Documenten ondertekenen

Het ondertekenen is een van de belangrijkste functies van eSign-services. Hieronder worden de verschillende ondertekeningsmethoden besproken.

Ondertekening via e-mailkoppeling of wanneer u bent aangemeld

Dit is het standaardproces voor het ondertekenen van documenten die door eSign-services naar u zijn verzonden.

Via e-mailkoppeling

1. Klik op de koppeling in de e-mail met het verzoek Onderteken elektronisch….
  2. Klik op de velden en voer de gegevens in waarom wordt gevraagd.
  3. Klik op het handtekeningveld.
  4. Typ uw naam in het veld Naam bovenaan in het pop-upvenster.
  5. Controleer de gegenereerde handtekening of klik op Ik zou graag mijn handtekening willen plaatsen en teken uw handtekening met de muis.
  6. Klik op de knop Klik om uw handtekening te plaatsen.

Wanneer aangemeld bij eSign-services

1. Ga naar de pagina Beheren.
  2. Dubbelklik op een overeenkomst in de sectie Wachtend op ondertekening door mij.
  3. Klik op de velden en voer de gegevens in waarom wordt gevraagd.
  4. Klik op het handtekeningveld.
  5. Typ uw naam in het veld Naam bovenaan in het pop-upvenster.
  6. Controleer de gegenereerde handtekening of klik op Ik zou graag mijn handtekening willen plaatsen en teken uw handtekening met de muis.
  7. Klik op de knop Klik om uw handtekening te plaatsen.

Alleen ik onderteken

Gebruik deze procedure als u een document moet ondertekenen en het vervolgens naar iemand anders moet sturen. Deze workflow staat niet toe dat u een handtekening van iemand anders verkrijgt.

1. Ga naar de startpagina en klik op Alleen ik onderteken.
  2. Typ het e-mailadres van de ontvanger in het veld Aan:.
  3. Kies een bibliotheekdocument om te verzenden. U kunt het document ook slepen en neerzetten of als bijlage koppelen.
  4. Selecteer Zie voorbeeld/zet handtekening/voeg formuliervelden toe.
  5. Klik op Volgende.
  6. Sleep de vereiste velden en zet ze neer in het document.
  7. Klik op Volgende.
  8. Vul de velden in en pas uw handtekening toe.
  9. Klik op de knop Klik om uw handtekening te plaatsen.

Opmerking:

Als u liever een uitgebreidere uitleg van het proces wilt, vindt u hier de stap-voor-stap procedure!

Ondertekening via een iOS- of Android-app

Met de Adobe eSign Manager-app voor iOS en Android kunt u overeenkomsten ondertekenen, net zoals in de webtoepassing.

1. Meld u aan bij de app met uw referenties van eSign-services.
  2. Tik op de optie Wachtend op ondertekening door mij aan de linkerkant van het scherm.
  3. Tik op de overeenkomst die u wilt ondertekenen.
  4. Tik op Openen en ondertekenen rechtsboven in het venster.
  5. Tik op de benodigde velden om de gevraagde informatie in te voeren.
  6. Tik op de handtekeningvelden om te ondertekenen en zet uw handtekening met uw vinger of pen.
  7. Tik op de knop Toepassen.
  8. Raak e-Handtekening voltooien rechtsboven in het scherm aan.