In de Admin Console kunnen beheerders de Adobe-software en -gebruikers van hun organisatie op één plek beheren. Hiermee is het beheer van licenties en gebruikers eenvoudig, of u nu een team van 5 of een onderneming van 5000 personen hebt. Zoals u wellicht hebt gehoord, werken we hard aan het verbeteren van de Admin Console en we willen u graag een sneak preview geven van wat er dit jaar nog komen gaat.

Overzicht van de Admin Console

Vanaf 25 juli 2017 zullen steeds meer organisaties de nieuwe Admin Console zien wanneer ze zich aanmelden bij https://adminconsole.adobe.com/enterprise of https://adminconsole.adobe.com/team. Elke maand komt de console voor meer klanten beschikbaar en in april zullen alle klanten toegang hebben.

Gevolgen voor klanten

Aangezien deze wijziging uitsluitend betrekking heeft op de Admin Console, heeft dit geen gevolgen voor de eindgebruikers. Al uw inhoud en gegevens worden samen met u naar de nieuwe Admin Console overgezet en u hoeft geen verdere stappen te ondernemen.

Wat er verandert

Nieuwe vormgeving

We verbeteren de algehele bruikbaarheid, met inbegrip van navigatie, workflows en gebruikersbeheer. Het nieuwe ontwerp is in lijn met het algemene design van Adobe, wat betekent dat de navigatie en andere onderdelen overeenkomen met die van onze andere producten.

Meer aanwijzingen en meldingen in de console

De nieuwe Admin Console leidt u door de stappen die u moet uitvoeren om ervoor te zorgen dat de Adobe-producten terechtkomen bij de mensen die ze nodig hebben. En u kunt gemakkelijk zien of we u iets willen vertellen in ons speciale meldingencentrum of in banner-achtige waarschuwingen.

Vereenvoudigde pakketten, rechtstreeks in de cloud

Creative Cloud-klanten hebben twee hoofdopties voor de distributie: selfservice of beheerde installatie. Selfservice biedt de minste overhead voor de IT-afdeling en biedt eindgebruikers de meeste zeggenschap. Daarom is dit onze aanbevolen methode. Als de IT-afdeling echter meer controle wil, kunnen ze de opties voor beheerde installatie gebruiken die Adobe biedt. Nieuw in deze versie is de mogelijkheid om aangepaste pakketten rechtstreeks in de console te maken. U hoeft dus niet Creative Cloud Packager te downloaden en te installeren.

Gebruikersbeheer

We centraliseren gebruikersbeheer, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om een gebruiker te vinden. En beheerders met een teamproduct (Creative Cloud voor teams, Acrobat DC, Captivate en Presenter) kunnen hun gebruikers groeperen, zodat eenvoudig rapporten kunnen worden gemaakt.

Verlengen via VIP (Value Incentive Plan)

Licenties verlengen via VIP wordt een fluitje van een cent. Verlengingen bieden een consistente en realtime weergave van licentietoewijzingen, met inbegrip van gebruikers die geen toegang meer hebben nadat de verlengingsperiode is afgelopen. Er is geen verwarring meer over wie is verlengd en wie niet. Ook het beheer wordt vereenvoudigd: tijdens het verlengen kunt u dezelfde pagina gebruiken om gebruikers toe te voegen en te verwijderen voor een gestroomlijnde workflow.

Uitnodigingen en rechten voor producten

De manier waarop uw gebruikers toegang krijgen tot producten en beheerdersrollen wordt aanzienlijk verbeterd:

Adobe ID

Gebruikers krijgen direct toegang en u hoeft niet te wachten totdat de gebruiker een uitnodiging accepteert voordat u hem of haar rechten op producten kunt geven.

Enterprise ID

Er wordt geen afzonderlijke e-mail meer verzonden waarin we u eraan herinneren dat u uw profiel moet voltooien.

Enterprise en Federated ID

Uitgebreide welkomstmails waarin een omleiding naar een bestemmingspagina is toegevoegd, direct na de verificatie.

Blijf op de hoogte

Op deze pagina vindt u meer informatie, maar neem contact op met uw Adobe-accountmanager als u vragen hebt. Voordat we deze wijzigingen doorvoeren, ontvangt u ter herinnering een geautomatiseerde e-mail van adminconsole@adobe.com.

Veelgestelde vragen

Verlies ik de toegang tot bestaande functies of configuraties die ik heb gemaakt?

U raakt niets kwijt van wat u al hebt gedaan in de Admin Console. De overgang is niet van invloed op uw eindgebruikers en al uw inhoud blijft intact.

Wanneer word ik overgezet naar de nieuwe console?

We beginnen de overgang op 25 juli en daarna maandelijks totdat alle gebruikers zijn overgezet naar de nieuwe versie. Voordat we deze wijzigingen doorvoeren, ontvangt u ter herinnering een geautomatiseerde e-mail van adminconsole@adobe.com.

Merken mijn gebruikers hier iets van?

Deze wijziging heeft uitsluitend betrekking op de Admin Console en heeft dus geen gevolgen voor de eindgebruikers.

Is er actie van mijn kant vereist?

De beheerder hoeft niets te doen. Als u eenmaal toegang hebt tot de nieuwe Admin Console, kunt u het beste de handleiding Aan de slag doornemen om alle toeters en bellen te bekijken.

Wanneer wordt de huidige console teruggetrokken?

Uw huidige console wordt teruggetrokken zodat u bent overgestapt op de nieuwe versie. Nadat alle consoles zijn gemigreerd, wordt de oude versie overal uit roulatie genomen.

Met wie kan ik contact opnemen met vragen?

Neem contact op met uw Adobe-accountmanager of de klantenondersteuning.

Ik heb openstaande uitnodigingen in mijn console. Wat gebeurt daarmee tijdens de migratie?

Als een openstaande uitnodiging minder dan 30 dagen oud is, wordt deze automatisch geaccepteerd. Als de uitnodiging meer dan 30 dagen oud is, verloopt deze en moet u deze gebruikers opnieuw uitnodigen. Dit geldt voor uitnodigingen voor teamproducten, uitnodigingen voor extra beheerders voor teamproducten en uitnodigingen voor eindgebruikers om deel te nemen aan een ondernemingsprogramma.