Gebruik Adobe Analytics om gebruikersgegevens van apps en marketingcampagnes te volgen. Apps verzamelen anonieme verbruiksgegevens voor alle soorten apps. Deze gegevens worden verzameld, ongeacht of gebruikers online of offline zijn. Gegevens worden niet verzameld voor preflight-apps. Als u uw gebruikers de mogelijkheid moet geven zich af te melden voor het verzamelen van analysegegevens, kunt u een aanmeldingsoptie toevoegen wanneer u uw app maakt. (Zie de Handleiding voor analyserapporten voor AEM Mobile voor meer informatie.)

Analytics wordt geleverd door Marketing Cloud en wordt aangestuurd door de Mobile Marketing Services SDK.

• Als uw bedrijf een Adobe Analytics-account heeft, kunt u die accountgegevens bij de hoofdinstellingen (vereist een hoofdbeheerdersaccount) opgeven. Als u dit doet, worden uw projecten aan het Adobe Analytics-account gekoppeld.
  • Als u nog geen Adobe Analytics-account hebt, kunt u een gratis Analytics Essentials-account aanvragen via Hoofdinstellingen.
  • Ook kunt u aanvullende Marketing Cloud-mogelijkheden aanschaffen, zoals Berichten in de app en Verwerving bijhouden.
  • Het is niet mogelijk om analytische gegevens van AEM Mobile op te nemen in rapportsuites voor Digital Publishing Suite. Voor AEM Mobile-apps worden de gegevens in een nieuwe rapportsuite verzameld.

Adobe Mobile Services is beschikbaar op https://mobilemarketing.adobe.com. Deze service biedt meetgegevens over de levenscyclus voor uw toepassing. Hier kunt u ook terecht voor de functies voor berichten in de app en verwerving bijhouden. Beide services zijn, net als alle andere services van Digital Marketing Cloud, premiumproducten waarvoor extra licentiekosten in rekening worden gebracht.

Nadat u uw Analytics-account hebt ingesteld (zoals hieronder wordt beschreven), gebruikt u deze koppelingen om analysegegevens weer te geven.

Opties voor Analytics

Analytics Essentials is opgenomen in alle contracten voor Adobe Experience Manager – Mobile.

Analytics Essentials Analyse Analytics–Mobile Apps Analytics Premium–Complete

Mobile Services UI

• Specifiek voor mobiel
  • Intuïtief en gebruiksvriendelijk
  • Snel inzicht in status

Verbruiksrapporten

• Key Performance Indicators
  • Lezers en sessies
  • Retentie na verloop van tijd
  • Trechter- en padanalyse
  • Versie en technologie

Digital Publishing Reports

• Beste 10/50 artikelen
  • Banners
  • Sociaal delen

Analytics UI (SiteCatalyst)

• Rapporten exporteren, opslaan, delen en automatiseren
  • Gesegmenteerd gebruik
  • Aangepaste dashboards
  • Vergelijking segmenten en rapportsuite
  • Gegevens filteren en specificaties
  • Berekende waarden
*
Webanalyse *
Bijhouden van videomijlpalen
*

Locatie

• Verbanden tussen interessante locaties
  • Interactieve kaarten met interessante locaties en gegevens
Berichten in de app
Pushmeldingen
Bijhouden aan wie verwerving kan worden toegeschreven

Volledige analysebundel

• 360-gradenweergave voor klanten
  • Voorspellende modellen
  • Algoritmische toewijzing kruiskanalen

* Klanten van Mobile Analytics hebben geen licentie voor Analytics UI, dat toegang tot internet en videofuncties biedt. Adobe werkt aan een oplossing om toegang alleen tot Analytics-klanten te beperken. Tot die tijd hebben de klanten van Mobile Analytics toegang zonder licentie.

Analyse instellen voor het account

De hoofdbeheerder moet de functie Analyse instellen voor een account en alle daarbij behorende projecten.

1. Gebruik een Adobe ID met hoofdbeheerdersrechten om u aan te melden bij de on-demandportal (https://aemmobile.adobe.com).

