• Hoewel je Lightroom 6 met een licentie voor onbepaalde tijd kunt blijven kopen en gebruiken, biedt Adobe geen updates van de software meer. Overweeg daarom een upgrade naar het Creative Cloud Fotografielidmaatschap, zodat je de nieuwste updates voor Lightroom Classic CC en het gloednieuwe Lightroom CC krijgt en zeker weet dat de software werkt met RAW-bestanden van de nieuwste camera's.
  • Door een wijziging in API-gedrag die is geïntroduceerd door Facebook, werkt de publicatieservice van Facebook niet meer in Lightroom 6 met een licentie voor onbepaalde tijd. Lees dit technische artikel voor meer informatie.

Lightroom 6 downloaden (licentie voor losse app)

Je kunt Lightroom 6 kopen met een licentie voor een losse app (zonder een Creative Cloud-lidmaatschap) en downloaden en installeren op je desktop. Lightroom is ook opgenomen in het Creative Cloud Fotografielidmaatschap en het lidmaatschap Creative Cloud Alle apps.

Opmerking:

Als je al een Creative Cloud-lidmaatschap hebt, hoef je Lightroom 6 niet aan te schaffen. Zie Je Creative Cloud-apps downloaden.

1. Meld je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID en wachtwoord of met je socialmedia-account (Facebook of Google). Als je geen Adobe ID hebt, klik je op Een Adobe ID aanvragen en volg je de aanwijzingen op het scherm.

2. Ga naar de Adobe-productcatalogus. Blader omlaag om Photoshop Lightroom 6 te zoeken en klik op Nu kopen.

Het item wordt vernieuwd, waarna beschikbare productopties worden weergegeven.

3. Voer je e-mailadres in, kies de gewenste productoptie, zoals Volledige licentie of Licentie-upgrade, en klik op Doorgaan.

Upgrade of volledige versie
  4. Voer je betalingsmethode in en controleer Type, Platform, Taal en Aantal van je bestelling. Klik op Veilige bestelling plaatsen.

Een veilige bestelling plaatsen voor Lightroom 6 (licentie voor losse app)

Als je Licentie-upgrade hebt gekozen, moet je tijdens de installatie en activering van het product het serienummer van je eerder aangeschafte Lightroom-product opgeven.

Als het scherm met het serienummer niet wordt weergegeven nadat je je hebt aangemeld met je Adobe ID, raadpleeg je Een proefversie van Lightroom CC omzetten in een gelicentieerd Lightroom 6-exemplaar.

5. Er wordt een scherm ter bevestiging van je bestelling weergegeven. Klik in de sectie Besteloverzicht op Downloaden.

Het scherm Jouw downloads verschijnt. Noteer het serienummer van je product.

6. Als je Lightroom 6 naar je computer wilt downloaden, klik je op de koppeling Downloaden voor je besturingssysteem (Windows of Mac OS).

Lightroom 6 downloaden

Opmerking:

Afhankelijk van de snelheid van het netwerk en de computer kan het enige tijd duren voordat Lightroom is gedownload.

Opmerking:

Problemen met je download? Zie Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen.

7. Als je Lightroom wilt installeren, dubbelklik (Windows) of klik (Mac OS) je op het gedownloade bestand.

8. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Windows: volg de aanwijzingen op het scherm van het installatieprogramma van Lightroom 6 om het gedownloade bestand uit te pakken en het installatieproces te starten.
    • Mac OS: dubbelklik in het Lightroom 6-venster dat verschijnt op Installeren.

Opmerking:

Als wordt gevraagd of je zeker weet dat je de applicatie wilt openen, klik je op Openen.

9. Klik op de welkomstpagina op Installeren - Ik heb dit product aangeschaft.

10. Als je daarom wordt gevraagd, meld je je aan met je Adobe ID en wachtwoord of met je socialmedia-account (Facebook of Google).

11. Accepteer de softwarelicentieovereenkomst van Adobe.

12. Voer het serienummer van Lightroom in dat je ontving toen je de aankoop voltooide en klik op Volgende.

Serienummer invoeren
  13. Klik in het scherm Opties dat wordt weergegeven op Installeren.

Lightroom 6 wordt op dezelfde locatie geïnstalleerd als de locatie waar andere applicaties doorgaans worden geïnstalleerd, zoals de map Program Files (Windows) of de map Programma's (Mac OS). De applicatie is op dezelfde manier toegankelijk als elke andere applicatie op je computer.