Overeenkomsten beheren en transactiespecifieke informatie ophalen

Nadat een overeenkomst is verzonden, kunt u aspecten van de transactie wijzigen of informatie over de transactie ophalen.

U kunt alle acties en opties bekijken door één keer op een een transactie te klikken op de pagina Beheren.

De huidige ondertekenaar vervangen

Pas deze procedure toe als er oorspronkelijk een onjuist e-mailadres is gebruikt, of als u de ondertekenaar wilt wijzigen

Opmerking:

Deze actie vervangt alleen de huidige ondertekenaar van de overeenkomst. Als u een ondertekenaar moet wijzigen die verderop in het proces actief is, moet u wachten tot het hun beurt is om te ondertekenen.

1. Ga als afzender van de overeenkomst naar de pagina Beheren.
  2. Klik eenmaal op de overeenkomst.
  3. Klik op het tabblad Historie aan de rechterkant van de pagina.
  4. Klik op Ondertekenaar vervangen.
  5. Voer het e-mailadres van de nieuwe ondertekenaar in.
  6. Typ een bericht voor de nieuwe ondertekenaar.
  7. Klik op Ondertekenaar vervangen.

Opmerking:

Opmerking: als u liever een uitgebreidere uitleg van het proces wilt, vindt u hier de stap-voor-stap procedure!

Een transactie annuleren

Als u een overeenkomst annuleert, wordt de transactie in de huidige staat gestopt. De transactie kan niet worden voltooid en wordt verplaatst naar de categorie Geannuleerde/Geweigerd op de pagina Beheren.

Opmerking:

Het annuleren van een transactie is een permanente actie die niet ongedaan kan worden gemaakt. De overeenkomst moet helemaal opnieuw worden verzonden, indien nodig.

1. Klik op de pagina Beheren.
  2. Klik eenmaal op de transactie die u wilt annuleren.
  3. Klik op Annuleren in de rechterbovenhoek.
  4. Geef aan of u contact wilt opnemen met de ontvanger.
  5. Voer een opmerking of reden in.
  6. Klik op Annuleren.

Opmerking:

Opmerking: als u liever een uitgebreidere uitleg van het proces wilt, vindt u hier de stap-voor-stap procedure!

Herinneringen: via e-mail geautomatiseerde aansporing instellen of verwijderen

Met herinneringen wordt een e-mail verzonden naar de volgende ondertekenaar, waardoor deze erop wordt geattendeerd dat er een overeenkomst is die op zijn of haar handtekening wacht. Herinneringen kunnen worden ingesteld voor elke transactie in uitvoering, en worden verzonden naar de partijen die u opgeeft.

Een herinnering plaatsen

1. Ga als afzender van de overeenkomst naar de pagina Beheren.
  2. Klik eenmaal op de overeenkomst.
  3. Klik op het tabblad Herinneren aan de rechterkant van de pagina.
  4. Controleer de deelnemers voor wie u een herinnering wilt instellen.
  5. Geef aan of de herinnering met een bepaalde regelmaat of op een specifieke datum moet worden verzonden.
  6. Voeg een bericht toe dat in de e-mailherinnering wordt weergegeven.
  7. Klik op Herinnering instellen.

Een herinnering annuleren

1. Ga als afzender van de overeenkomst naar de pagina Beheren.
  2. Klik eenmaal op de overeenkomst.
  3. Klik op het tabblad Herinneren aan de rechterkant van de pagina.
  4. Klik op het pictogram van de prullenbak, naast de herinnering.

Opmerking:

Opmerking: als u liever een uitgebreidere uitleg van het proces wilt, vindt u hier de stap-voor-stap procedure!

Vervaldatums: einddatums instellen of verlengen

Als u een vervaldatum voor een overeenkomst instelt, wordt de transactie na het ingestelde aantal dagen automatisch geannuleerd. Deze datum kan ook worden bewerkt om toe te staan dat het document gedurende een bepaalde periode alsnog kan worden ondertekend.

Opmerking:

Wanneer een overeenkomst is verlopen, wordt de transactie geannuleerd. Het annuleren van een transactie is een permanente actie die niet ongedaan kan worden gemaakt. De overeenkomst moet helemaal opnieuw worden verzonden, indien nodig.

Vervaldatum instellen

1. Selecteer op de pagina Verzenden de optie Een vervaldatumdatum voor dit document instellen onder Verzendopties.
  2. Voer het aantal dagen in dat vóór de vervaldatum valt.
  3. Controleer of de weergegeven projectiedatum klopt.
  4. Ga verder met het verzendproces.

Vervaldatum wijzigen of annuleren

1. Ga als afzender van de overeenkomst naar de pagina Beheren.
  2. Klik eenmaal op de overeenkomst.
  3. Klik op de koppeling Bewerken naast de vervaldatum, in het venster rechtsboven.
  4. Geef aan of u de huidige deadline wilt wijzigen of verwijderen.
    1. Als u de datum wilt wijzigen, stelt u de nieuwe vervaldatum vast.
  5. Geef aan of u de huidige ontvangers op de hoogte wilt brengen.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking:

Opmerking: als u liever een uitgebreidere uitleg van het proces wilt, vindt u hier de stap-voor-stap procedure!

Historie en controlerapporten

Gebeurtenissen voor de transactie kunnen op het tabblad Historie worden gecontroleerd. Dit is een verslag van alle stappen die de overeenkomst tot op heden heeft doorlopen. Het controlerapport is een versie van deze informatie die u in een PDF-bestand kunt opslaan.

1. Ga als afzender van de overeenkomst naar de pagina Beheren.
  2. Klik eenmaal op de overeenkomst.
  3. Klik op het tabblad Historie aan de rechterkant van de pagina.
  4. Controleer de gebeurtenissen voor de overeenkomst.
  5. Klik op de koppeling Controleverslag om een PDF-versie van deze informatie te openen.

Opmerking:

Opmerking: als u liever een uitgebreidere uitleg van het proces wilt, vindt u hier de stap-voor-stap procedure!

Toegang tot een transactie delen

Als afzender van een document kunt u overeenkomsten delen met iedereen die een e-mailadres heeft. Deze functionaliteit is nuttig voor managers en andere personen die verzonden transacties moeten kunnen bekijken.

1. Ga als afzender van de overeenkomst naar de pagina Beheren.
  2. Klik eenmaal op de overeenkomst.
  3. Klik op het tabblad Delen aan de rechterkant van de pagina.
  4. Voer een e-mailadres in waarmee u de overeenkomst wilt delen.
  5. Voer een bericht in.
  6. Klik op de knop Overeenkomst delen.

Opmerking:

Opmerking: als u liever een uitgebreidere uitleg van het proces wilt, vindt u hier de stap-voor-stap procedure!