2. Klik op Hoofdinstellingen aan de linkerkant en klik vervolgens op het tabblad Algemeen.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Als u een bestaand Analytics-account hebt, voert u uw bedrijfsnaam, gebruikersnaam en wachtwoord voor analyse in. Na de verificatie wordt deze bedrijfsnaam voor alle projecten gebruikt die binnen dit hoofdaccount worden gemaakt. De toepassingen sturen analytische gegevens naar rapportsuites van dit bedrijf.
    • Als u geen Analytics-account hebt, klikt u op Account aanvragen. U ontvangt een e-mailbericht met instructies voor het instellen van uw Analytics Essentials for Apps-account.
    Analytics instellen voor het account

Het kan een paar dagen duren voordat uw Analytics-account is ingesteld. U ontvangt een e-mailbericht van Adobe met daarin uw bedrijfsnaam, gebruikersnaam en wachtwoord.

4. Voer in Hoofdinstellingen > Algemeen de informatie (bedrijf, gebruikersnaam en wachtwoord) die u hebt ontvangen van Adobe in bij de sectie Analytics-verificatie. Klik op “Verifiëren en opslaan”.

Deze stap is vereist voor toegang tot de analysegegevens in uw rapportsuites in het bedrijf voor aanmelding bij Analytics dat voor u is ingericht.

5. Nadat uw Analytics-account is ingesteld, moet u een naam voor de rapportsuite opgeven voor elk project dat u maakt.

Analytics-accountopties

Voor elk project moet de hoofdbeheerder ook een naam voor een rapportsuite opgeven om de appgegevens van de gegevens van andere apps in het account te onderscheiden. Zie Projecten maken voor AEM Mobile.

6. Ga naar Mobile Marketing Dashboard (https://mobilemarketing.adobe.com) en meld u aan met uw referenties voor analyse. Controleer of uw app correct is geconfigureerd, zoals beschreven in de volgende sectie.

Uw Analytics Essentials for Apps-account configureren

In de meeste gevallen is Adobe Analytics Essentials for Apps op de goede manier voor uw project ingesteld. Als uw account echter niet is ingesteld, gaat u als volgt te werk.

1. Ga naar https://mobilemarketing.adobe.com en meld u aan.

2. Selecteer Apps beheren > Alle apps.

3. Selecteer “Toevoegen”.

4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Rapportsuite de id van de rapportsuite (RSID) die u tijdens het instellen van uw project hebt opgeven.

De rapportsuite wordt mogelijk weergeven als 'ap.or.00.' of op een vergelijkbare wijze (ap=“Adobe Publish”; or=“Oregon Data Center”; 00=instance 0). Het is belangrijk dat u de RSID gebruikt en het type laat staan op DPS. U kunt de velden Naam en Beschrijving naar eigen inzicht invullen.

Selecteer Apps beheren > Alle apps

Instellingen voor Mobile Marketing-apps configureren

Gebruik het Mobile Marketing Dashboard om analyse-instellingen voor uw project te configureren. Als u bijvoorbeeld een app maakt die HTTPS-domeinen vereist in plaats van HTTP, kunt u de instellingen bewerken.

1. Ga naar https://mobilemarketing.adobe.com en meld u aan.

2. Selecteer Apps beheren > Alle apps.

3. Maak een app of selecteer een app.

4. Wijzig de instellingen naar wens. Selecteer bijvoorbeeld HTTPS gebruiken om ervoor te zorgen dat analyse-aanroepen voldoen aan HTTPS.

5. Bouw de app opnieuw nadat u de instellingen hebt opgeslagen. U moet de app opnieuw bouwen om eventuele configuratiewijzigingen in het Mobile Marketing Dashboard toe te passen.

Zie Marketing Cloud-integratie met AEM Mobile voor meer informatie over Mobile Marketing.

Analyserapporten weergeven en mobiele services gebruiken

1. Meld u aan bij de on-demandportal en klik op Analyse aan de linkerkant.
  2. Klik op de juiste koppeling om u aan te melden en analysegegevens weer te geven.

Als u een Adobe Analytics-account hebt, meldt u zich hier aan om gedetailleerde analyserapporten weer te geven:

Adobe Analytics

Als u een Adobe Analytics-account hebt en functies wilt gebruiken zoals Verwerving bijhouden, Pushberichten of Berichten in de app of alleen toegang hebt tot Analytics Essentials, meldt u zich hier aan:

Adobe Mobile Services

Zie Handleiding voor analyserapporten voor AEM Mobile voor informatie over analyserapporten.

Zie Adobe Mobile Services Usage (Engelstalig) voor informatie over analysegegevens voor mobiele apps.

Aanvullende bronnen