Veelgestelde vragen over wijzigingen in facturering voor Enterprise-licentieovereenkomst

Omdat we de klantervaring voor de Enterprise-licentieovereenkomst (ETLA) willen blijven verbeteren en optimaliseren, wordt er op 6 oktober 2017 een nieuw proces geïmplementeerd voor het verstrekken van ETLA-facturen dat van invloed is op de manier waarop producten zonder serienummer worden gefactureerd.

Orders voor producten zonder serienummer worden verwerkt via een nieuwe workflow. Hierdoor verandert de manier waarop facturen eruitzien en worden aangeleverd.

De nieuwe facturen voor producten zonder serienummer worden verzonden in de PDF-indeling. De nieuwe factuurindeling bevat informatie in een gebruikersvriendelijke lay-out met een overzicht van belastingen en een uitsplitsing van de toepasselijke belastingen per regelitem.

Producten zonder serienummer zijn onder andere Acrobat, Creative Cloud Alle apps en losse apps, Adobe Stock en Adobe Acrobat Sign. De workflow voor producten met serienummer verandert niet.

Nee, deze wijzigingen zijn niet van invloed op producten met serienummer, zoals Acrobat, Creative Cloud Alle apps en losse apps, Cold Fusion en PPBU-producten (Captivate, FrameMaker, RoboHelp).

Orders voor producten zonder serienummer worden verwerkt via een nieuwe workflow en kunnen niet worden weergegeven in LWS. Facturen voor alle ETLA-orders kunnen worden bekeken op de klantinformatiesite van Adobe (ACIS).

Als u geen toegang hebt tot ACIS of als u toegang wilt geven aan andere contactpersonen, moet u een verzoek sturen naar acis@adobe.com.

De contactpersoon voor distributie die staat vermeld op de Adobe ETLA, ontvangt een melding met een overzicht van de aankoop. Verkooppartners en leveranciers ontvangen kopieën van deze meldingen.

U moet contact opnemen met de klantenondersteuning voor ondernemingen (ECS) om een nieuwe contactpersoon toe te voegen of naar het tabblad Ondersteuning in de Adobe Admin Console gaan voor hulp bij het toevoegen van een nieuwe klantbeheerder.

Bevestigingsmails kunnen niet opnieuw worden verzonden. Als uw klant de bevestigingsmail niet heeft ontvangen, zorg dan dat de klant de mappen voor ongewenste e-mail controleert, de regels of filters voor e-mail controleert of zoekt naar e-mail van message@adobe.com.

De klant ontvangt mogelijk twee facturen voor producten met en zonder serienummer, zelfs als deze deel uitmaken van dezelfde ETLA-overeenkomst.

Ja, facturen voor producten zonder serienummer worden in de PDF-indeling verzonden naar de contactpersoon voor facturering totdat dit volledig is getest door het EDI-team van de partner. De betalingsvoorwaarden blijven gelijk. Facturen voor producten met serienummer worden nog steeds aangeleverd via EDI.

Nee, deze wijzigingen gelden alleen voor ETLA.

De wijzigingen gelden niet voor VIP, CLP, TLP en FLP.

  • Als de correctie-inkooporder voor de ETLA wordt ontvangen vóór de verlengingsdatum, doet Adobe zijn best om één factuur te versturen (twee als zowel producten met als zonder serienummer worden gekocht) voor de aanvullende licenties die worden gedistribueerd boven de eerder aangeschafte licenties. 
    • In sommige gevallen kan Adobe aparte facturen verzenden voor het afgelopen jaar en de resterende jaren van de ETLA.
  • Als de correctie-inkooporder voor de ETLA wordt ontvangen op of na de verlengingsdatum, stuurt Adobe één factuur (of twee als zowel producten met als zonder serienummer worden aangeschaft).

Op de licentiewebsite (LWS) van Adobe worden geen bestellingen of licentiecertificaten weergegeven voor producten zonder serienummer die worden verwerkt via de nieuwe workflow.

Licentiecertificaten worden alleen verstrekt voor producten met serienummer met een licentie voor onbepaalde tijd. ETLA-klanten tekenen een contractuele overeenkomst met de voorwaarden van hun lidmaatschap.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online