macOS Sierra 10.12.4 reageert niet langer

macOS Sierra 10.12.4 reageert niet langer wanneer u Illustrator CC 2017 of InDesign CC 2017 (release van april 2017) met de GPU ingeschakeld gebruikt.

Oplossing: voer een upgrade uit naar de meest recente versie van macOS

Installeer de nieuwste versies van Adobe Creative Cloud-toepassingen nadat u een upgrade hebt uitgevoerd naar de nieuwste versie van macOS Sierra 10.12.5. Zie Software-updates voor de Mac downloaden voor meer informatie.

Tussenoplossing: schakel de GPU uit (Graphics Processing Unit)

U voorkomt dit probleem terwijl u op macOS 10.12.4 werkt door de GPU vanuit de toepassing uit te schakelen.

1. Start Illustrator.

2. Kies Bewerken > Voorkeuren > Prestaties (Windows) of Illustrator > Voorkeuren > Prestaties (macOS).

3. Hef selectie van GPU Performance inschakelen op.

4. Klik op OK.

5. Sluit Illustrator af en start het programma opnieuw op.

Illustrator loopt vast bij het opstarten na Mavericks-upgrade

Nadat u een upgrade hebt uitgevoerd naar OS X Mavericks 10.9, loopt Illustrator vast wanneer u het programma probeert te starten.

Oplossing

1. Navigeer in de Finder naar de map met de Illustrator-plugins.

2. Verplaats alle plug-ins van derden naar een andere map.

3. (Belangrijk) Houd Command + Option + Shift ingedrukt, start Illustrator en houd de toetsen ingedrukt totdat Illustrator wordt gestart. Met deze stap worden alle Illustrator-voorkeuren gewist.

Opmerking:

U moet dezelfde toetsenbordcombinatie (Command + Option + Shift) in dezelfde volgorde als hierboven indrukken.

4. (Optioneel) Als u uw plug-ins van derden nodig hebt wanneer u Illustrator gebruikt, kunt u één plug-in tegelijk toevoegen. Telkens wanneer u een plug-in toevoegt, moet u stap 3 volgen om Illustrator te starten.

Extra informatie

Plug-ins van derden die niet compatibel zijn met Mavericks, kunnen Illustrator bij het opstarten doen vastlopen.

Illustrator loopt vast bij het opstarten wanneer Suitcase Fusion 5 is geïnstalleerd

Illustrator CC 2014 (release van oktober 2014, versie 2014.1) loopt vast wanneer Extensis Suitcase Fusion 5 is geïnstalleerd.

Oplossing

Werk Extensis Suitcase Fusion 5 bij naar de nieuwste versie.

Updatelink

http://www.extensis.com/support/product-support/suitcase-fusion-5/