Kan geen PDF-formulieren invullen of opslaan

U kunt geen PDF-formulier invullen of opslaan in Adobe Reader.

Probeer een van de volgende oplossingen voor het probleem:

Oplossing 1: als de PDF geen formuliervelden heeft, schakelt u het Typewriter-programma in

1. Schakel het Typewriter-programma in voor de pdf.

• Met Adobe Acrobat:
      Opmerking: minstens één Acrobat Professional-client moet zijn geïnstalleerd.
      1. Open het PDF-bestand in Acrobat Professional.
      2. Kies Opties > Typewriter > Typewriter-programma inschakelen in Adobe Reader.
      3. Sla de PDF op.
    • Met Reader Extensions Server:
      Opmerking: zorg ervoor dat u een Reader Extensions-server hebt geïnstalleerd in uw organisatie.
      1. Ga naar het ReaderExtensions-serverportaal (http://[servernaam]:[poort]/ReaderExtensions).
      2. Upload het PDF-bestand.
      3. Vul het PDF-formulier in.
      4. Sla het resulterende PDF-bestand op uw computer op.
  2. Open het PDF-bestand in Adobe Reader en kies Opties > Typewriter om toegang te krijgen tot het Typewriter-programma.

3. Gebruik het Typewriter-programma om tekens over de PDF-inhoud heen te typen.

Opmerking: het Typewriter-programma is alleen beschikbaar voor statische PDF-bestanden, niet voor dynamische bestanden, omdat het deel uitmaakt van de opmerkingsfunctie.

Oplossing 2: sla formuliergegevens op die u hebt ingevoerd in de PDF-formuliervelden door een upgrade naar Adobe Reader XI uit te voeren

Adobe Reader XI staat het opslaan van formuliergegevens naar PDF toe.

Oplossing 3: voor Adobe Reader X of eerder vraagt u aan de ontwerper van het formulier om de juist PDF-rechten in te schakelen met Reader Extensions Server

Opmerking: de ontwerper van het formulier moet Reader Extensions Server hebben geïnstalleerd in zijn/haar organisatie om deze stappen uit te voeren.

1. Ga naar het ReaderExtensions-serverportaal (http://[servernaam]:[poort]/ReaderExtensions).
  2. Upload het PDF-bestand.
  3. Selecteer de Gebruiksrechten die u wilt toepassen voor de PDF (u vereist Form Fill-In als u het PDF-formulier wilt invullen en de gegevens opslaan).

4. Sla het resulterende PDF-bestand op uw computer op.

Opmerking: Adobe Extensions Server is een LiveCycle-product dat is geïmplementeerd in een bedrijfsomgeving. Daarom is deze oplossing niet kosteneffectief als u slechts een klein aantal formulieren of PDF's wilt inschakelen.

Aanvullende informatie

U hebt een licentie voor Adobe Acrobat nodig om wijzigingen aan een PDF-bestand te maken en op te slaan. Wijzigingen die normaal Adobe Acrobat vereisen, bestaan uit tekst invoeren, een PDF-formulier opslaan en opmerkingen toevoegen.