Overzicht

De Document Cloud eSign services Document API werd ontworpen om uw bestaande toepassing naadloos te integreren zonder dat u een afzonderlijk registratieproces van eSign moet doorlopen. De bijgevoegde toepassing zorgt ervoor dat de afzender een geregistreerde gebruiker van eSign services is. Het systeem registreert de gebruikers automatisch via de API als ze nog niet geregistreerd zijn. Ontvangers moeten niet geregistreerd zijn en eSign services verzorgt alle interactie die nodig is aan de ontvangerszijde.

Specificeer een documentafzender

Er zijn verschillende manieren om een afzender te specificeren bij het starten van een nieuwe transactie met de methode sendDocument. Het gedrag hangt af van de waarden die door de optionele SenderInfo-parameter worden doorgegeven.

• Ongeldige SenderInfo: In dit geval is de afzender van het document de specifieke unieke gebruiker die geassocieerd is met de API-sleutel die wordt gebruikt. Deze methode is geschikt voor het testen en bepaalde, beperkte toepassingen maar is gewoonlijk niet nuttig voor integratie op grote schaal met bestaande gebruikers.
  • SenderInfo met e-mail en wachtwoord: In dit geval is de afzender van het document de gebruiker die de e-mailparameter opgeeft. Het opgegeven wachtwoord moet overeenkomen met het wachtwoord van de gebruiker van EchoSign. Met het oog op een betere integratie kunnen de e-mail en het wachtwoord aan de gebruiker gevraagd worden binnen de context van de toepassing wanneer het document op het punt staat verzonden te worden. De toepassing kan anderzijds ook het e-mailadres en het wachtwoord onthoudenomdat de toepassing de gebruiker aanmaakte of omdat de gebruiker deze informatie eerder al verstrekte en ze in het cachegeheugen is opgeslagen.
  • SenderInfo  met e-mail en zonder wachtwoord: In dit geval is de afzender van het document de gebruiker die de e-mailparameter specificeert. Het wachtwoord moet null zijn. EchoSign controleert of de API-aanroeper en de bedoelde afzender tot dezelfde account behoren, maar vereist of controleert het wachtwoord niet. Deze methode is soms geschikt voor API-integratie binnen een specifieke organisatie, maar biedt minder individuele beveiliging. Dit verificatiemodel moet expliciet door de hoofdaccounthouder aangevraagd worden om beschikbaar te zijn voor gebruik door de EchoSign API.

accountbeheer van eSign services

Zoals eerder is uitgelegd wilt u in de meeste gevallen het e-mailadres en het wachtwoord van de gebruiker opgeven in wiens naam u het document verzendt. De volgende sectie bevat een uitleg van de verschillende manieren waarop de informatie kan worden verkregen.

De gebruiker vragen

De gebruiker vragen naar zijn e-mailadres en wachtwoord voor zijn eSign services als onderdeel van de verzendingsprocedure. U kunt de verifyUser-methode gebruiken om te controleren of de gebruiker geregistreerd is bij eSign services en of het wachtwoord geldig is. Als de gebruiker niet geregistreerd is, kunt u hem vragen zijn eigen account voor eSign services aan te maken of een account voor hem aanmaken (zie hieronder).

Account aanmaken

Wanneer uit een aanroep naar verifyUser blijkt dat er geen gebruiker met dit e-mailadres bestaat, kunt u in het programma een gebruiker van eSign services aanmaken door createUser aan te roepen. Als het aanmaken van een gebruiker met succes gebeurt, kunnen het e-mailadres en het wachtwoord die u hebt ingevoerd nu gebruikt worden als de SenderInfo voor uw document.

Account onthouden

Na één van de scenario's hierboven, kunt u het e-mailadres en het wachtwoord van de gebruiker onthouden en gebruiken als SenderInfo voor het verzenden van documenten in naam van die gebruiker. De gebruiker kan zich op elk ogenblik aanmelden op zijn account voor eSign services en zijn wachtwoord wijzigen. Uw toepassing moet dan ook een eerder opgeslagen wachtwoord ongeldig kunnen maken.

Conclusie

Er zijn een aantal verschillende manieren om de identiteit van de afzender te bepalen bij het gebruik van de eSign services Document API. Lees de informatie hierboven om te bepalen welke methode geschikt is voor uw toepassing. Als u vragen hebt, aarzel niet om contact met ons op te nemen.