Schakel een gebruiker in mijn account uit

Een accountbeheerder kan een gebruikers-id in een account uitschakelen. Een inactieve gebruikers-id kan zich niet aanmelden, geen documenten ondertekenen of verzenden en neemt geen plaats op in de account.

Wanneer gebruikers de organisatie verlaten moet u hun gebruikers-id in de beheersconsole van eSign services uitschakelen om deze gegevens te beveiligen tegen onbevoegde toegang.

Door de gebruikers-id uit te schakelen worden alle aanmeldingsactiviteiten onmogelijk gemaakt maar dit doet geen afbreuk aan eventuele lopende overeenkomsten in. Alle transacties van het gebruikers-id worden normaal afgerond. Het uitschakelen van een gebruikers-id heeft louter en alleen betrekking op het aanmelden/de toegang en is bedoeld als beveiligingsmaatregel.

Inactieve gebruikers kunnen op elk gewenst moment opnieuw worden geactiveerd zonder dat dit invloed heeft op de gebruikers-id. De gebruiker moet wel zijn wachtwoord resetten aan de hand van de 'Wachtwoord vergeten'-koppeling op de aanmeldingspagina.

Accountbeheerders kunnen gebruikers op elk moment uitschakelen. Groepsbeheerders kunnen gebruikers uitschakelen als zij toestemming kregen om gebruikers toe te voegen.

Opmerking:

Alleen de accountbeheerder kan gebruikers uitschakelen.

Snelle stappen

1. Ga naar de Account-pagina.
  2. Ga naar Gebruikers en groepen.
  3. Klik op Alle gebruikers weergeven.
  4. Klik op het e-mailadres van de gebruiker.
  5. Klik op Gebruiker uitschakelen.
  6. Vink de optie aan om zijn of haar account met u te delen.
  7. Klik op Ja, uitschakelen.

Stap voor stap

1. Om een gebruiker uit te schakelen, meldt u zich aan als account- of groepsbeheerder en klikt u op het tabblad Account. Klik daarna op Alle gebruikers weergeven onder Gebruikers en groepen en vervolgens op het e-mailadres van de gebruiker.

2. U gaat naar de beheerpagina voor die gebruiker. Om de gebruiker uit te schakelen, klikt u op Gebruiker uitschakelen.

3. Nadat u op Gebruiker uitschakelen geklikt heeft, ziet u een bevestigingspagina. Deze pagina bevestigt dat u begrijpt dat deze gebruiker zich niet langer kan aanmelden of overeenkomsten kan verzenden of ondertekenen.

U wordt ook gevraagd of u alle overeenkomsten in de uitgeschakelde account wilt bekijken. Deze optie is alleen beschikbaar als u heeft aangegeven dat de account wordt gedeeld.

Door dit vakje aan te vinken worden alle overeenkomsten van de uitgeschakelde gebruiker in één richting gedeeld op tabblad Beheer. U kunt dit delen op elk gewenst moment annuleren.

Opmerking:

U kunt terugkomen, de gebruiker opnieuw activeren en vervolgens weer uitschakelen als u dit delen in de toekomst wilt instellen.

4. Als u klaar bent, klikt u op Ja, uitschakelen.

5. U krijgt dan opnieuw de beheerpagina van de gebruiker te zien waar u kunt zien dat de status van de gebruiker is ingesteld op INACTIEF.

Tips van ondersteuning

• De uitgeschakelde gebruikers kunnen geen documenten ondertekenen en zich niet aanmelden. Als u wilt dat de gebruiker documenten ondertekent, opent u een ticket bij Ondersteuning om de gebruikers te verwijderen uit uw account en ze opnieuw te activeren.

Opmerking:

Zorg ervoor dat de accountbeheerder diegene is die het ticket opent. Om veiligheidsredenen wordt alleen gereageerd op een aanvraag van de accountbeheerder.