Schakel een gebruiker in mijn account uit

Een accountbeheerder kan een gebruikers-id in een account uitschakelen. Een inactieve gebruikers-id kan zich niet aanmelden, geen documenten ondertekenen of verzenden en neemt geen plaats op in de account.

Wanneer gebruikers de organisatie verlaten moet u hun gebruikers-id in de beheersconsole van eSign services uitschakelen om deze gegevens te beveiligen tegen onbevoegde toegang.

Door de gebruikers-id uit te schakelen worden alle aanmeldingsactiviteiten onmogelijk gemaakt maar dit doet geen afbreuk aan eventuele lopende overeenkomsten in. Alle transacties van het gebruikers-id worden normaal afgerond. Het uitschakelen van een gebruikers-id heeft louter en alleen betrekking op het aanmelden/de toegang en is bedoeld als beveiligingsmaatregel.

Inactieve gebruikers kunnen op elk gewenst moment opnieuw worden geactiveerd zonder dat dit invloed heeft op de gebruikers-id. De gebruiker moet wel zijn wachtwoord resetten aan de hand van de 'Wachtwoord vergeten'-koppeling op de aanmeldingspagina.

Accountbeheerders kunnen gebruikers op elk moment uitschakelen. Groepsbeheerders kunnen gebruikers uitschakelen als zij toestemming kregen om gebruikers toe te voegen.

Opmerking:

Alleen de accountbeheerder kan gebruikers uitschakelen.

 1. Ga naar de Account-pagina.
 2. Ga naar Gebruikers en groepen.
 3. Klik op Alle gebruikers weergeven.
 4. Klik op het e-mailadres van de gebruiker.
 5. Klik op Gebruiker uitschakelen.
 6. Vink de optie aan om zijn of haar account met u te delen.
 7. Klik op Ja, uitschakelen.

 1. Om een gebruiker uit te schakelen, meldt u zich aan als account- of groepsbeheerder en klikt u op het tabblad Account. Klik daarna op Alle gebruikers weergeven onder Gebruikers en groepen en vervolgens op het e-mailadres van de gebruiker.

 2. U gaat naar de beheerpagina voor die gebruiker. Om de gebruiker uit te schakelen, klikt u op Gebruiker uitschakelen.

 3. Nadat u op Gebruiker uitschakelen geklikt heeft, ziet u een bevestigingspagina. Deze pagina bevestigt dat u begrijpt dat deze gebruiker zich niet langer kan aanmelden of overeenkomsten kan verzenden of ondertekenen.

  U wordt ook gevraagd of u alle overeenkomsten in de uitgeschakelde account wilt bekijken. Deze optie is alleen beschikbaar als u heeft aangegeven dat de account wordt gedeeld.

  Door dit vakje aan te vinken worden alle overeenkomsten van de uitgeschakelde gebruiker in één richting gedeeld op tabblad Beheer. U kunt dit delen op elk gewenst moment annuleren.

  Opmerking:

  U kunt terugkomen, de gebruiker opnieuw activeren en vervolgens weer uitschakelen als u dit delen in de toekomst wilt instellen.

 4. Als u klaar bent, klikt u op Ja, uitschakelen.

 5. U krijgt dan opnieuw de beheerpagina van de gebruiker te zien waar u kunt zien dat de status van de gebruiker is ingesteld op INACTIEF.

 • De uitgeschakelde gebruikers kunnen geen documenten ondertekenen en zich niet aanmelden. Als u wilt dat de gebruiker documenten ondertekent, opent u een ticket bij Ondersteuning om de gebruikers te verwijderen uit uw account en ze opnieuw te activeren.

Opmerking:

Zorg ervoor dat de accountbeheerder diegene is die het ticket opent. Om veiligheidsredenen wordt alleen gereageerd op een aanvraag van de accountbeheerder.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid