Document Cloud-services en beveiliging

Bij Adobe nemen we de beveiliging van onze services serieus, en de bescherming van onze klanten heeft onze hoogste prioriteit. We begrijpen dat sterke beveiligingsoplossingen betrekking hebben op personen, processen en technologie.

De volgende informatie is van toepassing op de Adobe Document Cloud-services, waaronder Adobe ExportPDFAdobe PDF Pack, Adobe Send & Track en Adobe Acrobat.com – Persoonlijke bestandsopslag.

Beveiliging op toepassingsniveau

De Adobe Document Cloud-services gebruiken de allernieuwste technologieën voor internetbeveiliging. Wanneer u toegang hebt tot de services, wordt SSL-technologie (Secure Sockets Layer) gebruikt voor zowel serververificatie als gegevenscodering. Hierdoor zijn uw gegevens en documenten alleen beschikbaar voor uzelf en voor de gebruikers die u hebt geautoriseerd. Alle services worden regelmatig gescand met beveiligingstools voor statische codeanalyse en dynamische webtoepassinganalyse.

De Adobe Document Cloud-services verzenden alleen sessiecookies om verificatiegegevens te registreren voor de duur van een specifieke sessie. Het sessiecookie bevat geen gebruikersnaam (Adobe-id) en ook geen wachtwoordgegevens van de gebruiker.

Beveiliging op netwerkniveau

De Adobe Document Cloud-services maken gebruik van de firewallbeveiliging, SSL-codering en eigendomsprotocollen om uw belangrijke informatie te beschermen. Bovendien huren we regelmatig onafhankelijke firma's in om controles uit te voeren op de services en om de beveiliging ervan te beoordelen. Ook helpen deze bedrijven ons om snel veranderende bedreigingen via nieuwe en uiteenlopende aanvalsvectoren tegen te gaan, die continu moeten worden gecontroleerd en onschadelijk gemaakt.

Beveiliging van fysieke faciliteiten

De services van Adobe Document Cloud worden gehost in een beveiligde serveromgeving die een firewall en andere geavanceerde technologie gebruikt om interferentie of toegang door indringers van buitenaf te voorkomen.

De hostingfaciliteiten die door de services van Adobe Document Cloud worden gebruikt, zijn beveiligd door meerdere lagen van hardwarebeveiliging, en alleen gedelegeerde personeelsleden hebben toegang tot de faciliteiten en de servers. Bovendien wordt alle toegang geregistreerd. Alle apparatuur in het gegevenscentrum is uitgerust met fysieke beveilingsmaatregelen om gegevensdiefstal en omgevingsrisico's te voorkomen, om te voorkomen dat activa verloren of beschadigd raken of worden gewijzigd, en om onderbrekingen in bedrijfsactiviteiten te vermijden.