Gebruik Design-Time stijlbladen om door een CSS-stijlpagina toegepast ontwerp weer te geven of te verbergen terwijl u in een Dreamweaver-document werkt.

Opmerking:

in Dreamweaver CC en hoger is het deelvenster CSS-stijlen vervangen door CSS ontwerpen. Zie CSS ontwerpen voor meer informatie.

Met Design-Time stijlbladen kunt u door een CSS-stijlpagina toegepast ontwerp weergeven of verbergen terwijl u in een Dreamweaver-document werkt. U kunt deze optie bijvoorbeeld gebruiken om het effect van een Macintosh-specifieke of een Windows-specifieke stijlpagina op te nemen of uit te sluiten, terwijl u een pagina ontwerpt.

Design-Time stijlbladen zijn alleen van toepassing terwijl u in het document werkt; wanneer de pagina wordt weergegeven in het venster van een browser, worden alleen de stijlen die daadwerkelijk zijn gekoppeld aan of ingebed in het document, in een browser weergegeven.

Opmerking:

U kunt stijlen ook in- of uitschakelen voor een gehele pagina met behulp van de werkbalk Stijl renderen. Als u de werkbalk wilt weergeven, selecteert u Beeld > Werkbalken > Stijl renderen. De knop Weergave van CSS-stijlen in- of uitschakelen (de knop uiterst rechts) werkt onafhankelijk van de andere mediaknoppen op de werkbalk.

Als u een Design-Time stijlpagina wilt gebruiken, gaat u als volgt te werk.

 1. Open het dialoogvenster Design-Time stijlbladen op een van de volgende manieren:
  • Klik met de rechtermuisknop in het deelvenster CSS-stijlen en selecteer in het contextmenu Design-Time.

  • Selecteer Opmaak > CSS-stijlen > Design-Time.

 2. Stel in het dialoogvenster opties in voor het weergeven of verbergen van de geselecteerde stijlpagina:
  • Voor het weergeven van een CSS-stijlpagina tijdens de ontwerptijd klikt u op de knop Plus (+) boven Alleen weergeven tijdens ontwerptijd en bladert u vervolgens in het dialoogvenster Een stijlpagina selecteren naar de CSS-stijlpagina die u wilt weergeven.

  • Voor het verbergen van een CSS-stijlpagina tijdens de ontwerptijd klikt u op de knop Plus (+) boven Verbergen tijdens ontwerptijd en bladert u vervolgens in het dialoogvenster Een stijlpagina selecteren naar de CSS-stijlpagina die u wilt verbergen.

  • Voor het verwijderen van een stijlpagina uit een van de twee lijsten klikt u op de stijlpagina die u wilt verwijderen, en klikt u vervolgens op de juiste minknop (–).

 3. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

  Het deelvenster CSS-stijlen wordt mét de namen van geselecteerde stijlpagina's bijgewerkt met een aanduiding “verborgen" of “ontwerp" om de status van de stijlpagina's te weerspiegelen.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid