Wanneer u de Edge Animate CC (2014-versie) start, verschijnt er een fout in het Welkomstscherm.

Wanneer Edge Animate CC (2014-versie) wordt gestart, verschijnt het volgende foutbericht in het Welkomstscherm:

Dit foutbericht wordt ook weergegeven in Fase tijdens het maken van een nieuw bestand (Bestand > Nieuw).

Aanvullende informatie

Edge Animate maakt intern verbinding met de TPC-poort 54321. Als deze poort al door een andere toepassing wordt gebruikt, ziet u het bovenstaande foutbericht in Fase.

Oplossing

Controleer of de TPC-poort 54321 beschikbaar is voor Edge Animate door de volgende stappen uit te voeren:

Windows:

1. Sluit Edge Animate.
  2. Controleer alle processen en poorten die momenteel in gebruik zijn op uw computer. Hiervoor gebruikt u TCPView. Download TCPView door hier te klikken.
  3. Start TCPView. Sorteer op poortnummer en controleer of 54321 wordt vermeld. Als het wordt vermeld, sluit u het programma dat de poort gebruikt.
  4. Start Edge Animate opnieuw.

Mac:

1. Sluit Edge Animate.
  2. Als u wilt nagaan of poort 54321 door een andere toepassing wordt gebruikt, voert u de volgende opdracht uit in uw terminalvenster:
  3. lsof –n | grep 54321 | awk ‘{print $2}’

Als een andere toepassing 54321 gebruikt, retourneert deze opdracht de proces-ID van de toepassing. Noteer de proces-ID.

4. Om het proces te vinden dat de poort gebruikt, voert u de volgende opdracht in de terminal uit:
  5. ps <process_ID_returned_in_the_previous_step>

6. Sluit of stop het proces dat wordt geretourneerd door de bovenstaande opdracht.
  7. Start Edge Animate opnieuw.