundel-id) die wordt weergegeven in iTunes Connect.

App Deep Link: voor een dieptekoppeling naar een artikel kunt u de volgende indeling gebruiken: dps.<project_id>://?entityRef=/publication/<project_id>/article/<artikelnaam>. Zie Hyperlinks in AEM Mobile-artikelen voor meer informatie over dieptekoppelingen.

Opmerking: Geef optioneel opmerkingen voor het doel op.

5. Klik op Save.

6. Klik in de app-instellingen op Acquisition en klik op Marketing Link Builder. Maak koppelingen.

Met de opbouwfunctie kunt u marketingkoppelingen maken die gebruikers doorsturen naar appstores en app- of webkoppelingsdoelen. Marketingmedewerkers kunnen doelen kiezen op basis van regels, zoals het type of besturingssysteem van het apparaat van de gebruiker.

Zie Help bij Adobe Marketing Cloud Help: Marketing Link Builder voor meer informatie.

7. Ontwikkel uw app opnieuw.

Wanneer u app-instellingen configureert in Marketing Cloud Dashboard, moet u de app opnieuw ontwikkelen in de on-demandservices om de wijzigingen door te voeren.