Een transactie annuleren

Er zijn vele redenen waarom u een overeenkomst wilt annuleren die verzonden werd ter ondertekening of aan het wachten is op uw handtekening. Het proces is eenvoudig en de geannuleerde transacties worden nog steeds opgeslagen op uw Beherenpagina voor uw referentie.

Opmerking:

Alleen de afzender van een document kan het annuleren.

Opmerking:

Zodra een transactie is geannuleerd, kan deze niet opnieuw worden verzonden. Annuleren is definitief.

 1. Klik op de Beheren-pagina.
 2. Klik op de transactie die u wilt annuleren.
 3. Klik op de knop Annuleren in de rechter bovenhoek.
 4. Kies of u contact wilt opnemen met de ontvanger.
 5. Voer een optionele opmerking/reden in.
 6. Klik op Annuleren.

 1. Ga naar de Beheren-pagina en klik op de transactie die u wilt annuleren. Klik vervolgens op Annuleren in de rechter bovenhoek.

  Opmerking:

  U kunt alleen actieve transacties annuleren. U kunt actieve transacties vinden onder Wachtend op ondertekening door mij en Verzonden voor ondertekening. Bij de documenten onder de andere categorieën werd de Annuleren-optie vervangen door Verwijderen.

 2. Als u de Andere partijen per e-mail informeren aanvinkt, wordt er een bericht verzonden naar de ontvangers van de transactie. Deze e-mail licht hen in dat de transactie werd geannuleerd. Voer optioneel een reden in waarom de transactie werd geannuleerd en klik op de groene knop Annuleren.

 3. Het transactierecord verplaatst naar de categorie Geannuleerd/Geweigerd en er verschijnt een bericht dat u meedeelt dat de transactie werd geannuleerd.

 • Zorg ervoor dat u de juiste transactie annuleert! Zodra een transactie is geannuleerd, kan deze niet opnieuw worden verzonden. U moet dan helemaal opnieuw beginnen.
 • Wat u als de reden invoert wordt opgenomen in de annulatie-e-mails naar de ontvangers. Het kan een goede manier zijn om ze te laten weten wat er gaande is met de overeenkomst.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid