Nadat er een overeenkomst is getekend in Salesforce, wordt de status van de overeenkomst niet bijgewerkt naar Getekend. Bijvoorbeeld: de status staat nog steeds op concept in plaats van Getekend.

Dergelijke statusproblemen treden op wanneer de automatische statusupdategebruiker niet op de juiste wijze is geconfigureerd. U kunt de automatische statusupdategebruiker configureren door geldige Salesforce-beheerdersreferenties toe te voegen. Meestal wordt de automatische statusupdategebruiker (ASUG) verkeerd geconfigureerd wanneer het wachtwoord van de Salesforce-beheerder verloopt en de ASUG niet wordt bijgewerkt met het nieuwe wachtwoord.

Wanneer de eSign-applicatie er niet in slaagt om de status van een overeenkomst bij te werken, wordt de API-/integratiesleutelgebruiker (versie 15 of eerder) of de verificatiegebruiker (versie 16 of later) ook op de hoogte gebracht via e-mail.

Oplossing

1. Ga naar het tabblad Beheerder in eSign Services (het vroegere tabblad Beheerder in EchoSign).

2. Ga naar het tabblad Accountinstellingen

3. Klik op de koppeling Salesforce-gebruikersnaam of -wachtwoord bijwerken om automatische statusupdates in te schakelen.

4. Voer geldige Salesforce-beheerdersreferenties
    in.

5. Een groen succesbericht geeft aan dat de ASUG juist is ingesteld.

Bestaande overeenkomsten met een verkeerde status

Zodra de ASUG is ingesteld, moet u bestaande overeenkomsten met een verkeerde status manueel bijwerken.

Als u de eSign-applicatie versie 15 of later gebruikt, is dat heel eenvoudig:

1. Ga naar het tabblad Overeenkomsten.

2. Maak een weergave met alle overeenkomsten zonder de status Getekend.

3. Selecteer alle overeenkomsten in deze weergave en klik op de knop Bijwerken.

Als u versie 14 of eerder van eSign gebruikt voor de Salesforce-applicatie

Ga naar Instellingen > Geïnstalleerde pakketten om te bepalen welke versie van onze applicatie is geïnstalleerd.

Versie 14 en eerder hebben de batchfunctie niet. Wij raden u aan om de applicatie bij te werken naar de huidige versie via de Salesforce AppExchange.

Als u de applicatie niet kunt bijwerken, gebruikt u de gegevenslader om de overeenkomsten met een verkeerde status te exporteren. Werk daarna het .csv-bestand en de statuskolom bij.