Er zijn drie manieren om app-inhoud te controleren:

• De AEM Preflight-app gebruiken. Wanneer u zich aanmeldt bij de AEM Preflight-app (voorheen DPS Preflight), hebt u toegang tot alle projecten in accounts die met de betreffende gebruiker zijn gekoppeld. In de AEM Preflight-app kunt u inhoud weergeven zonder deze te publiceren. De AEM Preflight-app is beschikbaar in de iTunes App Store, Google Play Store en Windows Store.
  • Een app ontwikkelen waarvoor “Preflight inschakelen” is geselecteerd. Wanneer u een aangepaste preflight-app maakt, kunt u de inhoud weergeven zonder deze te publiceren. Ook kunt u aangepaste kaartlettertypen testen, het pictogram en startafbeeldingen van de app bekijken en pushmeldingen voor iOS testen.
  • (iOS) Een app ondertekenen met een certificaat voor ontwikkelaars. Wanneer u een app met een ontwikkelingscertificaat ondertekent, kunt u functies testen die niet beschikbaar zijn in preflight-apps, zoals aanschaffen, aanmelden en sociaal delen. Alleen de gepubliceerde inhoud wordt in de app weergegeven. Als u op het pictogram Preflight klikt, heeft dit geen effect op de ontwikkelings-app.

U kunt met de AEM Preflight-app of een aangepaste preflight-app de inhoud (artikelen, bladerpagina's, kaarten en lay-outs) weergeven zonder deze eerst te publiceren. In plaats daarvan klikt u op het pictogram Preflight om inhoud beschikbaar te maken in de preflight-app. Nadat u wijzigingen hebt aangebracht, klikt u nogmaals op het pictogram Preflight om deze wijzigingen beschikbaar te maken in de preflight-app.

De preflight-apps bevatten geen machtigingsfuncties, zoals aankopen in de app of paywalls voor beveiligde inhoud. Alle inhoud wordt weergegeven, inclusief inhoud zonder artikelbestanden of kaartafbeeldingen. De tijdelijke afbeeldingen worden weergegeven voor inhoud zonder kaartafbeeldingen. Sociaal delen wordt niet ondersteund in preflight-apps. Met Preflight-apps worden geen analysegegevens verzameld.

Opmerking:

Als u op het pictogram Preflight klikt, wordt de nieuwe of bijgewerkte inhoud in slechts enkele seconden na de voltooiing beschikbaar in de preflight-app. Wanneer u op Publiceren klikt, kan het tot wel vijf minuten duren voordat nieuwe of bijgewerkte inhoud beschikbaar is. Het duurt echter vaak langer om preflight-inhoud te downloaden dan gepubliceerde inhoud. De server die voor preflight wordt gebruikt, is langzamer dan de distributieserver.

Alle beschikbare inhoud weergeven Alleen gepubliceerde inhoud weergeven Aangepaste lettertypen en app-pictogrammen
Aankopen en machtigingen
Pushmeldingen voor iOS
AEM Preflight-app
Aangepaste preflight-app

(ontwikkeling)
App ondertekend met ontwikkelingscertificaat (iOS)
App ondertekend met distributiecertificaat (iOS)

(productie)
Ondertekende app (Windows of Android)

De AEM Preflight-app gebruiken

Download de AEM Preflight-app via de iTunes App Store, Google Play Store of Windows Store.

De AEM Preflight-app biedt geen ondersteuning voor aangepaste lettertypen in kaarten. Zie De AEM Preflight-app gebruiken voor informatie over het gebruik van de AEM Preflight-app.

Een aangepaste preflight-app ontwikkelen

Het maken van een aangepaste preflight-app is handig om de inhoud en de lay-outs te controleren.

Opmerking:

Verzend geen aangepaste preflight-app naar de winkel. Maak in plaats daarvan een afzonderlijke productie-app (aanbevolen) of pas de app aan met Preflight inschakelen uitgeschakeld voordat u deze ondertekent en verzendt naar de winkel.

1. Selecteer bij Algemene instellingen de optie Preflight inschakelen wanneer u een app maakt of bewerkt.

Een aangepaste preflight-app ontwikkelen
  2. Download en onderteken de app. Wanneer u een iOS-app ontwikkelt, moet u deze ondertekenen met een ontwikkelingscertificaat. Gebruik geen distributiecertificaat om de iOS-app te ondertekenen. Zie iOS- en Android-apps ondertekenen voor AEM Mobile.

3. Laad de preflight-app op uw apparaat.

4. Als u klaar bent om inhoud in de voorvertoningsapp weer te geven, klikt u in de sectie Inhoud en lay-outs van de on-demandportal op het pictogram Preflight.

Wanneer u op het pictogram Preflight klikt, wordt alle niet-gepubliceerde en gepubliceerde inhoud beschikbaar in de voorvertoningsapp. Wanneer u niet-gepubliceerde inhoud toevoegt en deze wilt bekijken in uw voorvertoningsapp, klikt u op het pictogram Preflight.

Klik op het pictogram Preflight in het gedeelte Inhoud en lay-outs

Opmerkingen over het weergeven van voorvertoningen

• Wanneer u op het pictogram Preflight klikt, geeft een statusbalk in het pictogram aan wanneer de update is voltooid.
  • Navigeer in uw app om een updateprompt te activeren. Wanneer u op de updateprompt tikt, worden de wijzigingen weergegeven.
  • U moet ervoor zorgen dat u een manier opgeeft om naar de inhoud te navigeren om deze in uw preflight-app weer te geven. Als u bijvoorbeeld een artikel maakt maar dit niet aan een collectie toevoegt, wordt dat artikel niet in uw app weergegeven.
  • U kunt geen voorvertoning weergeven van afzonderlijke items, zoals artikelen of banners.
  • Aangepaste preflight-apps worden gemaakt als ontwikkelingsapps. Als u pushmeldingen wilt testen, ondertekent u de voorvertoningsapp met een ontwikkelingscertificaat. Daarna kunt u pushmeldingen testen met de ontwikkelingsoptie.
  • Verzend geen aangepaste preflight-app naar de onlinewinkel.

Als de inhoud niet wordt weergegeven in uw preflight-app, raadpleegt u dit artikel:

Inhoud wordt niet weergegeven in de app