Realtime tekenen en bewerken

Verbeter de gebruikerservaring wanneer u illustraties tekent en bewerkt door de functie voor realtime tekenen en bewerken in te schakelen.

De functie voor realtime tekenen en bewerken toont een liveweergave van objecten wanneer u eraan werkt. Wanneer u objecten schaalt of er effecten op toepast, worden deze taken niet vertraagd en volledig weergegeven terwijl u werkt.

De realtime weergave is alleen beschikbaar als de GPU-voorvertoningsmodus is ingeschakeld.

Realtime tekenen en bewerken

Stel de volgende voorkeur in als u dit wilt in- of uitschakelen:

• [Windows] Kies Bewerken > Voorkeuren > Prestaties > Realtime tekenen en bewerken.
  • [macOS] Kies Illustrator > Voorkeuren > Prestaties > Realtime tekenen en bewerken.

Wanneer u de functie voor realtime tekenen uitschakelt, wordt het omsluitende kader alleen verplaatst wanneer u het object sleept. Het object wordt later verplaatst wanneer u de muisknop loslaat.

Opmerking:

Als Illustrator prestatieproblemen ondervindt tijdens het realtime renderen van objecten, vindt de rendering automatisch niet meer in realtime plaats.

Ondersteunde gereedschappen

De volgende gereedschappen ondersteunen realtime tekenen en bewerken:

• Boog
  • Hoeken vloeiend maken
  • Kromming
  • Krommingswidgets
  • Direct selecteren
  • Ovaal
  • Verloop
  • Lijn
  • Widgets voor actieve hoeken
  • Widgets voor actieve vormen
  • Poolraster
  • Veelhoek
  • Rechthoek
  • Rechthoekig raster
  • Spiegelen
  • Roteren
  • Afgeronde rechthoek
  • Schalen
  • Transformatie via selectiegereedschap en omsluitend kader
  • Schuintrekken
  • Spiraal
  • Ster

Opmerking: Realtime weergave wordt niet ondersteund bij de gereedschappen Tekst, Verticale tekst en Breedte.

Hebt u een vraag of idee?

Vraag het aan de community

Als u een vraag wilt stellen of een idee wilt delen, sluit u dan aan bij de Adobe Illustrator-gemeenschap. We horen graag van u.