De services van Adobe Document Cloud eSign services bieden verschillende manieren om een faxtransactie te verzenden, afhankelijk van hoe u (de afzender) wilt dat de ontvangers de transactie ontvangen en retourneren.

Verzend uw document naar een faxnummer

U kunt uw document naar één faxnummer verzenden. De ontvanger kan vervolgens ondertekenen en het ondertekende document terugfaxen met het meegeleverde voorblad van eSign services. Het ondertekende document wordt vervolgens omgezet in een verzegeld pdf-document en in uw Beheerpagina gearchiveerd.

Om een overeenkomst per fax te verzenden:

1. Klik op het tabblad Verzenden.
  2. Voer het faxnummer in (zonder leestekens in het veld Aan:.
  3. Selecteer Handtekening faxen.
  4. Upload het bestand dat u wilt verzenden en klik vervolgens op Verzenden.

Opmerking:

Zorg ervoor dat het faxnummer als alleen getallen wordt weergegeven. Bijvoorbeeld:

• 1324657890
  •  123 465 7890

Streepjes of speciale tekens worden niet geaccepteerd. Bijvoorbeeld:

• (123)4567890
  •  123-456-7890

Opmerking:

U kunt geen aanvullende ontvangers - of een e-mailadres of een ander faxnummer - invoeren in het Aan: veld. Een transactie kan alleen naar één faxontvanger worden verzonden.

Opmerking accountbeheerder: Een accountbeheerder van het Enterprise- of hoger niveau kan deze functie uitschakelen door zich aan te melden en Account > Accountinstellingen > Instellingen te kiezen. Schuif vervolgens omlaag naar de sectie met het label: Toegestane Handtekeningtypes en pas de opties van de volgende instellingen aan:

Schuif omlaag en klik op Opslaan.

Een faxhandtekeningtransactie naar een e-mailadres verzenden

Verzend een faxhandtekeningtransactie naar een e-mailadres. De ontvanger kan het meegeleverde voorblad afdrukken, ondertekenen en terugfaxen. Het ondertekende document dat automatisch wordt teruggezonden updatet de transactiestatus en verzendt het naar de volgende ondertekenaar. Wanneer alle ondertekenaars met succes het ondertekeningsprocedure hebben voltooid, krijgen alle partijen een e-mail met de naam Ondertekend en Gearchiveerd met het ondertekende pdf-bestand bijgevoegd.

Om een faxhandtekeningtransactie naar een e-mailadres te verzenden:

1. Klik op het tabblad Verzenden.
  2. Voer het e-mailadres in in het veld Aan:.
  3. Selecteer Handtekening faxen.
  4. Upload het bestand dat u wilt verzenden en klik vervolgens op Verzenden.

Opmerking:

Een faxhandtekeningtransactie kan naar de e-mailadressen van maximaal vier ondertekenaars worden verzonden. Als u naar meerdere ondertekenaars wilt verzenden, geeft u de extra e-mailadressen in in het Aan:-veld. De ondertekenaars ondertekenen in de volgorde waarin de e-mailadressen zijn ingevoerd.