Veilige modus is de standaardgebruikersmodus in Safari 6.1 of hoger, maar deze kan ervoor zorgen dat inhoud niet werkt zoals verwacht. Leer hoe u rich media-inhoud die in Adobe Flash is gemaakt in onveilige modus kunt laten uitvoeren.

Opmerking:

De AIR-gebruikers die de waarschuwing Onbekende uitgever krijgen tijdens het installeren van de toepassingen moeten contact opnemen met de ontwikkelaar van hun app voor een bijgewerkt toepassingsinstallatieprogramma.

Inhoud die niet correct werkt in Safari

Safari 6.1 en hoger spelen rijke media-inhoud standaard in Veilige modus af. De veilige modus beschermt gebruikers door te beperken wat er met inhoud kan worden uitgevoerd die in Adobe Flash is gemaakt. Het is echter mogelijk dat bepaalde inhoud hierdoor niet correct functioneert, zoals installatie van AIR-toepassingen of Adobe Connect-invoegtoepassingen.

Als u het huidige domein vertrouwt, kunt u er via de volgende stappen voor zorgen dat de inhoud in onveilige modus wordt uitgevoerd. In onveilige modus gelden er minder beperkingen voor inhoud, zodat de inhoud correct kan werken.

Dit gedrag is de standaardinstelling voor Safari.

Oplossing voor Safari 11

1. Met de website open kiest u Safari > Voorkeuren.

Kies Voorkeuren
  2. Selecteer het tabblad Websites van het deelvenster Voorkeuren.

Tabblad Websites van het deelvenster Voorkeuren
  3. Selecteer uw website in de lijst van momenteel geopende websites.

4. Terwijl u de Option-/Alt-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt, klikt u op het menu naast de websitenaam die u in stap 3 hebt geselecteerd. Open vervolgens het pop-upmenu in en hef de selectie van Voer uit in veilige modus op.

Voer uit in veilige modus selecteren
  5. Klik op Vertrouw.

Klik op Vertrouw
  6. Klik op Gereed en sluit het paneel Voorkeuren.

7. Laad de browserpagina opnieuw om de wijziging toe te passen.

Oplossing voor Safari 10.0

1. Met de website open kiest u Safari > Voorkeuren.

Kies Voorkeuren
  2. Klik op Plug-in-instellingen op het tabblad Beveiliging van het deelvenster Voorkeuren.

Klik op Plug-in-instellingen
  3. Selecteer uw website in de lijst van momenteel geopende websites.

4. Terwijl u de Option-/Alt-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt, klikt u op het menu naast de websitenaam die u in stap 3 hebt geselecteerd, om het pop-upmenu te openen. Hef de selectie van Voer uit in Veilige modus op.

De selectie van Voer uit in veilige modus opheffen
  5. Klik op Vertrouw.

Klik op Vertrouw
  6. Klik op Gereed en sluit het deelvenster Voorkeuren.

7. Laad de browserpagina opnieuw om de wijziging toe te passen.

Oplossing voor Safari-versies lager dan 10.0

1. Met de website open kiest u Safari > Voorkeuren.

Kies Voorkeuren
  2. Selecteer Beheer website-instellingen op het tabblad Beveiliging in het deelvenster Voorkeuren.

Selecteer Beheer website-instellingen
  3. Selecteer uw website in de lijst van momenteel geopende websites.

4. Selecteer Voer uit in onveilige modus in het pop-upmenu.

Voer uit in veilige modus selecteren
  5. In de waarschuwing die verschijnt, klikt u op Vertrouw.

Klik op Vertrouw
  6. Klik op Gereed en sluit het deelvenster Voorkeuren.

7. Laad de browserpagina opnieuw om de wijziging toe te passen.