Een bibliotheeksjabloon gebruiken

Een bibliotheeksjabloon is een herbruikbare sjabloon die velden bevat. Deze sjablonen worden opgeslagen als formulierveldsjabloon of als bibliotheekdocument. De maker van de bibliotheeksjabloon kan het machtigingsniveau instellen om te bepalen wie toegang heeft tot deze sjablonen en wie deze sjablonen kan verzenden.

Bibliotheekdocument

Als u een bibliotheekdocument wilt gebruiken, klikt u op het tabblad Verzenden en vervolgens op de koppeling Documentbibliotheek.

Hierna schakelt u de selectievakjes in naast de documenten die u wilt bijvoegen en klikt u op de groene knop Bijvoegen. Deze documenten en de bijbehorende velden worden dan toegevoegd aan deze transactie, zodat u de transactie gemakkelijk kunt verzenden.

Formulierveldsjabloon

1. Klik op het tabblad Verzenden, voeg het e-mailadres van uw ontvangers toe, geef de transactie een naam, voeg een bericht toe en upload de documenten die u wilt verzenden, of voeg deze bestanden toe als bijlage.
  2. Selecteer het vak Voorbeeld en plaats de handtekeningen of voeg formuliervelden toe.
  3. Klik op de groene knop Volgende.

Het bewerkingsscherm voor slepen en neerzetten wordt geopend, zodat u verschillende velden in het document kunt plaatsen. U kunt ook een formulierveldsjabloon toepassen die u eerder hebt opgeslagen.

Als u een formulierveldsjabloon wilt gebruiken, klikt u op het pictogram Veld en Pagina linksboven in het scherm.

Kies de formulierveldsjabloon die u wilt toepassen en vanaf welke pagina de sjabloon moet worden toegepast.

Wanneer u klaar bent met het aanpassen of plaatsen van de velden in het document, klikt u op de groene knop Verzenden rechtsboven in het scherm om het document, inclusief de geplaatste velden, te verzenden.

Opmerking:

Als u wilt kunt u meerdere formulierveldsjablonen toepassen op één document. Herhaal eenvoudigweg de stappen voor het toepassen van een formulierveldsjabloon voor elke sjabloon die u wilt gebruiken, en alle velden worden weergegeven in het document.

Opmerking: wees voorzichtig dat velden elkaar niet overlappen wanneer u meerdere formulierveldsjablonen toepast.