Gebruik Design-Time stijlbladen om door een CSS-stijlpagina toegepast ontwerp weer te geven of te verbergen terwijl u in een Dreamweaver-document werkt.

Opmerking:

in Dreamweaver CC en hoger is het deelvenster CSS-stijlen vervangen door CSS ontwerpen. Zie CSS ontwerpen voor meer informatie.

Met Design-Time stijlbladen kunt u door een CSS-stijlpagina toegepast ontwerp weergeven of verbergen terwijl u in een Dreamweaver-document werkt. U kunt deze optie bijvoorbeeld gebruiken om het effect van een Macintosh-specifieke of een Windows-specifieke stijlpagina op te nemen of uit te sluiten, terwijl u een pagina ontwerpt.

Design-Time stijlbladen zijn alleen van toepassing terwijl u in het document werkt; wanneer de pagina wordt weergegeven in het venster van een browser, worden alleen de stijlen die daadwerkelijk zijn gekoppeld aan of ingebed in het document, in een browser weergegeven.

Opmerking:

U kunt stijlen ook in- of uitschakelen voor een gehele pagina met behulp van de werkbalk Stijl renderen. Als u de werkbalk wilt weergeven, selecteert u Beeld > Werkbalken > Stijl renderen. De knop Weergave van CSS-stijlen in- of uitschakelen (de knop uiterst rechts) werkt onafhankelijk van de andere mediaknoppen op de werkbalk.

Als u een Design-Time stijlpagina wilt gebruiken, gaat u als volgt te werk.

1. Open het dialoogvenster Design-Time stijlbladen op een van de volgende manieren:
    • Klik met de rechtermuisknop in het deelvenster CSS-stijlen en selecteer in het contextmenu Design-Time.

• Selecteer Opmaak > CSS-stijlen > Design-Time.

2. Stel in het dialoogvenster opties in voor het weergeven of verbergen van de geselecteerde stijlpagina:
    • Voor het weergeven van een CSS-stijlpagina tijdens de ontwerptijd klikt u op de knop Plus (+) boven Alleen weergeven tijdens ontwerptijd en bladert u vervolgens in het dialoogvenster Een stijlpagina selecteren naar de CSS-stijlpagina die u wilt weergeven.

• Voor het verbergen van een CSS-stijlpagina tijdens de ontwerptijd klikt u op de knop Plus (+) boven Verbergen tijdens ontwerptijd en bladert u vervolgens in het dialoogvenster Een stijlpagina selecteren naar de CSS-stijlpagina die u wilt verbergen.

• Voor het verwijderen van een stijlpagina uit een van de twee lijsten klikt u op de stijlpagina die u wilt verwijderen, en klikt u vervolgens op de juiste minknop (–).

3. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

Het deelvenster CSS-stijlen wordt mét de namen van geselecteerde stijlpagina's bijgewerkt met een aanduiding “verborgen" of “ontwerp" om de status van de stijlpagina's te weerspiegelen.