Databaseverbindingen voor ColdFusion-ontwikkelaars

Opmerking:

De gebruikersinterface van Dreamweaver CC en hoger is vereenvoudigd. Daarom zijn sommige opties die in dit artikel worden beschreven, niet beschikbaar in Dreamweaver CC en hoger. Zie dit artikel voor meer informatie.

Verbinding maken met een ColdFusion-database

Wanneer u een ColdFusion webtoepassing ontwikkelt in Dreamweaver, maakt u verbinding met een database door een ColdFusion-gegevensbron te selecteren die is gedefinieerd in Dreamweaver of in ColdFusion Administrator, de beheersconsole van de server.

Voordat u een verbinding met een database tot stand brengt, moet u eerst een ColdFusion-webtoepassing instellen. Ook moet u een database instellen op uw lokale computer of op een systeem waartoe u toegang hebt via een netwerk of FTP-server.

Zorg ervoor dat u in Dreamweaver opgeeft waar de ColdFusion-gegevensbronnen te vinden zijn. Op het moment van het ontwerpen plaatst Dreamweaver scripts in een map op de computer met ColdFusion om de ColdFusion-gegevensbronnen op te halen. U moet deze map opgeven in de testservercategorie van het dialoogvenster voor de sitedefinitie.

Vervolgens moet u een ColdFusion-gegevensbron maken in Dreamweaver of in ColdFusion Administrator (als er niet al een bestaat). Zodra u een ColdFusion-gegevensbron hebt gemaakt, kunt u deze in Dreamweaver gebruiken om verbinding met de database te maken.

Een ColdFusion-gegevensbron maken of aanpassen

Voordat u database-informatie op uw pagina kunt gebruiken, moet u eerst een ColdFusion-gegevensbron maken. Als u werkt met ColdFusion MX 7 of later, kunt u de gegevensbron rechtstreeks in Dreamweaver maken of aanpassen. Als u werkt met ColdFusion MX, moet u ColdFusion MX Administrator, de beheerconsole van de server, gebruiken om de gegevensbron te maken of aan te passen. In dat geval kunt u nog steeds Dreamweaver gebruiken om ColdFusion MX Administrator te openen.

Een ColdFusion-gegevensbron maken of aanpassen wanneer wordt gewerkt met ColdFusion MX 7 of later

 1. Zorg ervoor dat er een computer met ColdFusion MX 7 of later is gedefinieerd als testserver voor uw site.
 2. Open een willekeurige ColdFusion-pagina in Dreamweaver.
 3. Als u een nieuwe gegevensbron wilt maken, klikt u op de plusknop (+) in het deelvenster Databases (Venster > Databases) en voert u de parameterwaarden in voor het databasestuurprogramma.
  Opmerking:

  In Dreamweaver wordt de plusknop alleen weergegeven als u werkt met ColdFusion MX 7 of later.

 4. Als u een gegevensbron wilt aanpassen, dubbelklikt u op de databaseverbinding in het deelvenster Databases en voert u uw wijzigingen in.

  U kunt alle parameters bewerken behalve de naam van de gegevensbron. Zie de documentatie van de leverancier van het stuurprogramma of raadpleeg uw systeembeheerder voor meer informatie.

Een ColdFusion-gegevensbron maken of aanpassen wanneer u werkt met ColdFusion MX 6.1 of 6.0

 1. Open een willekeurige ColdFusion-pagina in Dreamweaver.
 2. Klik in Dreamweaver op de werkbalk van het deelvenster Databases (Venster > Databases) op Gegevensbronnen aanpassen.
 3. Meld u aan bij ColdFusion MX Administrator en maak een nieuwe gegevensbron of pas een gegevensbron aan.

  Voor instructies, zie ColdFusion Help (Help > ColdFusion Help).

  U moet bepaalde parameterwaarden opgeven om de ColdFusion-gegevensbron te maken. Zie de documentatie van de leverancier van het stuurprogramma of raadpleeg uw systeembeheerder voor de parameterwaarden voor uw specifieke databasestuurprogramma.

  Zodra u een ColdFusion-gegevensbron hebt gemaakt, kunt u deze in Dreamweaver gebruiken.

Verbinding maken met de database in Dreamweaver

Zodra u een ColdFusion-gegevensbron hebt gemaakt, kunt u deze in Dreamweaver gebruiken om verbinding met de database te maken.

Open een willekeurige ColdFusion-pagina in Dreamweaver en open vervolgens het deelvenster Databases (Venster > Databases). In het paneel moeten uw ColdFusion-gegevensbronnen worden weergegeven.

Als de gegevensbronnen niet worden weergegeven, loopt u de checklist in het paneel na. Zorg ervoor dat u in Dreamweaver opgeeft waar de ColdFusion-gegevensbronnen te vinden zijn. Geef in de testservercategorie van het dialoogvenster voor de sitedefinitie de hoofdmap van de site op de computer op, waarop ColdFusion wordt uitgevoerd.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account