Dit document bevat een lijst met GPU-chipsets en grafische stuurprogramma's die niet worden ondersteund door de Stage3D-functie die is geïntroduceerd in Flash Player 11 (bureaublad) en AIR 3 (bureaublad). In dergelijke gevallen wordt uw inhoud nog steeds afgespeeld, maar vallen Flash Player 11 en AIR 3 terug op softwarerendering.

Opmerking:

Door Stage3D-API's te gebruiken, zorgt u ervoor dat uw inhoud sneller wordt afgespeeld (soms ongeveer 10x sneller) in vergelijking met vorige versies van Flash Player of Adobe AIR, zelfs wanneer u softwarerendering gebruikt.

Alle platforms

Wanneer u een “beperkt” Stage3D-profiel gebruikt:

• Alle GPU's die geen ondersteuning bieden voor Pixel Shader versie 2.0 of hoger
  • Chrome VIA-chipset

Wanneer u een “standaard” Stage3D-profiel gebruikt:

• Alle GPU's die geen ondersteuning bieden voor Pixel Shader versie 2.x of hoger
  • Intel GMA's die geen ondersteuning bieden voor Pixel Shader 2.x: 740, i752, IEG, IEG2, GMA 900, GMA 950, GMA 3000, GMA 3100, GMA 3150
  • Chrome VIA-chipset

Windows

Wanneer u een “beperkt” Stage3D-profiel gebruikt, alle grafische stuurprogramma's ouder dan:

• 1 januari 2006 (Flash Player 11.4/AIR 3.4)
  • 1 januari 2005 (Flash Player 11.4/AIR 3.4) voor op Intel GMA gebaseerde kaarten.

Wanneer u een “standaard” Stage3D-profiel gebruikt, alle grafische stuurprogramma's ouder dan:

• 1 januari 2009 (Flash Player 11/AIR 3)
  • 1 januari 2008 (Flash Player 11.2/AIR 3.2)
  • 1 januari 2006 (Flash Player 11.4/AIR 3.4)
  • NVIDIA-stuurprogramma 8.17.11.9621
  • NVIDIA-stuurprogramma 8.17.11.8267
  • Alle Intel GMA-stuurprogramma's voor X.X.10.2021

Mac OS

Wanneer u een “beperkt” Stage3D-profiel gebruikt:

• Alle Intel GMA's
  • ATI Radeon X1600
  • ATI Radeon 2400
  • Firefox 3.6 en eerder
  • Mac OS X 10.5 of eerder

Wanneer u een “standaard” Stage3D-profiel gebruikt:

• Alle Intel GMA's
  • ATI Radeon X1600
  • ATI Radeon 2400
  • Firefox 3.6 en eerder
  • Mac OS X 10.5 of eerder

*Op Linux wordt hardwareversnelling alleen ondersteund in Google Chrome.

*Intel HD GPU wordt volledig ondersteund op zowel Mac OS als Windows.

Aanbeveling

De bijgewerkte stuurprogramma's lossen de softwareterugvallen die u ondervindt waarschijnlijk op. Als u nog steeds softwareterugvallen ondervindt nadat u de stuurprogramma's hebt bijgewerkt, dan wordt uw chipset waarschijnlijk niet ondersteund.

Volg de volgende links voor stuurprogramma-updates:

Uw huidige GPU evalueren

• Als Stage3D wordt weergegeven met behulp van een DirectX- of OpenGL-stuurprogramma, maakt het gebruik van een met hardware versneld oppervlak.
  • Als Stage3D wordt weergegeven met behulp van Software Hw_disabled, maakt het gebruik van softwarerendering.

Het onderstaande SWF-bestand geeft aan of de GPU op uw huidige computer ondersteuning biedt voor Stage3D.

Downloaden