Adobe Connect-integratie

Beheerders van een organisatie kunnen de instellingen van het Learning Manager-account configureren om Adobe Connect-integratie mogelijk te maken.

Adobe Connect configureren

 1. Klik in Beheerdersaanmelding op Instellingen in het linkerdeelvenster om de basisinformatie over uw bedrijf te bekijken. Klik op Adobe Connect in het linkerdeelvenster.
  Instelmogelijkheden
  Instelmogelijkheden

 2. Klik op de link Nu configureren in het gedeelte Adobe Connect-configuratie.

  Adobe Connect-configuratie
  Adobe Connect-configuratie

 3. Geef de Adobe Connect-domeinnaam van uw bedrijf en meld u aan met uw bedrijfsgegevens.

  Domeinnaam invoeren en aanmeldgegevens invoeren
  Domeinnaam invoeren en aanmeldgegevens invoeren

  Een voorbeeld van een Adobe Connect-URL: mycompany.adobeconnect.com
  U moet de e-mail-ID van de Adobe Connect-accountbeheerder opgeven.

  Opmerking:

  Alleen door Adobe gehoste accounts worden ondersteund in Learning Manager. Voorbeeld; '.adobeconnect.com'.

 4. Klik op Integreren.

  Na authenticatie van de e-mail-ID geeft Learning Manager het bericht weer dat Connect succesvol geïntegreerd is. U kunt uw virtuele klassikale cursussen automatisch bekijken met behulp van Adobe Connect.

  Opmerking:

  De Adobe Connect-accountbeheerder moet de algemene gebruiksvoorwaarden van Adobe Connect accepteren. Als deze niet worden geaccepteerd, mislukt uw aanmeldpoging mogelijk. Meld u na het aanmaken van het Adobe Connect-account eenmaal aan op het account. Bij de eerste aanmeldpoging verschijnt er een pagina met de Algemene voorwaarden.

  Verbinding maken met Adobe Connect
  Verbinding maken met Adobe Connect

Sessie-informatie voor virtueel klaslokaal toevoegen

Als de auteur van een virtuele klassikale cursus de sessie-informatie niet heeft verstrekt, dan kan de beheerder de sessiedetails opnemen.

Klik op de naam van de VC-cursus in Beheerdersaanmelding. Klik op Instanties in het linkerdeelvenster en vervolgens op Sessiedetails.  Klik op het pictogram Bewerken in de rechterhoek van de pagina Sessiedetails om de sessie-informatie toe te voegen.

Sessiedetails
Sessiedetails

Met de integratie van Adobe Learning Maanger en Adobe Connect voor het maken van virtuele klassikale modules of sessies, moet uw Connect-account ondersteuning bieden voor vergaderzalen met een voldoende aantal ruimten en gelijktijdige gebruikers voor uw use case. Deze vergaderzalen worden gebruikt om virtuele klassikale modules van Learning Manager te hosten. Voor elke virtuele klassikale module of -sessie binnen Prime wordt door Prime een nieuwe Connect-vergaderruimte gecreëerd.

Opmerking:

U moet Adobe Connect apart aanschaffen, los van Adobe Learning Manager.

Aanwezigheid van studenten

Als de host van de virtuele klassikale cursus de sessie niet bijwoont, dan wordt de aanwezigheid van de studenten die de sessie hebben bijgewoond niet automatisch geregistreerd. In dergelijke gevallen kan de beheerder de aanwezigheid handmatig registreren.

Klik op de virtuele klassikale cursus en vervolgens op Aanwezigheid in het linkerdeelvenster van de volgende pagina en registreer de aanwezigheid.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account