Als uw app inhoud bevat die gebruikers moeten aanschaffen als ze de inhoud willen zien, wilt u gebruikers waarschijnlijk een deel van die inhoud laten zien zonder hen volledige toegang te geven.

1. Bepaal voor elke collectie of dit een gratis of gemachtigd producttype is.

Het product dat aan een collectie is toegewezen, bepaalt of de collectie gratis, gemachtigd of beperkt is. Gratis collecties zijn beschikbaar voor alle gebruikers, ongeacht de artikelinstellingen. Collecties waarvoor de gebruiker is gemachtigd, worden weergegeven in de app, maar gemeten of beveiligde artikelen bevatten een paywall, zodat gebruikers wordt gevraagd zich aan te melden of een aankoop te doen. Zie Aankopen in de app of abonnementen in AEM Mobile-apps voor meer informatie.

Voor apps met betaalde inhoud gebruikt u Gemachtigd in plaats van Beperkt. Beperkte collecties zijn verborgen totdat de gebruiker zich aanmeldt om toegang te krijgen. Als u gebruikers stimuleert om inhoud in uw app te kopen, wilt u doorgaans geen collectie verbergen.

2. Voor elk artikel dat in Gemachtigde collecties wordt weergegeven, bewerkt u de artikeleigenschappen om te bepalen of de optie Toegang tot artikel is ingesteld op Gratis, Gemeten of Beveiligd.

Als een artikel op Gratis is ingesteld, kan het door alle gebruikers worden bekeken. Als het artikel is ingesteld op Gemeten, kunnen gebruikers die een gemachtigde collectie bekijken een voorbeeld van een artikel bekijken totdat ze een bepaalde drempel hebben bereikt. Als het artikel is ingesteld op Beveiligd, zien gebruikers een paywall als ze een gemachtigde of beveiligde collectie bekijken.

3. Bepaal bij de projectinstellingen of Voorvertoning van artikel is ingeschakeld op het tabblad Inhoud en geef de drempelinstellingen op.

Selecteer de optie Voorvertoning van artikelen inschakelen om ervoor te zorgen dat gebruikers een voorvertoning kunnen bekijken van artikelen in een gemachtigde collectie. Als de gebruiker niet bij de collectie is aangemeld of deze heeft aangeschaft, worden de beveiligde artikelen in collecties met machtiging verborgen achter een paywall. Als de artikelen echter zijn ingesteld op Gemeten, kunnen gebruikers zonder machtiging een voorvertoning van artikelen weergeven totdat ze de drempel hebben bereikt die u opgeeft. Gebruikers kunnen gratis artikelen zelfs weergeven als Voorvertoning van artikelen inschakelen niet is geselecteerd.

Paywallpagina
    Het beveiligde artikel in een collectie die op Gemachtigd is ingesteld, is verborgen achter een paywall.

Met de instelling Artikeldrempel kunnen uw gebruikers binnen de opgegeven tijd het opgegeven aantal artikelen dat is gemarkeerd als “Gemeten”, downloaden en weergeven wanneer ze een voorvertoning weergeven van artikelen in een collectie waarvoor machtiging vereist is. Nadat een gebruiker de limiet heeft bereikt die is opgegeven bij Artikeldrempel, wordt een paywallbericht weergegeven wanneer de gebruiker naar gemeten artikelen bladert. Wanneer de opgegeven drempeltijd bij Begintijd is verstreken, kunnen gebruikers de gemeten artikelen opnieuw weergeven. De drempel is van toepassing op gemeten artikelen in de app en niet alleen in een collectie.

Als de gebruikers door artikelen vegen zonder een artikel een bepaalde periode weer te geven, tellen de artikelen niet meer voor de drempel. De drempel wordt alleen bereikt nadat de gebruiker een artikel een bepaalde periode, de zogenaamde verblijfstijd, heeft weergegeven. De verblijfstijd is voor tablets 25 seconden en voor telefoons 15 seconden.

4. Maak een aangepaste app waarin de optie Preflight inschakelen is uitgeschakeld. Test de app.

Machtigingen worden niet ondersteund in preflight-apps.